Uyarı ve Yasaklama Geçmişinin Paylaşılması Hakkında

• Konuyu açan Konuyu açan Whistle
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 26
  • Gösterim Gösterim 419
O zaman şöyle bi yöntem uygulayalım. Uyarı ve yasaklama ayrıntılarını dışarıya paylaşmayalım. Sadece banlanıp banı açıldıktan sonra ortalığı ayağa kaldıran, forumu ve yönetimi suçlayan üyelerin uyarını açabiliriz. En azından bu geçerli bir sebep olur. Bu konuya gelen diğer yorumları da göz önünde bulundurunca en makul kararın bu olacağı görüşündeyim.

Dolandırıcılık gibi ihlallerden dolayı yasaklanan kişilerde ise şikayet konusunda zaten yasaklama detayları yer almaktadır. Forum üyelerimiz, kendi ticari güveni için yasaklanmış olan üyelerin tanıtımlarına itibar etmemeleri ve alışveriş yapmayı düşünüğü üyenin profilini inceleyerek ticaret puanı skoruna bakması gerekmektedir.
Zaten yakın zamanda ticaret bölümü konu sıralamaları baştan ele alınacak. Ticaret puanı düşük üyelerin tanıtımları daha az gösterilecek, arkaplanda kalacak.
Profilimizdeki puan kısmı boş bir amaç taşıyor bence, bankaların findex raporu gibi o puan bizim raporumuz olsa ve üyelerin tüm ihlallerini vs oradan görebilsek. Hem banlayan admininde açıklama ve kanıtıda orada olur. Girer bakarız. Zaten mesaj yazarken yakın zamanda yazım denetimi geldi. Diğer türlü tüm uyarılarında önüne geçildi. Bi zahmet herkes forum kültürüne alışsın. Başlıkları büyük yazmamak gibi vs. En azından üyelerin yapılan tüm işlemlerini oradan görürüz. Bazen cezalı arkadaşları görüyorum takip ettiğim, bir süre sonra tekrar aktif oluyorlar. Acaba ne yaptı dolandırıcımı diye düşünüyorum. En azından nedenini anlayalım, ufak büyük nasıl bir sebep işledi diye.

Ayrıca, konudan bağımsız ticaret puanı zorunluluğu yok dolayısıyla nadir kullanılıyor. Verilen ranklarda şart olarak eklense ve satış konularıda buna göre izinli hale gelse çok güzel olur. Mesela r10da satış yaparken 5 yada 10 olması lazım ticaret puanın olmazsa satış konusu açamıyosun. Şuan bizim forumumuzda herhangi bir kısıtlama, sınırlama yok. Copy paste yapan bile satış konusu açmış. Şuan müşteriden çok satıcı var. 😂😂

Son düzenleme:
Hukuk açısından derin araştırma gerekli fakat farklı bir alandan konuya hakkında yorum yapmak istiyorum.

Olur mu bilmiyorum, nihayetinde insanız hepimiz. Yönetimde x yetkideki bir kişinin yanlış karar vermesi veya manipüle edilmesi gereğinde uygulanan bir cezada sorunlar ortaya çıkabilir. Bu durum hukuki boyutta da sorunlara sebep verecektir.
R10 forumunda bu tarz durumlar titizlikle kontrol ediliyor, bu tarz titizlik yönetimi aşırı derecede yoracaktır diye düşünüyorum.

Genellikle metin2 tayfası belirli forumlarda takılmakta ki o forumdaki yönetim veya üyelerin burada da olduğunu biliyoruz. Bunu örnek vermemdeki amaç; oradaki usulsüzlükler elbette buraya da bulaşabilir. Forum admini alttaki mod'ları sürekli olarak 7/24 denetleyemez nihayetinde ve onları yapacağı hatalar dahi tüm forum yönetimine özellikle forum adminine sorunlar çıkartır.

Bu tarz durumlarda asli kanıtların sunularak açılması daha mantıklı olur. Misal şahıs dolandırıcılıktan dolayı suçlandıysa ve forumda cezai işlem uygulandıysa, bunun gerçek kanıtlarıyla birlikte yayınlanıp, kullanıcının profili - açtığı konular - yazdığı mesajların yanına, bu şahıs dolandırıcıdır vs. Kanıt linki, tarzında yapmanız en mantıklı yoldur. Hukuki olarak bir geçerliliği varmı bilmiyorum fakat en mantıklı yol budur bence veya bu tarz konulara fazla girişmeden aynı düzende devam etmek, nihayetinde bu tarz piyasalarda dolandırıcıda bitmeyecek, çeteleşip insanları kötüleyip karalayanlarda bitmeyecek.

Yazdıklarım saçma gelebilir fakat saçma olmayan taraflarını değerlendirmeye alabilirsin @Whistle
mesela ben turunculu forumda yasaklandım sebebi de forumu kötülemek, böyle komik bir yasaklanma mevzusunun gözükmesi kurumsallığa zarar verici bir etmen diğer yandan da dolandırıcılık faaliyetlerinde ise tam aksi kişilerin yaptığı eylemler kanıtlı ise sadece yasaklı üye yazması yerine
dolandırıcılık🚫 şeklinde gözüküp ban yediği şikayet konusunun linkine gidebilir merak eden kullanıcılar fakat hepimiz farkında olmadan bazı yasaklamalara takılıp ban yiyebiliyoruz, ben mesela burada birkaç kere ban yedim(süreli) neden yediğimi bile hatırlamıyorum.

Benim gibi durumda olanların ise geçmişteki sebepleri ile beraber görebileceğim bir yer yok ise olmasını isterdim fakat herkesin ulaşabilmesi çok da gerekli değil, ha gizli saklımız yok herkes görebilir fakat insanlar hatalarından öğrenebilirler geçmişteki ufak ayıpların günyüzünde olması pek hayırlı gelmiyor.
Mesajınıza genel bir cevap vermek gerekirse, forumumuz bir yürütme veya yasama organı değildir. Bu nedenle herhangi bir kişiyi “dolandırıcı” olarak ifşa etmemiz ve bu şekilde duyuru yapmamız yasal açıdan mümkün değildir. Günümüzde, kesinleşmiş bir yargı kararı olmadan bir kişiyi “dolandırıcı” veya “hırsız” gibi ifadelerle nitelendirmek hukuki sorunlara yol açabilmektedir.

Ancak, ilgili kullanıcının ban geçmişini şeffaf bir şekilde paylaşabiliriz. Örneğin, banlanma sebebine bağlı olarak “ilgili konuda mağduriyet giderilene kadar banlanmıştır” ya da “xxx konuda başka bir üyeyi mağdur ettiği gerekçesiyle banlanmıştır” şeklinde açıklamalar yapılabilir.
Olur mu bilmiyorum, nihayetinde insanız hepimiz. Yönetimde x yetkideki bir kişinin yanlış karar vermesi veya manipüle edilmesi gereğinde uygulanan bir cezada sorunlar ortaya çıkabilir. Bu durum hukuki boyutta da sorunlara sebep verecektir.
R10 forumunda bu tarz durumlar titizlikle kontrol ediliyor, bu tarz titizlik yönetimi aşırı derecede yoracaktır diye düşünüyorum.
@AstarteTR bu konuda size katılıyorum. Forum yönetimimiz en başından beri bu tarz konularda adil olmak için çalışmaktadır. Burada yetki sınıfına bakılmaksızın eğer yanlış yapılmış bir işlem varsa eğer üyelerimiz durumu @Whistle ye bildirebilirler. Bu bildirim sonrasında ilgili karar kendi aramızda tekrardan değerlendirilmektedir. Bu konuyla ilgili yönetimimiz için de fazlasıyla emsal karar vardır. @hasanmacit yetkili olduğun dönemde bir kaç defa bu tarz olaylara senin de şahit olduğunu hatırlıyorum. Gerek @Whistle yanlış karar verdiğinde doğru neyse değerlendirilip ona uygun kararlar vermekteyiz.

Profilimizdeki puan kısmı boş bir amaç taşıyor bence, bankaların findex raporu gibi o puan bizim raporumuz olsa ve üyelerin tüm ihlallerini vs oradan görebilsek. Hem banlayan admininde açıklama ve kanıtıda orada olur. Girer bakarız. Zaten mesaj yazarken yakın zamanda yazım denetimi geldi. Diğer türlü tüm uyarılarında önüne geçildi. Bi zahmet herkes forum kültürüne alışsın. Başlıkları büyük yazmamak gibi vs. En azından üyelerin yapılan tüm işlemlerini oradan görürüz. Bazen cezalı arkadaşları görüyorum takip ettiğim, bir süre sonra tekrar aktif oluyorlar. Acaba ne yaptı dolandırıcımı diye düşünüyorum. En azından nedenini anlayalım, ufak büyük nasıl bir sebep işledi diye.

Ayrıca, konudan bağımsız ticaret puanı zorunluluğu yok dolayısıyla nadir kullanılıyor. Verilen ranklarda şart olarak eklense ve satış konularıda buna göre izinli hale gelse çok güzel olur. Mesela r10da satış yaparken 5 yada 10 olması lazım ticaret puanın olmazsa satış konusu açamıyosun. Şuan bizim forumumuzda herhangi bir kısıtlama, sınırlama yok. Copy paste yapan bile satış konusu açmış. Şuan müşteriden çok satıcı var. 😂😂
Belirtmiş olduğun sistemler aslında bizlerinde aklında misal şuana kadar kazanmış olduğunuz o puanlarla ilgili bir market sistemi gibi bu market üzerinden forum içi bir şeyler satın alma imkanı sunabiliriz. Ticaret puanı kısmına gelirsek de eğer her ne kadar zorunlu kılmasak da üyelerimize kullanmaları için sürekli teşvik edilmektedir. İlerleyen süreçte yapılacak köklü değişikle birlikte ticaret puanı zorunluluğu da gelecektir. Bu aşamada ticaret puanı sistemini kullanmayan arkadaşlarımız takır takır kullanmaya başlayacaklardır diye umut ediyorum.

@hasanmacit yetkili olduğun dönemde bir kaç defa bu tarz olaylara senin de şahit olduğunu hatırlıyorum.
ben en son haksız yere banlandığımı hatırlıyorum fakat üstüne çokta düşmeyeceğim. olan oldu biten bitti yönetim hatıralarını attım gitti.

Verilen ranklarda şart olarak eklense ve satış konularıda buna göre izinli hale gelse çok güzel olur. Mesela r10da satış yaparken 5 yada 10 olması lazım ticaret puanın olmazsa satış konusu açamıyosun. Şuan bizim forumumuzda herhangi bir kısıtlama, sınırlama yok. Copy paste yapan bile satış konusu açmış. Şuan müşteriden çok satıcı var. 😂😂

Adama satış yaptırmazsan başta o puanı nasıl kasacak.😄 arkadaşı olanda puan toplar konu açar zaten ticaret puanı olayı şuan bu düzende hiç takip edilebilir birşey değil.

Ticaret puanı yüksek olan en iyi satıcı olarak öne çıkacaksa ortamda oyun açanlar buraya üye ol buradan bana ticaret puanı ver sana 500 ep vereyime kadar aşağılık rekabet alacaktır.

Trde iki bilindik webmaster forumunda uygulanan sistem. Dünyanın en güzel sistemini yapsanda kötüye kullanan olur. Ona göre de ek kontroller yapılır
Adama satış yaptırmazsan başta o puanı nasıl kasacak.😄 arkadaşı olanda puan toplar konu açar zaten ticaret puanı olayı şuan bu düzende hiç takip edilebilir birşey değil.

Ticaret puanı yüksek olan en iyi satıcı olarak öne çıkacaksa ortamda oyun açanlar buraya üye ol buradan bana ticaret puanı ver sana 500 ep vereyime kadar aşağılık rekabet alacaktır.

İşte burda devreye müşteriler giriyor. R10u biliyorsundur. Ben ilk başlarda müşterilerle iletişime geçiyordum. Şimdi diyeceksin müşterileri nasıl tanıyacam, kendileri zaten ihtiyacına göre konu açıyor gerekli konu alanlarında. Ayrıca olumlu bir alışverişte kendisi zaten durumu bildiği için güzel yorumlar ve ticaret puanı vermişti. Önemli olan kısımda burada aslında. Satıcı sırf öne çıkmak veya ticaret puanı almak için kendi kalitesini daha çok artırıyor. Zaten 5 10 ticaret puanın yoksa satış yapma daha iyi. :D :D

Son dediğin olay tamamen doğal olabilir bunun önüne geçemezsin. Ama belirlenen hesaplar da ceza alır. Buda server açısından imaj çizen bir olay olur. Yoksa şuan her önüne gelen satış konusu açıyor. Bilgili yada işini hakkıyla yapan insanların önü kapanıyor. Çünkü adam kolay bir şekilde önünüze geçiyor yaptığı işin fiyatını düşürerek. Yaptığı şey copy-paste. Bir kurumsal üye olarak bunu en iyi senin anlıyor olman gerek. :D

Son dediğin olay tamamen doğal olabilir bunun önüne geçemezsin. Ama belirlenen hesaplar da ceza alır. Buda server açısından imaj çizen bir olay olur. Yoksa şuan her önüne gelen satış konusu açıyor. Bilgili yada işini hakkıyla yapan insanların önü kapanıyor. Çünkü adam kolay bir şekilde önünüze geçiyor yaptığı işin fiyatını düşürerek. Yaptığı şey copy-paste. Bir kurumsal üye olarak bunu en iyi senin anlıyor olman gerek. :D

Server işi sadece örnekti çok farklı yollarda bulurlar zaten. Benim açımdan bir sorun yok ek gelir olarak bakıyorum başka işlerim de var.

İşi yapan herkese saygım var dolandırıcılar dışında kopyala yapıştır ile çalıştırıp teslim ediyorsa aldığı para helal olsun. Herkes herşeyi bilmek zorunda değil.

Geri