Nidavelir Filesı ile Grafiksel Çıldırmacalar

• Konuyu açan Konuyu açan Tengrist
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 2
  • Gösterim Gösterim 82

Tengrist

Mapper
Mapper
Yardımsever Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
-God Rays dediğimiz mevzuyu ekledim bir miktar sudaki yansıma muhabbetini daha realistic hale çektim, mantığını kurabilirsem devamında karakter ya da binek vs koştuğunda suda kendi dalgalanması ve suların etrafa damla damla saçılması muhabbeti var. günlerdir youtubeda boş zamanlarımda grafik programlamanın mantığını anlamaya çalışıyorum çok şükür matematik seviyem yetiyor anlamaya. god rays'den sonra jettyxin çim muhabbetini ekledim bu alagavas specularla çimeni bağlamış, specularlı haritalarda dungeon maplerinde falan gidince çimen çıkıyo saçma sapan bir şeyler var :D çimen olayını da 2ye böleceğim yapabilirsem videosunu çekerim bu gece. şimdilik boş durmasın diye god raysi bırakıyorum.
ayrıca harita da rezillik tasarımla uğraşamadım var olanlar üstünde geliştireceğim şimdilik.

nida1.webp

nida2.webp

Adsız.webp

üç bir'in dışında da fps baya problem :D
gördüğüm 2 büyük problemden biri diğeri de ağaçlarda flicker var zamanla artık hallederiz :d

şu an için grass mantığını istediğim zemin dds'inin üzerine 0 ila 100 yoğunluğu arasında çıksın diye ayarladım şu an çiçekler yüzde 15 gibi yoğunlukta iken klasik çimler yüzde 100 yoğunlukta, estetiğe dikkat etmeksizin bulduğum bitkileri koyup geçtim. şu an bitkiler dds'ten görüntü çekip x ve y ekseninde 1 tur çizilerek oturtturuluyor maplere bu mantığa da birkaç fikrim var daha natural duruş için yapabilirsem o resimleri de çekeceğim.

Geri