GPT ve Metin2

• Konuyu açan Konuyu açan hasanmacit
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 23
  • Gösterim Gösterim 535

hasanmacit

Geliştirici
Geliştirici
Yardımsever Üye
Emekli Üye
Editör
Ticaret Puanı
7
uzun zamandır dikkatimi çeken bir konu. metin2de işlem yaparken yapay zekadan yardım alan kişilerle bir kitle hep dalga geçiyor. neden geçiyorlar onu da anlamadım. sanki adam MIT'de yazılım okumuşta burada yapay zekadan yardım alan birisi ile dalga geçiyor. okusan okusan boğaziçi üniversitesinde okumuşsundur hadi en babası kralı diyelim. orada okuyan adamın da burada işi ne yani :D kimse bu bilgiler ile anasının karnından doğmak ya da okulunu okuyup sonra metin2ye atılmak zorunda değil. yapay zeka da gayet yeterli şekilde yardımcı oluyor. koca koca şirketler okumuş adamları çıkarıp yapay zekaya onların işlerini yaptırıyor biz niye yaptırmayalım ki xd. sanırım buradaki çekememezlik kısmı yapay zekayı kendisi istediği gibi kullanamıyor, kullanamadığı için kullananlara da bir kin besliyor. koskoca jettyx bile grafikleri yapay zekaya yazdırıyor yazdığı her kodda yapay zekanın açıklamaları var, açın zenarise bakın :D burada önemli olan kısım doğru promptu bularak maksimum verimi almak. yoksa yapay zekaya bana şu sistemi yaz diyince o sistemi yazmıyor :D

siz ne düşünüyorsunuz yorumlarda buluşalım.​

uzun zamandır dikkatimi çeken bir konu. metin2de işlem yaparken yapay zekadan yardım alan kişilerle bir kitle hep dalga geçiyor. neden geçiyorlar onu da anlamadım. sanki adam MIT'de yazılım okumuşta burada yapay zekadan yardım alan birisi ile dalga geçiyor. okusan okusan boğaziçi üniversitesinde okumuşsundur hadi en babası kralı diyelim. orada okuyan adamın da burada işi ne yani :D kimse bu bilgiler ile anasının karnından doğmak ya da okulunu okuyup sonra metin2ye atılmak zorunda değil. yapay zeka da gayet yeterli şekilde yardımcı oluyor. koca koca şirketler okumuş adamları çıkarıp yapay zekaya onların işlerini yaptırıyor biz niye yaptırmayalım ki xd. sanırım buradaki çekememezlik kısmı yapay zekayı kendisi istediği gibi kullanamıyor, kullanamadığı için kullananlara da bir kin besliyor. koskoca jettyx bile grafikleri yapay zekaya yazdırıyor yazdığı her kodda yapay zekanın açıklamaları var, açın zenarise bakın :D burada önemli olan kısım doğru promptu bularak maksimum verimi almak. yoksa yapay zekaya bana şu sistemi yaz diyince o sistemi yazmıyor :D

siz ne düşünüyorsunuz yorumlarda buluşalım.​
extra olarak ücretli destek verdikleri adamların dosyalarını bozuyorlar gpt ile düzeltiyorum en azından veriyorum :P o kendini biliyor 9.999.999

kendisinin yapabildiğini insanlar artık daha kolay bir şekilde yapabildiği için içten içe kuruluyorlardır

resim_2025-07-01_160651682.webp

En son cümlende dediğin gibi hasanım.
Yapay zeka şu sistemi yaz demiyo ama iskeleti oluşturuyor. Hatta ve hatta eğer plus yada pro versiyona sahipsen sistemi bile biraz zamanla yazdırabiliyor sana, yeterki doğru adımlarla yürü ve yapay zekanın aklını bulandırma. 😂😂
Dediğin gibi mit gibi yerlerde çalışan adamın forumlarda pek işi olmaz. Bir okan var oda deli zaten. ( @okan4141 )😂😂
Birde @MT2Dev var onunda metin2 yi sevmesinden dolayı, ismini saymadığım daha fazla arkadaşım var. Yazılım alanında iyi seviyede olupta burada olan ama hiç biride yapay zekayı kötülemedi. Kötüleyenlerde ya kullanmadı, ya da kullanmasını bilmiyor. Ben mesela ilk yazılıma backand kısmında C# ile başladım. İlk kodları kendim yazıyodum. Birçok proje yaptım ama arkadaşlarımda hem kendi yazıyo hemde yapay zeka kullanıyorlardı. Haliyle benden her zaman 1 2 adım önde oldular. Ben kodları yazıp optime edene kadar onlar projeyi çoktan bitiriyodu. Bende diyodum kesin bi yerlerde sorun var. Ama halbuki kendimi kandırıyomuşum. Yapay zeka çok kullanışlı ama bi o kadarda kör edici. Çünkü o direk yazıyo sende üşenmemek için direk Ctrl + C/V yapıyosun. Dolayısıyla bildiğinide unutuyosun. Ama dikkatli kullanıldığı sürece aşırı hız ve fikir katıyor insana. Şahsen kendim kullanıyorum. Beni miskinleştirmesi ve bildiklerimi unutturması dışında çok faydasını gördüm ve görmeyede devam ediyorum.

Dalga geçilmesi mantıksız, asıl bununla dalga geçenlerle dalga geçip olgunlaşmalarını sağlamak gerek.
Şu an dünyada yapay zekanın dokunmadığı kaç sektör kaldı? Telefonlar, bilgisayarlar, yeni üretilen ev eşyaları, ekran kartları, endüstriyel makineler ve daha niceleri. Eskiden olduğu gibi "ham performans" devri artık bitti. Kaldı ki insan gücüyle yürütülen meslekler de dahil olmak üzere pek çok meslek artık bitme aşamasında. Hatta neredeyse "bitti" diyebileceğimiz başlıca meslekler; grafik tasarımcı, seslendirme sanatçısı, animasyoncu, modelleme sorumlusu, reklamcı gibi bilgisayar sektörüne doğrudan bağlı olan pek çok meslek yerini artık yapay zekalara bıraktı.

Kaba bir örnekle, koskoca NVIDIA bile bundan birkaç yıl öncesine kadar ham performanslı kartlar üretirken, şimdi yapay zekaya dayalı performans sunan kartlar üretiyor. Microsoft, Meta gibi markaların da zaman zaman 3000-5000 kişiyi işten çıkarma sebepleri de artık yapay zeka.
Çünkü o işten çıkarılan insanların yapacağı işi artık 1-2 yapay zeka modeli yapabiliyor.
Velhasıl, iyi yanlarıyla beraber kötü yanları da var fakat yapay zeka günümüzün ve geleceğin inkar edilemez ve dalga geçilemez bir gerçeği.

Yazılım sektörü yavaş yavaş ölüyor ya ona kuruluyorlar. Yada kendileri doğru promt kullanımını bilmedikleri içindir.
Bence yapay zekayı olabildiğince hayatımıza entegre etmemiz gerekli. Böyle bir teknolojiyi elinin tersiyle tamamen saçmalık.

Yapay zeka insanlığın en büyük icatlarından biri olabilir, doğru kullanımı her alanda iş yükünü azaltır ve çoğu zaman verimliliği ve yaratıcılığı arttırabilir fakat dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta var. Konu Metin2 özelinde olduğu için bunun üzerinden konuşalım, Metin2 ile ilgilenen yıllarca uğraşmış fakat herhangi bir yazılım eğitimi, bilgisi olmayan buna rağmen Metin2 yapısına hakim olduğu için pek çok şeyi doğru yapabilen insanlar yok mu, çok fazla var ayrıca yine yapay zeka ile sıfırdan bir dili öğrenmiş veya Metin2 altyapısını öğrenmiş, kodların açıklamalarını kullanım amaçlarını öğrenmiş ve kendini bu şekilde geliştirmiş insanlar yok mu, onlardan da çok fazla var, yapay zeka ile fikir ve kod yardımı alan yok mu, kesinlikle var, bir kod yazdığım zaman kontrolü için bile yapay zekayı kullanıyorum bir bak bakalım sorun görüyor musun diye, yapay zeka şahane bir yardımcı yani bu saydıklarımı yapan herkes saygıyı hak eder çünkü doğru yolda bir şeylerle uğraşıyorlar ama az önce fakatı var dediğim kısma geleyim, bunu bilinçsiz şekilde yaparsanız, yapay zekanın her söylediğini doğru kabul ederseniz, hiçbir bilgi birikiminiz olmadığı halde forum gibi mecralarda yapay zekadan bilgi alıp sanki kendiniz bu konuda uzmanmış gibi yorumlar yapmaya çalışırsanız birincisi bu çok net belli oluyor, ikincisi ilk ciddi iş girişiminizde tecrübesizlik sebebiyle patlama riskiniz var çünkü gerçek yaşam senaryoları çoğu zaman tahmin edilemez ve yapıyı bilen birisinin yaratıcı çözümüne muhtaç, evet hala durum bu ileride tamamen yapay zekaya güvenilebilir mi, evet ama daha bunun için çok erken illa başında bir insanın gözetimi, kontrolü gerekli.

Basit bir örnek vereyim arkadaşı tanımıyorum geçen gün diğer forumda bir
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
gördüm singleton.h dosyasının modenleştirilmesiyle alakalı, şimdi böyle bir dosyayı atıp yapay zekaya attığınız zaman, bana bunu güncelleştir bu Metin2 oyununun kodu dediğinizde kendi data setine göre belirlediği kurallara göre bunu yapıyor, arkadaş yazdırmış kodda mutex kullanıyor mesela theard-safe olması için, Metin2'yi bilmediği için bunu yapıyor çünkü gerekli olduğunu düşünüyor, aslında gereksiz çünkü oyunun game tarafı tek theard çalışıyor zaten, bu çok büyük bir işlem yükü demek singleton.h dediğiniz dosya oyunun performansı için çok önemli ve olabilecek en optimize/hızlı halde olmalı örneğin, siz bunu bilmeyip yapay zeka kodu verdikten sonra süper der alır bunu kullanırsanız ileride oyuncu sayısı arttıkça farklı problemlerle karşılaşır bir noktadan sonra işin içinden çıkamazsınız, bu sadece bir örnekti bunun gibi onlarcası var.

Yazılımla alakalı, yeni öğrenen veya Metin2 kodlarıyla uğraşmaya çalışanlara tavsiyem şu olur; bir kod veya bir yapının oluşturulma/yazılma şeklinde bir gariplik varsa ama düzgün çalışıyorsa bu şekilde yapılmasının sebebini tam olarak anlamadın onu değiştirmeye çalışmayın, her zaman modern kod iyi performans anlamına gelmez bazen performans için veya fazla yeri değiştirmeden bir şeyleri çözmek için hack kullanılır (yazılım camiasında halının altına süpürme tarzı fixlere hack, hacky denir, Ymir'in bayıldığı yöntemlerden biri srcde tonlarca var), bunun neden yapıldığını tam olarak anlamadıysanız değiştirmeye kalkmayın, bir dilin tüm özelliklerini, performans dinamiklerini, getiri ve götürülerini bilmiyorsanız eski bir projeyi modernleştirme işine girişmeyin, yazılımda hep makarası yapılan bir laf vardır, çalışıyorsa elleme denir bu lafın da bir sebebi vardır bazen fazla kurcalamamak gerekebilir. Bu dediklerimi kendi çapınızda bir şeyler deniyorsanız görmezden gelin ama ben bir altyapı yapacağım yada bir sistem vs yapıp satacağım, oyun açacağım diyorsanız dikkat edin, ileride başınız ağrımasın, sevgiler.

Premium chat gpt var bende game client src ve py dosyalarını yükleyip eğittiğim proje var;
saçmaladığı yerleri bulacak kadar dile hakimsen

chat gpt ile var olan sisteme ekstra ekleme çıkarmalar inanılmaz hızlanıyor,
Py taraflı hataları c++ a göre çok daha güzel çözüme kavuşturuyor.

Game src deki kodları clientta yaptıklarından daha güvenilir çıkıyor.

yapay zeka kullanımının alaya alınmasının en ufak bir mantıklı açıklaması yok, yani iş kolaylaştıran birşeyin kullanılmamasının herhangi bir mantıklı açıklaması olamaz. chatgpt'nin adı bilinmezkenden beri beta döneminde kaydolmuştum 3 yıla yakın süredirde aktif olarak neredeyse her yaptığım işte kullanıyorum, chatgpt ile başladı, copilot, diğer ai modelleri ve ai tabanlı çalışan uygulamalar ilede devam etti. yapmam gereken angarya işlerin tamamında, yeni bir şey öğrenmek istediğimde hatta public olarak yaptığım şeylerin birçoğunu uzun süredir ai desteği ile yapıyorum ve bu utanılacak ya da yanlış bir şey değil çünkü günün sonunda saatlerce belkide günlerce manuel olarak araştırma yapıp çıkan sorunlar ile uğraşacağıma bir arama motoru/asistan mantığında ai yardımcı oluyor.

ai kısa süre geçmesine rağmen artık günümüzde chatgpt'den ya da genel olarak bir chat botundan çok daha fazlasını sunuyor, kendinizi geliştirmek istiyorsanız ve kısa sürede yapılabilecek işlere uzun süre vakit ayırmak istemiyorsanız bir an önce bunu kullanmayı öğrenmenizi tavsiye ederim.

yapay zekadan kod almak var, kod almak var. burada biri vardı abuk subuk yapay zekayla anti hile yapmaya çalışan biri.

float test = std::clamp(value, 1.0f, 1.0f);

böyle bir kod vardı adamda, düşün bakayım fonksiyonların gerisi nasıldır. kimse gpt kullanıyor diye milletle alay etmiyor.

yapay zekadan kod almak var, kod almak var. burada biri vardı abuk subuk yapay zekayla anti hile yapmaya çalışan biri.

float test = std::clamp(value, 1.0f, 1.0f);

böyle bir kod vardı adamda, düşün bakayım fonksiyonların gerisi nasıldır. kimse gpt kullanıyor diye milletle alay etmiyor.
o eleman çok bambaşkaydı ama ya o istisna

Ne kadar da sizler gibi forumlarda uzun süreli bir emeğim yoksa, "Gelen gideni aratır." diye bir söz var. Elbette bizler o köprüden geçeceğiz. Yapay zekâyı kullanmanın ayıbı ve alay edilecek bir tarafı yok. İnsanlara minnet duyup gebe kalmaktansa, gayet yapay zekâdan karşılıksız, minnetsiz bütün bilgileri almak güzel bir arkadaşlık, dostluk diyebilirim.

Fakat ben de hemen hemen bir paylaşımım olsun, şirketim adına bir ürün satışlarım olsun diye (biyografi, paragraf, konuşma düzeltmeleri gibi birçok şeyi yapay zekâdan geçiriyorum) sonrasında ise paylaşımda bulunuyorum. Diğer başlıklarını saymadığım özellikler mevcut. Bunu da gören var, görmeyen var. Fakat ne kadar bir insan ister profesör olsun ister olmasın, iyilikte bir şey eksilmez.

Tabii bu bilgileri para niyetine kendine muhtaç etme niyetine kullanan insanlar da elbette var. Önemli olan, o insanlara alay ettirmek için kendilerini beğenmemeleri. Bunların önüne geçmek için "Hayat paylaştıkça güzel." diyebiliriz. Kimine göre bir bilgi paradır, kimine göre değildir.

Bu köprülerden geçtim. Şu an ise bir dalı ayakta tutabilecek seviyedeyim. Tabii ayak üst üste atmak, insanlardan medet beklemek de bir durum. Ona da karşıyım. Söz konusu alay etmek, kendini beğenmek, aksine kendini bir şeyden sanmak... Tabii ki de huy diyebiliriz. Aksine forumda dikkatimi çeken tek kardeşimiz, abimiz yahut kimse, @Raviel dostumuz.

Yapay zekâ ile birçok şeyi zaten forumda sergilemiş. Kendisini takdir ediyorum. Ne kadar doğru, ne kadar yanlış bilmiyorum fakat bu arkadaşın kimseye minnet duymaması, kimseden medet beklemeden yapay zekâ ile neredeyse altyapıyı çizmiş bulunmakta. Örnek almak gerekirse gerçekten hayranlıkla bakıyorum.

Fakat benim de eksikliğim var forumda. Ne kadar konuşma kitlesi olarak eksik kalsam da yapay zekâda düzenleyeceğim konuşma gayet başarılı. Bu nedenle her insanın kusuru vardır. Alay etmek, kendini bir şey sanmak, bu tarz kişiliği, karakteri taşıyan insanlara karşı olduğum için yoruma dahil oldum. Dilediğiniz için teşekkür ederim, ustalarım.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Tüm işi gpt'ye bırakıp bir şeyler yapamazlar zaten. 1 Adet büyük 1 adette orta seviyede bir sistemin geliştirilmesinde %60 oranında yapay zeka kullandım. 2 sistemde sorunsuz çalışıyor tabi ki üstüne öncesine sonrasına eklemeler yaparak. Bu sistemler aktif bir sunucuda yüksek oyuncu sayısı ile denendi :D

Kodu atıp şu fonksiyon içerisinde geçen tüm cümleleri al ve json a aktar diyorum hoop beni birkaç saat tasarruf ettiriyor. Ayrıca bilgiye daha hızlı ulaşmamı sağlıyor. Bence bu devirde yapay zeka kullanmayan çok şey kaçırıyordur 😂

Bu konu güzel bir konu oldu herkes de fikirlerini paylaşıyor madem okuyanlar için yapay zekayla alakalı bilgi paylaşımı da yapalım kullananlara yardımcı olması için. Ben yapay zekayı kullanacağım zaman mutlaka aşamalı güvenlik sistemiyle kullanıyorum, öncelikle böyle bir terim yok bunu şuan salladım bunun bilgisini vereyim ( :ROFLMAO: ), nedir bu sistem şöyle;

En gelişmiş 4 yapay zeka uygulamasını seçin, bana göre listeyi vereyim soldan sağa en güvendiğimden en az güvendiğime; ChatGPT, Claude, Gemini, Qwen. Bunları sekmeler halinde açın yan yana, örnek bir iş yapacaksınız mesela ne örnek verelim, az önceki mesajdan örnek verelim singleton.h dosyasında değişiklik yapacaksınız diyelim (sadece örnek olarak veriyorum modernleştirme işleri için yapay zekayı kullanmadan önce mutlaka dili öğrenin) öncelikle en güvendiğiniz yapay zekaya gidin bu durumda ChatGPT, ona bunu yapması için bir promt gireceksiniz en önemli kısım burası, ne kadar net açıkladığınız ne kadar detay verdiğiniz alacağınız cevap için önemli misal örnek verelim;

Aynı işlemi yapan iki kişi var Ahmet ve Mehmet.

Ahmet'in girdisi;

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
 /* singleton kodları */[/FONT][/CENTER]
[FONT=trebuchet ms][CENTER]Metin2'nin singleton yapısı ile çalışıyorum bana bu kodları modernleştir.

Mehmet'in girdisi;

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
 /*  singleton.h kodları */[/FONT][/CENTER]
[FONT=trebuchet ms][CENTER]Metin2'nin singleton.h dosyası üzerinde çalışıyorum, amacım bu yapıyı modernleştirmek.
Yalnız bilmen gereken şeyler var;
Metin2'nin game kısmı tek theard yani kodun theard safe olmasına gerek yok ayrıca bu yapıdan referans alan pek çok yer var ve bu kod oyunun optimizasyonuna direkt olarak etki ediyor, yani performans çok önemli.
Yenileyeceğimiz kodun orijinal kodla birebir aynı işleve sahip olması gerek (backward compatibility için, ayrıca kodun geri kalanını değiştirmekle uğraşmayalım).
Mayers'in singleton deseni bizim durum için çok uygun olmaz onu eleyebilirsin.

Son olarak C++23 destekli bir yapı kullanıyorum yani yenilikleri kullanabilirsin ama işletim sistemim FreeBSD yani __forceinline tarzı Windows API destekli şeyleri kullanamam.

Aradaki farkı anladınız değil mi ? Mehmet çok büyük ihtimalle çok çok iyi bir kod alacak ama bunun da eksikleri olacak bu durumda ne yapacaksınız ? Öncelikle GPT'nin verdiği koda bakın ve bariz bir hata var ise bunu düzeltin veya ondan düzeltmesini isteyin bunu analiz edecek kadar derin kod bilginiz yoksa o kodu alın ve Claude sekmesine geçin, ona ilk kodu ve GPT'nin verdiği yeni kodu gönderin ve aralarındaki farkları analiz etmesini ve performans testi yapmasını isteyin, sizin için bunu yapacaktır. Sonrasında bir iyileştirme önerisi olup olmadığını sorun eğer her şey yolundaysa ilk ve ikinci kod olacak şekilde bunu diğer AI'lar ile de tartışın ve bir düzenleme önerirlerse, mantıklıysa bunu uygulayın finalde elinizde iyi bir kod olacak FAKAT bu noktaya kadar anlattığım şeyler 0 kod bilgisi ile yapmanız olanaksız, Mehmet örneğinde verdiğim promtu yazmanız için bile belirli bir bilgi birikimi gerekir, ayrıca yapay zekanın verdiği kodu doğru analiz edemezseniz hiçbirinin fark etmediği koddaki bir pürüz veya Metin2 projesine uyumsuzluk yine başınıza iş açabilir.

Yani kısacası önce yapay zekayı kullanarak biraz dili öğrenin, sonrasında kullanmak isterseniz bu anlattığım şekilde daha başarılı kodlar ürettirebilirsiniz, umarım işe yarar, sevgiler.

...

En gelişmiş 4 yapay zeka uygulamasını seçin, bana göre listeyi vereyim soldan sağa en güvendiğimden en az güvendiğime; ChatGPT, Claude, Gemini, Qwen.
...​

ufak bir ekleme yapayım, ai uygulama seçimleri direkt olarak sabit bir kullanım yerine amaca uygun uygulama ve model tercih edilerek kullanılmalı çünkü hepsinin kendilerine göre eksi ve artıları var. örneğin, mükemmel'e yakın derecede reasoning sağladığı için en kompleks işlerde o3, daha günlük kullanımda o4-mini, genel programlamada claude modelleri(tercihen 4 opus, fp olarak 3.7), yüksek context boyutu dolayısıyla ve o3 kadar olmasada iyi seviyede reasoningi için bug çözümleri ve FP olarak en uygun model ise gemini 2.5 pro tercih edilebilir. ilk mesajdada dediğim gibi çok uzun süredir kullanıyorum ve bazı sebeplerden dolayı bir dönem hepsini denemek zorunda kaldığım için sentetik benchmarklar yerine tamamen tecrübeye dayalı bir listedir :D

Bu konu güzel bir konu oldu herkes de fikirlerini paylaşıyor madem okuyanlar için yapay zekayla alakalı bilgi paylaşımı da yapalım kullananlara yardımcı olması için. Ben yapay zekayı kullanacağım zaman mutlaka aşamalı güvenlik sistemiyle kullanıyorum, öncelikle böyle bir terim yok bunu şuan salladım bunun bilgisini vereyim ( :ROFLMAO: ), nedir bu sistem şöyle;
Forumda yapay zeka için geliştirme kategorisine bölüm eklemiştik. Aktif şekilde yapay zekayı kullananlar o bölüme daha kapsamlı rehber konularını açabilir. (Metin2 için bile olsa o bölüme açabilirsiniz)

Yapay Zeka & Yapay Öğrenme

Yapay zekayla kod yazmanın bir ayıbı yok bence tam tersi bununla dalga geçenler henüz adapte olamayanlar diye düşünüyorum. Ancak Metin2'de işler biraz farklı işliyor. Siz sıfırdan bir şey yazdırırsanız yapay zekaya çok daha rahat yaptırırsınız ancak Metin2 yazılmış bir oyun ve büyük bir kod tabanı bu sebeple aslında mantığını öğretmeden girilen her iş mutsuzlukla sonuçlanıyor. Yapay zekayı GPT 3.5'tan beri kullanıyorum. Gerçekten inanılmaz şeyler yaptığını gördüm. Şu an ki günümüzde nerdeyse bir yazılımcının yapabileceği her şeyi yapabiliyor ve çok hızlı gelişiyor. Belkide 1 sene sonra mevcut yazılımcılar sadece denetliyici konumuna gelecekler. Sadece en kötü yanı çok iyi yalan söylüyor bu sebeple yaptığı şeyleri iyi takip edebilmeli ve sorgulamalısınız.

Onun dışında bence şu an herhangi bir insan fikirlerini tamamen yapay zekayla sıfırdan koda dökebilir durumda. Kullanım alanınızda Koray Abinin dediğini gibi önemli bence. Nerede hangi modeli kullanacağınızı iyi seçerseniz iş sizin için cehennem olmaz cennet olur. Mesela daha karmaşık matematik hesaplarında ben Google 2.5 pro kullanıyorum. Eğer daha tasarımsal bir şey yapacaksam Claude4-sonnet çok güzel yetiyor veya Çok daha karmaşık bir kodlamayla uğraşıyorsam Claude4-opus daha iyi sonuçlar veriyor. Ben genel olarrak Openai modellerini pek tavsiye etmiyorum. Günlük kullanımda ve araştırmada güzel ancak kod konusunda Claude ve google daha verimli bence.

Metin2 sunucunuz için gerçekten kod bilmiyorum ama hevesliyim hırslıyım sıkılmam diyorsanız ve birazcıkta paranız varsa gerçekten yapay zekalarla güzel işler başarabileceğinizi düşünüyorum. Sonuçta bu söylediğimiz şeyler bedava değil ve bedava modellerle hiç bir yere varılmayacağını söyleyebilirim. Forumdada paylaştığım tamamen Metin2 Kodlarının tek tek açıklamalarını .md formatına dökmüştüm. Bunuda yapay zekayı eğitmek için kullanabilirsiniz.

Kısaca yapay zekayı kullanmak işinizi kolaylaştırır ancak henüz daha tam olarak sizin yerinize çalışmaz asistanınız gibi orta düzey kod bilen biri gibi düşünün. Karmaşık ve büyük çaplı işlemlerde hala kötü. Bunun için ek olarak kullanacağınız şeylerde var. Hafıza sistemi gibi. Özellikle eğer aylık 100$ ödeyebiliyorsanız bu başlığada göz atmanızı tavsiye ederim.

Geri