- Ticaret Puanı
- 2
Neredeyse beş senedir üzerinde düşündüğüm ama bir şekilde hayata geçirmeye fırsat bulamadığım bir sebepten ötürü sizlerin fikrini almak için bu konuyu açıyorum. Forum sitesini ilk kurduğum dönem ile şimdiki dönem arasında dağlar kadar fark var. Bu yüzden forum sitemizde bir dizi köklü değişiklik yapmayı planlıyoruz. Peki bunlar nelerdir?
Tüm bunları yapabilmek için site adında değişikliğe gitmek, yeni logo ve marka ile dönüşüm sürecini tamamlamak.
Bu kararı almamızın sebebi sitemizin mevcut haliyle daha fazla büyümesinin önünde engel olması ve değişen zamana ayak uyduramamaktan kaynaklanmaktadır. Önümüzde iki seçenek var. Ya olduğu şekilde devam edeceğiz ve 10 sene kadar aynı şekilde devam edeceğiz ya da dönüşeceğiz ve daha iyisini yapmak için çabalayacağız.
Yönetim ekibiyle de bu düşüncemi paylaştım. Düşünmek için süre istediler. Bizde bir sonraki toplantıyı yapıp yol haritasını belirleyene kadar üyelerimizin düşüncelerini de almak istemeye karar verdik. Bu ön konu olacaktır. Yol haritası belirlendikten sonra tekrardan sizlerin düşüncesi ve rızası alınacaktır.
Lütfen şu sorulara yanıt verecek şekilde konuya katılım sağlayınız.
1. İstediğiniz içerik çeşitliliği nelerdir?
2. İstediğiniz tema nasıl bir olmalı. Örnek verebilirsiniz.
3. Kategori sistemi sizce nasıl olmalı?
4. Site adı konusunda görüşünüz nedir? Eğer yeni bir marka ismine sıcak bakıyorsanız sizce nasıl bir ad olmalı?
5. Ek özellikler neler olmalıdır?
- İçerik çeşitliliği arttırmak (webmaster, genel yazılım, teknoloji, bilgisayarla ilgili diğer alanlar ve ticaret bölümünün detaylanması)
- Forum temasının değişmesi
- Kategori sisteminin baştan ele alınarak düzenlenmesi yeni içerik türüne göre değişecek
- Yeni içerik türleri için belirli alanlarda ilgisi ve bilgi birikimi olan üyelerimizin yönetime dahil edilmesi
- Değişim ile beraber ranklarda düzenleme gidilmesi vb.
Tüm bunları yapabilmek için site adında değişikliğe gitmek, yeni logo ve marka ile dönüşüm sürecini tamamlamak.
Bu kararı almamızın sebebi sitemizin mevcut haliyle daha fazla büyümesinin önünde engel olması ve değişen zamana ayak uyduramamaktan kaynaklanmaktadır. Önümüzde iki seçenek var. Ya olduğu şekilde devam edeceğiz ve 10 sene kadar aynı şekilde devam edeceğiz ya da dönüşeceğiz ve daha iyisini yapmak için çabalayacağız.
Yönetim ekibiyle de bu düşüncemi paylaştım. Düşünmek için süre istediler. Bizde bir sonraki toplantıyı yapıp yol haritasını belirleyene kadar üyelerimizin düşüncelerini de almak istemeye karar verdik. Bu ön konu olacaktır. Yol haritası belirlendikten sonra tekrardan sizlerin düşüncesi ve rızası alınacaktır.
Lütfen şu sorulara yanıt verecek şekilde konuya katılım sağlayınız.
1. İstediğiniz içerik çeşitliliği nelerdir?
2. İstediğiniz tema nasıl bir olmalı. Örnek verebilirsiniz.
3. Kategori sistemi sizce nasıl olmalı?
4. Site adı konusunda görüşünüz nedir? Eğer yeni bir marka ismine sıcak bakıyorsanız sizce nasıl bir ad olmalı?
5. Ek özellikler neler olmalıdır?

Şakası bir yana, bu tarz fikirlerde değerlendirilebilir. Satış, tanıtım, oyun platformu gibi daha genele hitap eden platformların faydası olabilir.