unreal engine 5

• Konuyu açan Konuyu açan hasanmacit
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 50
  • Gösterim Gösterim 1K
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

hasanmacit

Geliştirici
Geliştirici
Yardımsever Üye
Emekli Üye
Editör
Ticaret Puanı
7
baya zormuş bu unreal engine. youtubede videosu olmasa yapamicaz :D animasyonu oluşturdum loop ayarları da açık aslında ama animasyonu loopa almadığı için 1 saniye sonra karakter donuyomuş gibi gözüküyor. şimdilik bu kadar pcnin fan seslerini duysanız zaten unreali silerdiniz :D

Seri test server

Sana şimdi hiçbir şey kaybettirmeyecek birkaç ayar söyleyeceğim onları yap.
1- Edit->Project Settings -> Arama kutucuğuna Lumen yaz. Lumen seçilenleri None yap.
2- When available use Raytracing gibi bir ayar vardı, onun da tikini kaldır.
3- Arama kutucuğuna Directx yaz, 12'yi 11 yap yeterli Development aşamasında.

Hepsini yaptıktan sonra Save All yapıp projeyi kapatıp tekrar aç.

Ciddi seviyede FPS kazanacaksın.

Son düzenleme:
1- Edit->Project Settings -> Arama kutucuğuna Lumen yaz. Lümen seçilenleri None yap.

teşekkürler yarın deneyeyim

bitir de SDK dump alıp güzel hileler yaparız buna

1- Edit->Project Settings -> Arama kutucuğuna Lumen yaz. Lümen seçilenleri None yap.

harbiden baya rahatladı oyun çok teşekkürler. bu yorumu kaybetmiyimde oyunun çıktısını aldığımda eski haline getireyim :D

haritayı değiştirdim. daha önce varsayılan karakter üzerinden kullanıyordum savaşçının iskeletini artık tamamen kendi iskeleti üzerinde kullanılıyor. karakterin saçını entegre ettim. ayrıca klavye ayarları tamamen baştan düzenlendi. @raskolnikov saolsun fpste iyileştirme sağladığı için oyunda daha akıcı şekilde bir şeyleri farkedebiliyorum. tamamen sıfırdan öğrenmek gerçekten zormuş fakat öğrendikçe bir şeyleri kapıyorum bu da eğlenceli geliyor. bakalım bugün başka bir şey yapabilecek miyim yaparsam atarım.

@hasanmacit Animaton blueprint'te animasyona (anim instance) tıkladığında sağdaki Details panelinde loop parametresi olacak, onu tikle.

Son düzenleme:
Anydesk ver bi bakayım, yeni giriştiğin için farklı bir şeyler yapmış olabilirsin

@raskolnikov saolsun bağlanıp loop kısmını düzeltti ben yanlış yerden yapıyormuşum :D bende mause tekerleği ile zoom in ve zoom out zımbırtısını ekledim. bugün başka bir şey yapar mıyım bilmiyorum. hayırlısı diyelim. aslında niyetim oyunun bu hali ile çıktısını paylaşmaktı belki birisi gelip boş bir arazida savaşçı karakteriyle yürümek ister diye düşündüm ama bu halinin çıktısı bile 1 gb idi :D

sıradaki aşama ne olmalı önerilere açığım. aklımda aşağıdakiler var:
-oyuna haritaları entegre etmek veya yeni harita oluşturmak
-karakterin diğer animasyonlarını entegre etmek(saldırı, dans vb.)
-diğer karakterleri entegre etmek
-savaşçının diğer modellerini entegre etmek

en çok yorum alanı yarın yapmaya çalışırım

Haritalar ile uğraşırken;
bob ross life GIF

Bence metin2yi geçirceksen gerçekten önce giriş, karekter oluşturma penceresi, loading ekranı ve oyuna giriş olarak yapsan sonrada içini doldurmaya başlasan çok daha güzel olurdu. Sonra karekter tasarımları onlar bitince şehir tasarımı oda bitince ışıklandırma gölgelendirme diye diye giderdin hem bir sırası olacağından dolayı aklında çok şey kalacak hemde öğrenmesi daha zevkli olurdu.

Bence metin2yi geçirceksen gerçekten önce giriş, karekter oluşturma penceresi, loading ekranı ve oyuna giriş olarak yapsan sonrada içini doldurmaya başlasan çok daha güzel olurdu. Sonra karekter tasarımları onlar bitince şehir tasarımı oda bitince ışıklandırma gölgelendirme diye diye giderdin hem bir sırası olacağından dolayı aklında çok şey kalacak hemde öğrenmesi daha zevkli olurdu.
onlar için network mü yazacam en baştan :D o kadar bilgim olsa zaten metin2nin networkünü oturur baştan yazardım önce her şeyi yapıp sonra ağ altyapısını @Kaiser e kitleyecem her şey planlı ilerliyo

Sen kendini aştın bak bu yolun sonu Hasan Musk sjs

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri