Soru Herkesin metin2 mobil yapması

• Konuyu açan Konuyu açan asilords
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 9
  • Gösterim Gösterim 438
Herhangi bir konuda danışmak istediğiniz soru varsa bu öneki seçebilirsiniz.

asilords

MT Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
harbi2 ayazmt2 gibi bir çok serverin mobil uyarlaması yaptığını görüyorum birebir metin2 yi telefonda oynuyorlar unityde daha karakteri zor yürütürken bu düzeyde mobile aktarmada beni şaşırtıyor sıfırdan mı yapıyorlar yoksa var mı bu farklı bir yöntemi?

En zor kısmı bence grafik dosyalarını Vulkan veya OpenGL çevirmek. Çünkü oyun orjinalinde DirectX kullanıyor ancak mobil tarafı DirectX desteklemiyor. Kod yapısını cross platform yapmak gerekiyor. Örneğin windowsa özgü olan pencere yöneticilerini SDL yapmak gibi vs. vs.
Kısacası çok uğraştırıcı ve uzun bir süreç.

En zor kısmı bence grafik dosyalarını Vulkan veya OpenGL çevirmek. Çünkü oyun orjinalinde DirectX kullanıyor ancak mobil tarafı DirectX desteklemiyor. Kod yapısını cross platform yapmak gerekiyor. Örneğin windowsa özgü olan pencere yöneticilerini SDL yapmak gibi vs. vs.
Kısacası çok uğraştırıcı ve uzun bir süreç.

deneyim, c++ bilgisi ve mühendislik yaklaşımınız varsa bu projeyi yapmak çok zor olmayacak ancak yapabilen kişi sayısı ve yaptım diyebilen 2-3 kişiyi geçmeyecektir burada bahsedilen şey büyük bir mimari değişikliği gerektiriyor render katmanı , python motoru , animasyon sistemi , network paket yapısı , asset pipeline , hepsi yeniden düşünülmesi gerekiyor yapay zekaya kod yazdırmaya benzemez bilginiz ve geçmiş deneyiminiz yoksa yapamayacaksınız bu sıfırdan oyun yapmaya benzer. bgfx bir çok işi çözer fakat süreç hale çok meşakkatli win32 bağımlılıkları , platform farklı apileri, her biri ayrı bir problem açıkca söyleyeyim aylarınızı verseniz bile sonuca ulaşacağınızın garantisi yok sürekli karar vermeniz gereken kritik mimari seçimler var yanlış seçim haftalarınızı aylarınızı çöpe atar. benim çok fazla kod bilgim yok ama arada heveslenip ilgileniyorum mobil geliştiriciyim ama mobil oyun çok geliştirmedim. Hexe 2 haftada oguzla kodlayıp 2 kişiye sattılar, ilk üçgen çizimini ben yapmıştım şu üçgen çiziminde dahi 1 saat renderdoc yazısı okumiuştum.

1780745068068.webp

Bu süreçte kullanılacak belki işinize yarayacak bilgileri vereyim ama boşa zaman kaybetmemek adına iyi bir araştırmanızı öneririm.

- BGFX Çizimi için renderdoc kullanıyordu
- sdl2 /input +window
- eterlibpython un portlanması , gamelib in portlanması
- ktx texture compresonatorcli
- shaderc / bgfx shader compiler
- spir -v cross shader translation
- cmake
- emscripten web build
- libpython 3.14 veya 3.13 en iyisi ios destekliyor artık diye biliyorum
- pyodide / web için
- 3d model için ne yaptı hiç bilmiyorum

bu bilgiler haricinde global forumda paylaşılan x64 server+client vanilla kodlarıyla ilerleyin martysama dan direkt olarak başlamayın vanilla şuan en temizi ve en ayıklanabilir ve debug yapılabiliri. Daha sonra martysama geçişini yapın.

sonrası ise heveslendirici ama bir o kadarda can sıkıcı sürekli denemeyle geçen ui çizimleri

1780746093584.webp

windows clienti ellemiyorlar. windows clientteki packet yapılarını taklit ederek unity'de mobil proje üzerinden yapıyorlar. bende bi ara meraklandım gireyim dedim 4-5 günde login, karakter seçimi, karakter oluşturma, haritaya spawn, move gibi işlemleri sunucu taraflı çalışacak şekilde yaptım mevcut packet yapılarını unity'de AI yardımı kullanarak.

Benim meraklandığım olay aslında geliştirmesi değil. Proje bittikten sonra telif yemeden App Store & Play Console'da nasıl yayınlayabiliyorlar?

windows clienti ellemiyorlar. windows clientteki packet yapılarını taklit ederek unity'de mobil proje üzerinden yapıyorlar. bende bi ara meraklandım gireyim dedim 4-5 günde login, karakter seçimi, karakter oluşturma, haritaya spawn, move gibi işlemleri sunucu taraflı çalışacak şekilde yaptım mevcut packet yapılarını unity'de AI yardımı kullanarak.

Benim meraklandığım olay aslında geliştirmesi değil. Proje bittikten sonra telif yemeden App Store & Play Console'da nasıl yayınlayabiliyorlar?

unity gibi hazır motorlar başka birşey bgfx başka birşey

bu firmalar tamamen kendilerini düşünüyor biraz da aslında hak sahibinin baskısı önemli oluyor m2 dediğimiz oyun bitmek üzere olan ve pandemi döneminde canlanan bir oyun geçen hafta bir geliştirici hesabım 5 aktif uygulaması ve her bir uygulamanın 5.000 e yakın indirmesi bulunan hesabımı fazla kullanmadığım için saçma şekilde kapatma gereği dahi duyabiliyorlar ama oyun piyasasında durumlar farklı ilerliyor bir uygulamanın benzerleri çok fazla 100-200 tane yoksa veya bu rakamı kendileri belirliyorlar bilmiyorum, onu yayına alabilirsiniz bu mobile2 vend şirketi bu mobile metinin artmasından dolayı bir çok yere tehdit gönderiyor buna şahit oldum ama yinede yayınlayabilmek için her ne kadar kimse googlenin böyle birşey yapacağına inanmıyor olsa bile geliştirici hesabınızın otoritesi çok etkili ben geçmişteki tecrübemden dolayı bunu söyleyebilirim

yani işler biraz güç , avukatın bilgisi, tanınmışlık etkili oluyor ve karşı tarafı ne kadar rahatsız ettiğinizle ilgili telif hakları konusunda çok bilgim yok ama baktığımızda m2 harici bdo nun da kaynak kodları var ama buna yeltenebilen çok yok e haliyle tabi metin2 olayında birazda gmeforge - webzen - radgame ile alakalı sanırım.

çünkü günümüzde baktığımızda müzik eserlerinin korunması da bir fikri mülkiyet ve sanatçıların eserlerini koruyan firmaların eserlerini kullananlara nasıl cezalar kestiğini üniversite dönemimde büyük bir restorana baskına geldiklerinde görmüştüm. Küçük esnafa dokunmuyorlar çünkü oradan alınacak meblağ uğraştırıcı geliyor heralde xD

1780823985407.webp

Bence sektör çok hızlı gelişiyor ve yakın zamanda farklı içerikli projeler de göreceğiz. Ama gördüğüm kadarıyla bu son açılan mobil cross olayı için, projeler birbirine çok benziyor. Bence unityden farklı şekilde geliştiriliyor. Grafikler efektler birebir aynı, çok başarılı.

unity gibi hazır motorlar başka birşey bgfx başka birşey

bu firmalar tamamen kendilerini düşünüyor biraz da aslında hak sahibinin baskısı önemli oluyor m2 dediğimiz oyun bitmek üzere olan ve pandemi döneminde canlanan bir oyun geçen hafta bir geliştirici hesabım 5 aktif uygulaması ve her bir uygulamanın 5.000 e yakın indirmesi bulunan hesabımı fazla kullanmadığım için saçma şekilde kapatma gereği dahi duyabiliyorlar ama oyun piyasasında durumlar farklı ilerliyor bir uygulamanın benzerleri çok fazla 100-200 tane yoksa veya bu rakamı kendileri belirliyorlar bilmiyorum, onu yayına alabilirsiniz bu mobile2 vend şirketi bu mobile metinin artmasından dolayı bir çok yere tehdit gönderiyor buna şahit oldum ama yinede yayınlayabilmek için her ne kadar kimse googlenin böyle birşey yapacağına inanmıyor olsa bile geliştirici hesabınızın otoritesi çok etkili ben geçmişteki tecrübemden dolayı bunu söyleyebilirim

yani işler biraz güç , avukatın bilgisi, tanınmışlık etkili oluyor ve karşı tarafı ne kadar rahatsız ettiğinizle ilgili telif hakları konusunda çok bilgim yok ama baktığımızda m2 harici bdo nun da kaynak kodları var ama buna yeltenebilen çok yok e haliyle tabi metin2 olayında birazda gmeforge - webzen - radgame ile alakalı sanırım.

çünkü günümüzde baktığımızda müzik eserlerinin korunması da bir fikri mülkiyet ve sanatçıların eserlerini koruyan firmaların eserlerini kullananlara nasıl cezalar kestiğini üniversite dönemimde büyük bir restorana baskına geldiklerinde görmüştüm. Küçük esnafa dokunmuyorlar çünkü oradan alınacak meblağ uğraştırıcı geliyor heralde xD

31029 eklentisini görüntüle

Android kısmı aslında kolay en kötü ihtimal apk dağıtım yaparsın geçersin ama işin en büyük zorluğu ios kısmında. sertifikalar olmadan ipa dağıtımı bile yapılmıyor. Peki legend2, mobile2 ve en son harbi2 sanırım mobil yaptı bunlar ve şuan bilmediğim kişiler nasıl dağıtım yapabiliyor sorunsuz bir şekilde? 10 izlenen yayıncı bile telif yiyorken bunlar hala nasıl barınabiliyor storelarda ilginç

Android kısmı aslında kolay en kötü ihtimal apk dağıtım yaparsın geçersin ama işin en büyük zorluğu ios kısmında. sertifikalar olmadan ipa dağıtımı bile yapılmıyor. Peki legend2, mobile2 ve en son harbi2 sanırım mobil yaptı bunlar ve şuan bilmediğim kişiler nasıl dağıtım yapabiliyor sorunsuz bir şekilde? 10 izlenen yayıncı bile telif yiyorken bunlar hala nasıl barınabiliyor storelarda ilginç

bilmiyorum ama bugün orada olmaları yarında orada olacakları anlamına gelmiyor bakarsın bir babayiğit tr deki hakları alır ve tek tek yasal süreci başlatabilir sonuçta sözleşmeyle ilerleyen şeyler bunlar önemli olan uzun vadede ayakta kalabilmek

birde bu durumun sadece m2 oyununda olduğunu da sanmamak lazım diablo2 wow ve daha bir çok oyunda korsan sunucular var yani bir oyunun korsanının olması popülerliği ve o resmi firmanın kazandığı kazançlarını arttırdığı gerçeği var bazı wow oyuncuları wow classic in korsan sunucular sayesinde çıktığını savunuyor mesela

Geri