Farklı Filesten Sistem Sökme ve Altyapıya Entegrasyon Süreci Hakkında

• Konuyu açan Konuyu açan muhammetemin
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 3
  • Gösterim Gösterim 187

muhammetemin

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
  1. Source Tarafı: Sistemi sökerken hem Client hem Game taraflı service.h ve CommonDefines.h üzerindeki makroları (#define) aldım. Ancak söktüğüm filesteki bazı fonksiyonlar benim altyapımda farklı isimlerle tanımlı. Bu tarz isim uyuşmazlıklarında (Örn: GetInstance() vs instance()) en güvenli eşleştirme yolu nedir?
  2. Packet Yapısı: Yeni bir sistem eklerken Packet.h içerisinde yeni headerlar tanımlamam gerekiyor mu? Söktüğüm filesteki paket sıralaması ile benimki farklıysa "Unknown Packet" hatası almamak için neye dikkat etmeliyim?
  3. Veritabanı (DB) Bağlantısı: Sistem player tablosuna yeni bir sütun eklememi gerektiriyorsa, bunu sadece SQL üzerinden eklemek yeterli mi yoksa db source tarafında ProtoReader üzerinde de değişiklik yapmalı mıyım?
  4. Python Çakışmaları: root içindeki game.py ve interfacemodule.py dosyalarına yeni fonksiyonları eklerken, mevcut sistemlerimin çalışmasını bozmamak için izlenecek en temiz yöntem hangisidir?
Tecrübeli arkadaşlardan bu "sökme-takma" sürecinde kritik ipuçları bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Hizası aynı yere aktarmakla felan olacak işler değil bunlar kodlama bilgin olduk sonra mevcut sistemi beğenmezsin daha kısa yoldan gidersin eksik kontrolleri vs. eklersin 1-1 aktarınca herşey yolunda gidecek diye birşey yok. Bana kalırsa Metin2 ye başlamadan yüzeysel bir c++ öğrenmeye çalış daha iyi ilerlersin metin aktarmak sadece zaman kaybı.

Dersler var hocam youtube da c++ ile ücretsiz. Temel mantık önemli.

Py tarafı en kolayı zaten türkçe konuşmak gibi bir şey.

Geri