Çok fazla geliştirici olması

• Konuyu açan Konuyu açan bkara123
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 21
  • Gösterim Gösterim 618

bkara123

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
selamlar geçen ay bir konu açmıştım keyfi olarak files geliştirmeye başlamak istediğimle ilgili yardımcı da olunmuştu tekrardan herkese teşekkür ederim. Bi ara vermem gerekti de tekrar böyle boş vakitlerimde bi göz gezdiremk istiyorum ama instagramda forumlarda falan sürekli files yazan insanlar görüyorum. Bu kadar uğraşan insanlar var da sektörde büyük balinalar da var malum, bu insanların hepsi para kazanmaya oynayabiliyor mu ki? mesela günümüz için nasıl bir bütçeyle ne kadar karlar elde edilebiliyor vs bir fikriniz var mı?

Geliştirici demek files yapmak demek oyun açanlar filesleri yaptırıyor genelde kendi yapmıyor büyük projelerde herşeye yetişemezsin oyunu yönetmek reklam yapmak zaten başlı başına zaman alıyor ikisi farklı alanlar yani

günümüz şartlarında en az 500 k gerekiyor ufak çaplı bir oyun için

Geliştirici demek files yapmak demek oyun açanlar filesleri yaptırıyor genelde kendi yapmıyor büyük projelerde herşeye yetişemezsin oyunu yönetmek reklam yapmak zaten başlı başına zaman alıyor ikisi farklı alanlar yani

peki bu 500k masraf eden bir sunucu sahibi ortalama olarak masrafını vs düştü etti diyelim bir gelir rakamı var mı ortalama olarak diyebilieceğiniz merak ettim gerçekten

peki bu 500k masraf eden bir sunucu sahibi ortalama olarak masrafını vs düştü etti diyelim bir gelir rakamı var mı ortalama olarak diyebilieceğiniz merak ettim gerçekten
Ucu açık bir sektör ama bunlara inanıp gözden çıkaramayacağın parayla girilecek işler değil. Dışarıdan bakınca herkes kazanıyormuş gibi duruyor ama öyle değil. Gerçekte %40’ı kendini zor kurtarıyor, %20 para kazanıyor, %40 ise zarar yazıyor ama çoğu zaman bunu kabullenmek istemiyor. :D

Son düzenleme:
Knka sektöre bu kadar uzaksan zor olur senin için muhtemelen zarar edersin 1 verip 3 alanda var yukarda arkadaşın dediği gibi zarar edende birazda nasip bu ışler

Ucu açık bir sektör ama bunlara inanıp gözden çıkaramayacağın parayla girilecek işler değil. Dışarıdan bakınca herkes kazanıyormuş gibi duruyor ama öyle değil. Gerçekte %40’ı kendini zor kurtarıyor, %20 para kazanıyor, %40 ise zarar yazıyor ama çoğu zaman bunu kabullenmek istemiyor. :D
teşekkür ederim bilgilendirmen için

Knka sektöre bu kadar uzaksan zor olur senin için muhtemelen zarar edersin 1 verip 3 alanda var yukarda arkadaşın dediği gibi zarar edende birazda nasip bu ışler
kanka ben meraktan sordum ya dediğim gibi boş vakitlerimde hobi amaçlı girişcem ben ha bakarsın iyi işler çıkarırız ilerde ne gösterir zaman bilinmez ama ben öyle keyfi takılmak istiyorum

herkes geliştirici olabilir bir engel yok.

tabii bu server açacak kişilerde en büyük problem denenmemiş files oluyor. yatırım yapıp server açacaksan geliştiricinin güvenilirliği ve filesin denenmiş olması çok önemli, bu ikisinden biri olmadan açmak aşırı riskli. bana çok yazan oluyor 400k yatırdım geliştiricim açık koymuş çökertiyor vs vs diye.

500k az 8-10 milyon lazım kral test servera 500k gidiyor :ebebe::ebebe:

herkes geliştirici olabilir bir engel yok.

tabii bu server açacak kişilerde en büyük problem denenmemiş files oluyor. yatırım yapıp server açacaksan geliştiricinin güvenilirliği ve filesin denenmiş olması çok önemli, bu ikisinden biri olmadan açmak aşırı riskli. bana çok yazan oluyor 400k yatırdım geliştiricim açık koymuş çökertiyor vs vs diye.
denemek için açsak bile oyuncu çekmek için para lazım o da iyi iş :D

500 k Dediğiniz sistemde heralde global için konuşuldu.

Ancak ben öyle düşünmüyorum 200 k yeterli olur.

Yayıncıya verceğiniz parayı oyuncuya dağıtın yamyamlar aç kalsın. Yayıncı gideri oyuncunun adı altında reklam verilirse 10 kişiye ödül dağıtıcağına 100 kişiye yap daha mantıklı yayıncılar kaç kişi çektiğini youtubeden izlenen 1 k izlenmeyle mi belli oluyor. Şuanda xxx kişide benim oyunu oynuyor diye reklamlar dönüyor. Oynasa ne oynamasa ne. Hala bu sistem bana çok saçma geliyor.

Yayıncıya verceğiniz parayı oyuncuya dağıtın yamyamlar aç kalsın. Yayıncı gideri oyuncunun adı altında reklam verilirse 10 kişiye ödül dağıtıcağına 100 kişiye yap daha mantıklı yayıncılar kaç kişi çektiğini youtubeden izlenen 1 k izlenmeyle mi belli oluyor. Şuanda xxx kişide benim oyunu oynuyor diye reklamlar dönüyor. Oynasa ne oynamasa ne. Hala bu sistem bana çok saçma geliyor.
Yayıncı yok bu sw çöp diyen yüzlerce oyuncu yüzünden piyasa bu halde zaten :d

Türkiye’de 200 k ile hiçbişey yapamazsın wslik server hariç tutmaz bu paralara

Türkiye’de 200 k ile hiçbişey yapamazsın wslik server hariç tutmaz bu paralara
Basit hesaplama yapalım

Forum Reklamları +25 k
temci reklamı 26 k
Sunucu kirası 10 k
Sms ücretleri 10 k [FAZLA FAZLA YAZIYORUM]
Files Ücreti 50 k
Hadi sağa sola da 20 k verdin.

Hadi sosyal medyaya da 20 k harcadın var say zannetmiyorum

500 k nerde göremedim çok ?

Basit hesaplama yapalım

Forum Reklamları +25 k
temci reklamı 26 k
Sunucu kirası 10 k
Sms ücretleri 10 k [FAZLA FAZLA YAZIYORUM]
Files Ücreti 50 k
Hadi sağa sola da 20 k verdin.

Hadi sosyal medyaya da 20 k harcadın var say zannetmiyorum

500 k nerde göremedim çok ?
Forum reklamları bir işe yaramıyor,
İtemci 30k
Sunucu 20k(güncel)
Sms 50k(doğru düzgün sms spamı yapacaksan 1 99 1 105 açacaksan 80k)
Files kendine ait olsun.
Sosyal medya 20k kafi.

Şu ana kadar 120.000 etti zaten. Şu 120k ile 400 oyuncu göremezsin, herhangi bir yapıda. Ha instagramdaki gibi hayalimdeki sunucuyu yapıyorum(bu konsept de ölü doğum) cart curt yaparsan en baba göreceğin 1k eğer hype yapmışsan.

Yayıncı yoksa sürdürülebilirlik yok, yang-item satışı yapan adam yayıncılara bakıyor çünkü "balina" diye tabir edilen servera girdiğinde minimum 30k harcayan oyuncular yayıncısız servera girmiyor. O adamlar için isminin sıralamada olması paha biçilemez bir şey, ünvan ve nam kazanıyor.

Genel kitleden sunucu masrafını çıkartıp, balinalardan da kârını yazıyorsun.

Oyuncuya 200k dağıtayım kafasında olanlar ekmek yşyemez pşyasada. 1k oyuncu yerine şahsen 20 tane balinayı tercih ederim.

Son düzenleme:
"İlk sezonda" sağlam bir geliştirici de olsa, yeterince test edilmiş dosyalar da olsa; bu iş bana göre büyük ölçüde zar atmaktır.
En kralı benim diyen geliştiricinin bile yazdığı sistemlerde bile bug/mantık hataları vardır ve bunları farketmek hiç şaşırtıcı olmaz.
Çünkü hepimiz insanız.
Fakat bulunan açıklar sezon sonrasında kapatılır, dosyalar daha güvenilir hale gelir daha fazla test edilir ve daha fazla potansiyel sorunlar öngörülebilir ve buna göre önlemler alınır. Bu noktadan sonra artık yatırım yapılabilir gözüyle bakarım.
Günün sonunda bu noktaya gelebilmek için elindeki 500k-2m gibi paralar buhar olup uçabilir, beraber çalışılan geliştirici için de ilk gerçek deneyimse.
Files alacak olsam, kendi adıma konuşuyorum @pasha37'den alırım.
Fakat bu dosyalar sadece yeterince deneyime sahip bir geliştiricinin eline geçince hakettiği yeri bulur.

Bunların dışında, @Tengrist'in dediklerinin çoğuna katılıyorum, belirli bir sunucudan da güncel örnekler verebilirim.

Geri