- Ticaret Puanı
- 3
Profilimizdeki puan kısmı boş bir amaç taşıyor bence, bankaların findex raporu gibi o puan bizim raporumuz olsa ve üyelerin tüm ihlallerini vs oradan görebilsek. Hem banlayan admininde açıklama ve kanıtıda orada olur. Girer bakarız. Zaten mesaj yazarken yakın zamanda yazım denetimi geldi. Diğer türlü tüm uyarılarında önüne geçildi. Bi zahmet herkes forum kültürüne alışsın. Başlıkları büyük yazmamak gibi vs. En azından üyelerin yapılan tüm işlemlerini oradan görürüz. Bazen cezalı arkadaşları görüyorum takip ettiğim, bir süre sonra tekrar aktif oluyorlar. Acaba ne yaptı dolandırıcımı diye düşünüyorum. En azından nedenini anlayalım, ufak büyük nasıl bir sebep işledi diye.O zaman şöyle bi yöntem uygulayalım. Uyarı ve yasaklama ayrıntılarını dışarıya paylaşmayalım. Sadece banlanıp banı açıldıktan sonra ortalığı ayağa kaldıran, forumu ve yönetimi suçlayan üyelerin uyarını açabiliriz. En azından bu geçerli bir sebep olur. Bu konuya gelen diğer yorumları da göz önünde bulundurunca en makul kararın bu olacağı görüşündeyim.
Dolandırıcılık gibi ihlallerden dolayı yasaklanan kişilerde ise şikayet konusunda zaten yasaklama detayları yer almaktadır. Forum üyelerimiz, kendi ticari güveni için yasaklanmış olan üyelerin tanıtımlarına itibar etmemeleri ve alışveriş yapmayı düşünüğü üyenin profilini inceleyerek ticaret puanı skoruna bakması gerekmektedir.
Zaten yakın zamanda ticaret bölümü konu sıralamaları baştan ele alınacak. Ticaret puanı düşük üyelerin tanıtımları daha az gösterilecek, arkaplanda kalacak.
Ayrıca, konudan bağımsız ticaret puanı zorunluluğu yok dolayısıyla nadir kullanılıyor. Verilen ranklarda şart olarak eklense ve satış konularıda buna göre izinli hale gelse çok güzel olur. Mesela r10da satış yaparken 5 yada 10 olması lazım ticaret puanın olmazsa satış konusu açamıyosun. Şuan bizim forumumuzda herhangi bir kısıtlama, sınırlama yok. Copy paste yapan bile satış konusu açmış. Şuan müşteriden çok satıcı var.

Son düzenleme:
şeklinde gözüküp ban yediği şikayet konusunun linkine gidebilir merak eden kullanıcılar fakat hepimiz farkında olmadan bazı yasaklamalara takılıp ban yiyebiliyoruz, ben mesela burada birkaç kere ban yedim(süreli) neden yediğimi bile hatırlamıyorum.
arkadaşı olanda puan toplar konu açar zaten ticaret puanı olayı şuan bu düzende hiç takip edilebilir birşey değil.