Soru Mobil geliştirme yöntemleri hk

• Konuyu açan Konuyu açan brave
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 5
  • Gösterim Gösterim 176
Herhangi bir konuda danışmak istediğiniz soru varsa bu öneki seçebilirsiniz.

brave

MT Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Şuan bilindiği üzere metin2 mobil projelerinde unity/unreal ile mevcut client paketleri taklit edilip sıfırdan proje oluşturma ve bunun yanı sıra bgfx ile mevcut client src'yi platformlara göre portlama yer alıyor. Bunların arasında az çok farkı biliyorum fakat hangisi daha mantıklıdır? Özellikle normal pc sürümden ziyade mobil projelerde performans/optimazsyon, geliştirme süreci vb. etmenleri göz alırsak hangisinden ilerlemek daha uygun olur?

en kolay olanı bgfx ile portlamak unity tamamen meşakatli daha zor geldi bana göre bgfx ve gls3 ile 2 tane farklı projede port yaptım rafa kaldırdım. bgfx neden kolay dersen orda uğraştığın kısım çok kanallı değil render görüntü ve model kısaca bence o yüzden onlar tamam olunca oyun zatem tamam oluyor. unity de her dal ile ayrı uğraşıyorsun ama unity hoşuma gittiği için ordan devam ediyorum

Son düzenleme:
unityde %60 70 seviyesinde geliştirdim - zordu
bgfx ile bir projem oldu - unity kadar olmasada zordu

gls3 şuana kadar en rahat ilerleyen oldu bakalım buna nolacak

en kolay olanı bgfx ile portlamak unity tamamen meşakatli daha zor geldi bana göre bgfx ve gls3 ile 2 tane farklı projede port yaptım rafa kaldırdım. bgfx neden kolay dersen orda uğraştığın kısım çok kanallı değil render görüntü ve model kısaca bence o yüzden onlar tamam olunca oyun zatem tamam oluyor. unity de her dal ile ayrı uğraşıyorsun ama unity hoşuma gittiği için ordan devam ediyorum

Pc versiyonunuda dx11'e çıkarıyor sanırım bgfx. Unity'i bende biraz denedim ama bgfx hiç denemedim. Pc tarafında bir problem ile karşılaştınız mı? Birde işlem öncesi x64 client zorunlu mu?

Pc versiyonunuda dx11'e çıkarıyor sanırım bgfx. Unity'i bende biraz denedim ama bgfx hiç denemedim. Pc tarafında bir problem ile karşılaştınız mı? Birde işlem öncesi x64 client zorunlu mu?

un paylaştığı 64 bit files ile denedim bgfx kolay bağlandı, 32 bit dx sürümü düşüğe göre 32 bit olanı yarıda bıraktım tabi bgfx konusunda

Geri