Minecraft: Petek Nasıl Elde Edilir?

Kalendar

Üye
Üye
Mesaj
66
Beğeni
37
Puan
721
bees-minecraft.jpg


Minecraft'ın arıları yaygın olarak sevimli olarak kabul edilirken, gerçek hayattaki meslektaşları gibi, bloklu Minecraft böcekleri sanal ekosistemin inanılmaz derecede önemli bir parçasıdır. Arılar, çeşitli zanaatkar eşyaların ayrılmaz bir parçası olan Petek gibi yararlı ürünler oluşturabilir.

Ancak Minecraft'taki Petek, hasat için zor ve potansiyel olarak tehlikeli bir kaynak olabilir. Burada Petek, hasat için ipuçları ve farklı kullanımlar bulabilirsiniz.

Petek Nasıl Bulunur?​

Petek başlangıçta bir oyuncu tarafından, sürecin yukarıda belirtilen "zor" kısmı olan Kovanlarla elde edilebilir. Arı kovanları çok nadirdir ve sadece birkaç Biyomda üretilir. Yani meşe ve huş ağaçları içeren tek olanlar. İşte faturaya uyan her Biyom ve bir arı Kovanının her iki ağaçta da ortaya çıkma olasılığı.

  • Ovalar - % 5
  • Çiçek Ormanı - % 2
  • Diğer Orman Çeşitleri - % 0,2
Canlı bir arı kovanı bulma şansını daha da çarpıtmak için, 5.seviyede olmalıdır, bu da esasen arıların birkaç kez girdiği anlamına gelir. Aşağıda, Minecraft'ta hasat için hazır olan bir arı Kovanının bir resmi bulunmaktadır.

Hasat için hazır olan bir arı kovanı, alttan damlayan Bal parçacıklarına sahip olacaktır. Bloktaki bazı dokular da altın sıvı ile belirgin bir şekilde doldurulacaktır.

honey-bottle-drippinghive.jpg


Hasat Peteği İçin İpuçları​

Bir arı kovanı gerekli seviyeye ulaştıysa, oyuncular bir bloğun belirli kaynağını çıkarmak için tipik bir yöntem olduğu için onu kırmak için cazip olabilirler. Ancak, sadece arı Kovanı kırma bir oyuncu saldırır tedirgin Arılar yok ama verecektir.

Bunun yerine, oyuncular Arı Kovanının üç Petek verdiğinden emin olmak için makas kullanmalıdır. Bunu yapmak hala arıları kızdırır ve oyuncuya saldırmalarına neden olur. Bunu önlemek için, yanan bir kamp ateşi yerleştirmek veya kovanın altındaki bloğu ateşe vermek, Minecraft çetelerinin kovanı terk etmesini önleyecektir.

Alternatif olarak ve belki de daha verimli bir şekilde, bir oyuncu bloğu, kırıldığında bloğu koruyacak olan İpek dokunma büyüsüne sahip bir balta ile kırabilir. Arılar içeride tutulacak ve uygun hasat seviyesi kalacaktır, bu da bir oyuncunun tabanına daha yakın hareket ettirilebileceği anlamına gelir. Arılar kovanı tozlaştırmaya devam edecek, bu da oyuncuların artık bir arı kovanı bulmak için bir yolculuğa çıkmaları gerekmeyeceği anlamına geliyor.

Petek Kullanım Alanları​

Doğanın ilerlemesi gerçekten bir dairedir, çünkü Petek bir arı kovanı işçiliğinin ana bileşenlerinden biridir. Tarif için herhangi bir çeşit altı ahşap tahta ve üç Petek gereklidir. Peteği işçiliği masasının arayüzünün orta sırasına yerleştirin ve her iki tarafa da tahtalarla sarın. Hazırlanmış Arı kovanları doğada bulunanlarla aynı şekilde hareket eder. Arılar, yağmur yağarken veya çiçekleri tozlaştırdıktan sonra geceleri kovanlara gireceklerdir.

Petek, Minecraft'ta görmenin bir yolu olarak kullanılabilen Petek bloğu ve mum gibi çeşitli kozmetik ürünlerde de birincil bir bileşendir. Petek, onlara yeni bir görünüm vermek için farklı bloklara da eklenebilir.
 
Geri
Üst