Geliştirici Günlükleri Bölüm Kuralları

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

Whistle

Ruhsuz :/
Kurucu
Geliştirici
Yardımsever Üye
Ticaret Puanı
2
Files veya sistem geliştirenler adım adım hangi aşamaları yaptığını, başından geçen olayları ve karşılaşılan sorunlara ne tür çözümler ürettiğini yazdığı dev loglardır. Bu bölüm için belirlediğimiz temel kurallar şunlardır;

1. Her proje için tek bir başlık açılabilir. Ana konuya konu sahibi tarafından yorum yapılması istenmiyorsa tartışma adında ayrı bir başlık açılabilir. Örnek format: [Whistle Files Geliştirme Günlüğü] ve [Whistle Files Geliştirme Günlüğü - Tartışma]
  2. Dev log olduğu için flood izni vardır (siz yinede 10dkda bir spamlamayın :D)
  3. Konu sahibi konuya yorum yapılmasını istemiyorsa lütfen yorum yapmayın. Bazı kullanıcılar akışın bozulmasını istemiyor. Eğer böyle bir uyarı yoksa yorum yapabilirsiniz. Şu şartlar karşılandığında yönetim olarak yorumlara müdahale edeceğiz;
    • a) Kullanıcı konusuna yorum yapılmasını istemediğini belirtmediyse yapılan yorumlar kural ihlali gerçekleşmediği sürece kaldırılamaz.
    • b) Yorum yapılması istenmemesine rağmen eğer kanıta dayalı içerikle herhangi bir yorum gelirse yorum silinmez. Konu sahibi isteği üzerine o yorum ve bağlantılı tüm yorumlar yönetim tarafından ayrı başlığa taşınır ve geliştirici günlüğüne işlemi yapan yönetim üyesi o başlığa bağlantı verir.
  4. Bu bölümde konu sabitleme yoktur. Lütfen sabitlenmesi için ricada bulunmayın. Geliştirici günlüğünüz ne kadar aktifse yazacağınız log girdilerinden ötürü o kadar çok üst sırada gözükür.

Ayrıca geliştirici günlüğüyle ilgili birkaç konu örneği bırakıyorum;
Geliştirici Günlüğü: İnce Ayrıntıların Güzelliği :) - yapılan bir özelliği yorum katarak sunma
Geliştirici Notları 15 - files için eklenen sistem hakkında bilgi verme vb.

Son düzenleme:
Kötüye kullanımı engellemek amacıyla
Geliştirici günlüğü bölüm kuralları 3. madde şu şekilde güncellenmiştir.

Eski hali;
Konu sahibi konuya yorum yapılmasını istemiyorsa lütfen yorum yapmayın. Bazı kullanıcılar akışın bozulmasını istemiyor. Eğer böyle bir uyarı yoksa yorum yapabilirsiniz.

Yeni hali;
Konu sahibi konuya yorum yapılmasını istemiyorsa lütfen yorum yapmayın. Bazı kullanıcılar akışın bozulmasını istemiyor. Eğer böyle bir uyarı yoksa yorum yapabilirsiniz. Şu şartlar karşılandığında yönetim olarak yorumlara müdahale edeceğiz;
  • a) Kullanıcı konusuna yorum yapılmasını istemediğini belirtmediyse yapılan yorumlar kural ihlali gerçekleşmediği sürece kaldırılamaz.
  • b) Yorum yapılması istenmemesine rağmen eğer kanıta dayalı içerikle herhangi bir yorum gelirseü yorum silinmez. Konu sahibi isteği üzerine o yorum ve bağlantılı tüm yorumlar yönetim tarafından ayrı başlığa taşınır ve geliştirici günlüğüne işlemi yapan yönetim üyesi o başlığa bağlantı verir.

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri