unreal engine 5

• Konuyu açan Konuyu açan hasanmacit
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 50
  • Gösterim Gösterim 1K
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
iyi haber mapi nasıl yapacağımı buldum mapi aktardım.

kötü haber mapi en baştan boyamam lazım sanırım texturesetteki txtyi okutacak yol bulamadım, diğer forumda unity ile işlem yapan çocuğun script dosyalarıyla bir şeyler yapmaya çalışacağım ama bakalım olmazsa ya sıfırdan aynı mapi boyarım ya da sıfırdan farklı mapler oluştururuz.

kabaca mavi 1. metin2de de böyle duruyor olması lazım :D tabi haritalardaki yırtılmalar falanda işin cabası.​

Ekran görüntüsü 2025-07-20 192522.webp

elinde unreal engine varken çok üst düzeyi çıkar heightmap bence de yeterli

şimdilik kalan ayarların hepsini bu güzel ormanlık haritada yapmayı düşünüyorum. küçük ama hoş bir yer sevdim. lümen ve dx12 olmadan böyle gözüküyor ama doğru ayarlarla çok daha güzel gözükeceğine eminim. artık karakterlerin genel yapısını animasyonlarını felan entegre etmeye başlayacağım.

Kanka heightmap i official maplerden alıp şu şekil ayar çeksene manyak işler çıkar gibi

Kanka heightmap i official maplerden alıp şu şekil ayar çeksene manyak işler çıkar gibi
heightmap kısmında iki ihtimal var

1- ben beceremediğim için unreal heightmaplarda sıçıyo
2- metin2nin heightmaplarının eskiliğini göz önüne aldığında unreal sıçıyo

ben 1. seçeneğe daha çok yakınım ama 2 de olabilir. o yüzden mapleri sıfırdan oluşturmayı düşünüyorum ama orjinal objeleri ve textureleri kullanabildiğim kadar kullanmaya çalışacağım.

şimdilik kalan ayarların hepsini bu güzel ormanlık haritada yapmayı düşünüyorum. küçük ama hoş bir yer sevdim. lümen ve dx12 olmadan böyle gözüküyor ama doğru ayarlarla çok daha güzel gözükeceğine eminim. artık karakterlerin genel yapısını animasyonlarını felan entegre etmeye başlayacağım.

Çok iyi gözüküyor. Metin3 değil Metin536263625 olacak böyle giderse 😂

Otlar vurulacak olmuş

Yeni şeyler öğrenip, tecrübe kazanmak için yapılabilecek iyi bir proje, oyunu farklı platformlara portlamaya çalışmak, farklı motorlarla yeniden yapmayı denemek güzel girişimler, başarılar. :coffee:

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri