Ectoor&Croxfire Altyapı - Ubuntu24 Game/Client x64

• Konuyu açan Konuyu açan Ectoor
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 4
  • Gösterim Gösterim 225

Ectoor

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Uzun süredir @harunkocer ile üzerinde çalıştığımız altyapımızdan bazı gelişmeleri paylaşmak istedik. Martysama altyapısı baz alınmıştır geçiş sürecinde gereksiz şeylerle uğraşılmaması için, fakat tamamen martysama altyapısının dışına çıkılmaya başlanılmıştır. Martysama altyapı kullanıp da kendi altyapım diyen tayfadan olmamak için.

Eski altyapı bağımlılıklarını geride bırakıp güncel standartlara uygun, yüksek eşzamanlılık ve maksimum stabilite odaklı bir çekirdek sistem inşaa ediyoruz.

ectoor-metin2-server-files-1.webp

• OS/İşletim sistemi tamamen değiştirilmiştir FreeBSD 13.xx ~ 15.x sürümleri kullanılmamaktadır. Ubuntu 24 LTS mimarisine adaptasyon edilmiştir.
  • Veri tabanında yüksek performans odaklı ilerlenip MariaDB 10.11 sürümü kullanılmaktadır. (Optimizasyon çalışmaları devam etmektedir.)
  • Eski x32 bit bağımlılıkları tamamen temizlendi. Game ve Client tamamen pure x64 mimarisi uyumlu bir şekilde derlenmektedir.
  • Bellek yönetimi ve işlemci optimizasyonlarında ciddi performans artışları yapıldı.
  • Ağ iletişimi ve veri paket mimarisinde köklü değişikliklere gidildi.
  • Protobuff entegrasyon altyapı hazırlık süreci başlatıldı.
  • Memory leak analizleri, güncel C++ standartlarına uyarlamalar ve gereksiz legacy kod temizliği aralıksız devam ediyor.

Elinize emeğinize sağlık. Protobuff için ilk etaplarda benimde merakım vardı ama işin biraz içine girince çok fazla değişiklik gerektireceği için vazgeçmiştim. 35.0 kullanmıştım bayağı sorunlar çıkarmıştı 35.0 sürümünde

Elinize emeğinize sağlık. Protobuff için ilk etaplarda benimde merakım vardı ama işin biraz içine girince çok fazla değişiklik gerektireceği için vazgeçmiştim. 35.0 kullanmıştım bayağı sorunlar çıkarmıştı 35.0 sürümünde
Teşekkür ederim, 35.0 tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım ama sanırım kaynaklar da ki libprotobuf/protoc vs. kullanıyorsanız çok kırılma yaşarsınız. Ben biraz farklı bir yol izliyorum wire formatı proto3 uyumlu.

Teşekkür ederim, 35.0 tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım ama sanırım kaynaklar da ki libprotobuf/protoc vs. kullanıyorsanız çok kırılma yaşarsınız. Ben biraz farklı bir yol izliyorum wire formatı proto3 uyumlu.
Açıkcası aradan bayağı zaman geçtiği için çok hatırlamıyorum kullanmıştım. fakat normal sürümde birkaç hata aldığım için .proto üzerinde lite runtime kullandım diye hatırlıyorum. abseil kütüphanesi ve libler client tarafında biraz canımı sıkmıştı libleri falan görmüyordu ilk olarak chat packetini sorunsuz aktarmıştım ama devamında birkaç sıkıntı yaşadığım ve tahminimden daha kapsamlı olduğu için iptal etmiştim çünkü daha fazla gidersem network katmanlarınıda neredeyse komple değiştirmem gerekiyordu ve aktif oyunda piyango çıkmasın başıma diye :D

Açıkcası aradan bayağı zaman geçtiği için çok hatırlamıyorum kullanmıştım. fakat normal sürümde birkaç hata aldığım için .proto üzerinde lite runtime kullandım diye hatırlıyorum. abseil kütüphanesi ve libler client tarafında biraz canımı sıkmıştı libleri falan görmüyordu ilk olarak chat packetini sorunsuz aktarmıştım ama devamında birkaç sıkıntı yaşadığım ve tahminimden daha kapsamlı olduğu için iptal etmiştim çünkü daha fazla gidersem network katmanlarınıda neredeyse komple değiştirmem gerekiyordu ve aktif oyunda piyango çıkmasın başıma diye :D
Sağlık olsun :)

Geri