Videoyu atlamadan izleyiniz. Kaynak kodunda bunun için yapılması gereken düzenlemeri de anlatıyorum.bunu denedim forumunuzdakibir kaç konuyuda denedim sorunsuz kurulum yaptım ch ler açılıyor fakat hesap ismi şifresi yanlış diyor
pardon ben mariadb konusu sandım burayı mariadb de alıyorum bu hatayıVideoyu atlamadan izleyiniz. Kaynak kodunda bunun için yapılması gereken düzenlemeri de anlatıyorum.
/var/db/mysql klasörünü silin, kurduğunuz paketleri kaldırın ve baştan kurun. Ayrıca mysql dizininin okuma ve yazma izni olması lazım.Selam,
FreeBSD 13 32 kurulumu yaptım,
mysql kurulumu yaptım:
mysql80-client
mysql80-server
komutları sırasıyla takip ettim ve bu komutta kaldım:
bu komutu yazınca:
service mysql-server start
bu hatayı alıyorum :
WARNING: failed precmd routine for mysql
hatayı almamam için ne yapmam lazım
Dostum merhaba aralıksız 3 gündür senin içeriklerine göz gezdiriyorum en bilgili türk kaynak sen görünüyorsun. Gözünü seveyim beni şu beladan kurtar vds sunucuya server kuruyorum server start verirken yaşadığım sorun. (Mysql 8.0 kurulumunu yaptım) Freebsd 13.3/var/db/mysql klasörünü silin, kurduğunuz paketleri kaldırın ve baştan kurun. Ayrıca mysql dizininin okuma ve yazma izni olması lazım.
Yine olmazsa daha güncel FreeBsd sürümünde kurmayı deneyin
Kaynak kodunda düzenlenmesi gereken yerler var onları yapın>> denemediğim yöntem kalmadı yabancı kaynak türk kaynak bütün yöntemleri denedim ama çözümü kesin kolay bişeydir çünkü birşeyleri atlıyorum. Şimdiden sağolasın.
Metin2 server filesinizde MySQL 5.6 yerine MySQL 8.0 kullanmak isterseniz videolu anlatıma bakarak filesinize MySQL 8.0 desteği ekleyebilirsiniz.
Videolu anlatımda Metin2 Sıfırdan Altyapı Server Files Hazırlama Rehberi 'nde oluşturduğumuz dosyalar üzerinden anlattım. Anlatımı dikkatlice takip ederek kendi filesinizi MySQL 8.0'a yükseltebilirsiniz.
Eğer mariadb kullanmak isterseniz şuraya bakabilirsiniz: Metin2 MariaDB Kurulumu Videolu Anlatım
MySQL 8.0 kullanabilmek için server source tarafında düzenlemeler yapıyoruz. Bu yüzden kaynak kodlarınızın olması gerekli.
MySQL 8.0 kurarken kullandığım komutlar
İlk önce MySQL client ve serveri kurmak için şu komutu çalıştırın
Bash:pkg install mysql80-client mysql80-server
Şifre veritabanlarının oluşturulması için şu komutu girin
Bash:pwd_mkdb -p /etc/master.passwd
Mysql dizinine izinleri tanımlamak için şu komutları girin
Bash:chown -R mysql /var/db/mysql/ chgrp -R mysql /var/db/mysql/
Sistemi başlatırken otomatik olarak mariadb servisini aktif etmek için şu komutu girin.
Bash:echo 'mysql_enable="YES"' >> /etc/rc.conf
MySQL aktif etmek için şu komutu yazın
Bash:service mysql-server start
Root hesabının şifresini değiştirmek için şu komutları giriniz.
Not: Eskiden root şifresi boş olurdu. Eğer şifre yanlış hatası alıyorsanız. root dizini içerisindeki .mysql_secret dosyasından kurulum sırasında rasgele tanımlanan şifreyi alabilirsiniz.Bash:mysqladmin -uroot -p password Enter password: <burayı boş bırakın.> New password: <yeni şifrenizi girin.> Confirm new password: <yeni şifrenizi girmeyi onaylayın.>
Navicat benzeri programlar ile direk bağlanmak için şu komutları sırayla giriniz
İlk önce MySQL servere bağlanıyoruz. Komutu yazdıktan sonra şifremizi giriyoruz.
Bash:mysql -p
Sırayla aşağıda verdiğim query komutlarını çalıştırın. password yazan yere şifrenizi yazın.
SQL:CREATE USER 'root'@'%' IDENTIFIED BY 'password'; GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%' WITH GRANT OPTION; flush privileges; quit;
Metin2 filesinizin çalışması için kullanıcı hesabı ekleyin. (kullanıcı adı ve şifreyi kendi filesinize göre uyarlayın. Öğrenmek için cores/db/conf.txt dosyasına bakabilirsiniz.)
SQL:CREATE USER 'mt2'@'localhost' IDENTIFIED BY 'mt2sifre'; GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'mt2'@'localhost' WITH GRANT OPTION; flush privileges; quit;
Direkt bağlantıyı aktif etmek ve sql_modu'u sıfırlamak
Kod:bind-address = 0.0.0.0 sql-mode = ""
Autorun log'u
mysql_real_connect: Authentication plugin 'caching_sha2_password' cannot be loaded: Cannot open "/usr/local/lib/mysql/plugin/caching_sha2_password.so"
cannot open direct sql connection to host: localhost user: root db: common
cannot start server while no common sql connected
Metin2 filesi için oluşturduğunuz mysql kullanıcı hesabının şifresini mysql_native_password algoritmasını seçerek belirtin. Sanırsam şu şekilde düzelmesi lazım;Dostum herşey tamam ama sadece mysql 8.0 da olan bi problemle karşı karşıyayım nasıl çözebilirim ?
caching_sha2_password:Autorun log'u mysql_real_connect: Authentication plugin 'caching_sha2_password' cannot be loaded: Cannot open "/usr/local/lib/mysql/plugin/caching_sha2_password.so" cannot open direct sql connection to host: localhost user: root db: common cannot start server while no common sql connected
ALTER USER 'mt2'@'localhost' IDENTIFIED WITH mysql_native_password BY 'mt2sifre';
Metin2 filesi için oluşturduğunuz mysql kullanıcı hesabının şifresini mysql_native_password algoritmasını seçerek belirtin. Sanırsam şu şekilde düzelmesi lazım;
SQL:ALTER USER 'mt2'@'localhost' IDENTIFIED WITH mysql_native_password BY 'mt2sifre';
ld-elf32.so.1: Shared object "libstdc++.so.6" not found, required by "vrunner"
ld-elf32.so.1: Shared object "libssl.so.8" not found, required by "game"
PUBLIC_IP: ***.***.***.** interface em0
mysql_real_connect: Authentication plugin 'caching_sha2_password' cannot be loaded: Cannot open "/usr/local/lib/mysql/plugin/caching_sha2_password.so"
cannot open direct sql connection to host: localhost user: root db: common
cannot start server while no common sql connected
HOSTNAME: srv1-ch99-core99
Hocam Ava2 files'i kurmaya çalışıyorum vds sunucumun üzerine,Hangi filesi kullanıyorsun bilmiyorum ama root hesabı içinde aynı şeyi dener misin?
CREATE USER 'root'@'%' IDENTIFIED BY '***MYSQL NAVICAT ŞİFRESİ***';
GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%' WITH GRANT OPTION;
flush privileges;
quit;
CREATE USER 'root'@'localhost' IDENTIFIED BY 'SZ]jR*<54%EsSs%99';
GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'localhost' WITH GRANT OPTION;
flush privileges;
quit;
ALTER USER 'root'@'localhost' IDENTIFIED WITH mysql_native_password BY 'SZ]jR*<54%EsSs%99';
SQL_ACCOUNT = "localhost account root SZ]jR*<54%EsSs%99 0"
SQL_COMMON = "localhost common root SZ]jR*<54%EsSs%99 0"
SQL_PLAYER = "localhost player root SZ]jR*<54%EsSs%99 0"
SQL_HOTBACKUP = "localhost hotbackup root SZ]jR*<54%EsSs%99 0"
TABLE_POSTFIX = ""
CLIENT_HEART_FPS = 100
PLAYER_ID_START = 100
PLAYER_DELETE_LEVEL_LIMIT = 120
ITEM_ID_RANGE = 100000000 200000000
DISABLE_HOTBACKUP = 1
LOCALE = latin1
PROTO_FROM_DB = 0