Metin2 Bot Oyuncu Sistemi

Ectoor

Çaylak Üye
Üye
Ticaret Puanı
0

Bir süredir @harunkocer ile geliştirdiğimiz Metin2 Bot Player System’in video paylaşmak istedik. Video, sistemin eski versiyonlarına aittir, diğer bot sistemlerinden tamamen bağımsızdır ve Martysama files ile birebir uyumlu çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Klasik script tabanlı yapıdan tamamen ayrışan state driven ai mimarisiyle çalışıyor.

Combat tarafında adaptive aoe optimization ile dinamik hedef yoğunluğu analizi yapıyor, karar mekanizmasında threat-based target selection kullanıyor ve aksiyonları real time decision pipeline üzerinden üretiyor. Ayrıca OpenAI, Grok ve Claude’un sinerjik gücünü entegre eden bir multi agent ai koalisyonu ile her aksiyon optimize ediliyor.

Sistem asla gerçek oyuncu paketlerini kullanmaz; tamamen server-side simülasyon olarak çalışır. 5k’dan 100k’a kadar bot oyuncu skalasında bile sunucu performansına minimal yük bindirir. Güncel versiyon PvE’nin yanı sıra PvP tarafını da kapsıyor. Arada bir kısa kısa videolar belki paylaşabiliriz tamamen yoğunluğumuza bağlı bir durum.

Tüm geliştirici arkadaşlara başarılar dilerim...​

Hocam metin varken boss varken slota koşturmasınlar, bir de yere düşen itemleri topladıkları zaman kendi envanterlerine mi gidiyor yokda bot eğer toplarsa direkt sildiriyor musunuz? Oto avlı serverlar için metin farmı binek üstünde yaptığında tren ya da ks gibi muhabbetler engellidir diye düşünüyorum.

Eğer kimse kendini serbeste alıp bota kendini öldürtürse botun derecesi negatife düşüyor mu? Düşüyorsa item droplar engelli mi. Loncaya partiye vs girebiliyorlar mı? Vs atarken önce kanama/zehri at sonra skilleri spamla mesela zihinselse zehri verip adamı düze alıp sadece ruh şiddetliyi art arda atıp diğer skilleri kullanmama gibi mekanikler ekli mi?

Kendim sürgün için oto av mevzusunu yaparken oyuncuların farmdaki hallerini mümkün olduğunca taklit etmeye çalışıp bir ton sürgün farmını elle yapan adamı izlemiştim çeşitli karakterlerde benzer mantıklar eğer yokda entegre edebilirsiniz.

Hocam metin varken boss varken slota koşturmasınlar, bir de yere düşen itemleri topladıkları zaman kendi envanterlerine mi gidiyor yokda bot eğer toplarsa direkt sildiriyor musunuz? Oto avlı serverlar için metin farmı binek üstünde yaptığında tren ya da ks gibi muhabbetler engellidir diye düşünüyorum.

Eğer kimse kendini serbeste alıp bota kendini öldürtürse botun derecesi negatife düşüyor mu? Düşüyorsa item droplar engelli mi. Loncaya partiye vs girebiliyorlar mı? Vs atarken önce kanama/zehri at sonra skilleri spamla mesela zihinselse zehri verip adamı düze alıp sadece ruh şiddetliyi art arda atıp diğer skilleri kullanmama gibi mekanikler ekli mi?

Kendim sürgün için oto av mevzusunu yaparken oyuncuların farmdaki hallerini mümkün olduğunca taklit etmeye çalışıp bir ton sürgün farmını elle yapan adamı izlemiştim çeşitli karakterlerde benzer mantıklar eğer yokda entegre edebilirsiniz.
Bu tarz engeller vs üzerinde çalışıyoruz canom, Son halini bizde merak ediyoruz baya yol katettik bir bireysel oyuncu gibi düşünücez botları

Merhabalar, yorumunuz için teşekkür ederim. Skor hesaplaması sistemi mevcut evet bahsettiğini şeyler güncel sürümde mevcut, skor hesaplamasında birbirlerine ks atma birbirlerini buga sokma olayı yok. Çevresinde ki slot, metin ve bosslara saldırmaktadırlar. Skor hesaplamasından kısaca bahsetmek gerekirse ID mantığı bulunmaktadır bot oyuncu yöneldiği slot,metin, boss vb. şeyleri kendi id kümesine alır ve bu id'ler mini bir worker tarafından kontrol ediliyor birbirlerine ks atmaması için aynı worker gerçek oyuncunun yöneldiği id'yide ele alıyor. Gerçek oyuncu bir metine yöneldiğinde bot oyuncu bunu algılıyor.

Bot oyuncular yere düşen itemleri toplamaktadır, bot oyunculara özel bir envanter sistemi yapılmadı. Fakat ileride bot oyunculara pazar kurdurma gibi bir girişimimiz olur ise yapılabilir. Bot oyuncular piyasası belirlenen itemleri oyuncuların pazarlarından çekebilir veyahut kendileride pazar kurabilirler.

Güncel versiyonunda PvP modu var fakat vissuale alma gibi try hard oynama mekanikleri henüz mevcut değil o tarafa fazla yoğunlaşmadık, ama tryhard bir AoE mekanizması yaparsak wslik metin2 sunucuları içinde birebir bir sistem olabilir.

Geliştirilmeye çok açık ve ucunun olmadığı bir konu olarak bakıyoruz, müsaitlik durumumuza göre üzerinde geliştirmeler yapıyoruz.

Çok bariz belli oluyor vuruşları bir eksik sanki bide bence en mantıklısı 10-12 tane çarı köye park etmek bunu her oyuncu anlar bu haliyle bir de karakter oluşturma engeli koymayı unutmayın çoğu sunucuda bot çarın aynısından oluşturuyor ifşaları vardı 2 tane aynı Çar nick yan yana 😄

Bu tarz engeller vs üzerinde çalışıyoruz canom, Son halini bizde merak ediyoruz baya yol katettik bir bireysel oyuncu gibi düşünücez botları
Kanka gerçek oyuncu hareketlerini baz alın videodaki çok bağrıyor bir de nick engeli lazım, oyuncunun teki gider GadDar01 falan diye nick alır botla aynı olur her türlü ayıktırır

Çok bariz belli oluyor vuruşları bir eksik sanki bide bence en mantıklısı 10-12 tane çarı köye park etmek bunu her oyuncu anlar bu haliyle bir de karakter oluşturma engeli koymayı unutmayın çoğu sunucuda bot çarın aynısından oluşturuyor ifşaları vardı 2 tane aynı Çar nick yan yana 😄
Yorumunuz için teşekkür ederim, evet bu video önceki versiyona ait skor hesaplamasını daha da geliştiriyoruz. Evet bot oyuncuları örnekleme olarak player tablosunda tutuluyor, aynı ismi normal başka bir oyuncu alamaz. Yoksa birbirini gösteren spiderman durumu yaşanabilir :)

Kanka gerçek oyuncu hareketlerini baz alın videodaki çok bağrıyor bir de nick engeli lazım, oyuncunun teki gider GadDar01 falan diye nick alır botla aynı olur her türlü ayıktırır
Yorumunuz için teşekkür ederim. Skor hesaplamasında konusunda daha da geliştirmekteyiz, yukarıda ki forum üyesine aslında durumu açıklamıştım. Player tablosunda da tutuluyor bot oyuncu bilgileri. Farklı bir gerçek oyuncu aynı nick'i alamaz.

Geri