Banlanmış üyelerin banı açılması hakkında

• Konuyu açan Konuyu açan Mt2Hizmet
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 19
  • Gösterim Gösterim 760
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

Mt2Hizmet

🌐mt2hizmet.com
Kurumsal Üye
Geliştirici
Grafiker
MT Üye
Ticaret Puanı
5
Her şey para değildir. Hayatım boyunca insanı değerler üzerinden yaşamaya çalışan biriyim ve böyle devam edeceğim. Burada 3–5 kuruş kazanacağım diye fırıldak olmaya gerek yok.

Dolandırıcılıktan banlanan kişilerin banlarının açılması üzerine forum yetkililerine yazdım. Neden banların açıldığını sordum ancak yanıt vermeyeceklerini söylediler.

Bunun üzerine dolandırılan kişilere ulaştım. Aranızda bir uzlaşma mı oldu, durum nedir diye sordum. İki kişiden teyit aldım. Herhangi bir mağduriyetin giderilmediğini söylediler. Detaylıca konuştum, kanıt istedim; açıkçası inanmak istemedim. Bunun üzerine forum adminlerine tekrar yazdırdım. Aldıkları cevap ise “kurallar değişti, bu yüzden ban açıldı” oldu. 😄

50 bin dolandıran bir kişinin banı 3 ayda açılıyor. Benim anladığım kadarıyla ya bu kişiler adminlerin arkadaşı ya da forumda aktiflik düştüğü için böyle bir kural getirmeyi uygun görmüşler. ilerde aynı kişilerin başkasını dolandırdığını görürseniz ortaklar çogalmıştır demektir nasıl olsa ban her türlü açılıyor. :)

Bu olay gerçekten kanıma dokundu. Sırf bunları yazdım diye büyük ihtimalle ban yiyecek olmam da ayrı bir komik durum. Ne demişler: Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.

Herkese hakkım helal olsun. Forum yönetimi ve dolandırıcılar hariç. Allah’a emanet olun. Kanıt isteyen olursa da her türlü sunarım.

HAKSIZLIK KARŞISIN DA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR.​

Son düzenleme:
Bahsi geçen konu : Şikayetçi Lehine Çözüldü - Adalet kişisinden şikayetçiyim

Buda yönetimin verdiği ceza : iade yapılmadı müsteriye dönüş yapılmadı ama BAN affı gelmiş :)
50 bin lira müsteri tokatlamanın cezası 3 ay ban daha tuhafı dile getirenin cezası süresiz ban olacaktır.​
Ekran görüntüsü 2026-04-28 001251.webp

Hiçbir tarafı tanımıyorum ancak haklısın hocam.
Eğer ortada verilmiş bir karar var ise bunun uygulanması gerekmekteydi diye düşünüyorum.

HAKSIZLIK KARŞISIN DA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR.
Bizde dolandırak Ozaman ne de olsa açıyorlar banları. Böyle bir sacmalık olamaz dolandırıcıların banını açmak nedır admınlerın adamlarımı yoksa 3 kırış para ıcın mı anlayamadım çok yanlış bir karar bu böyle olmamalı yada cıkarınız var…..

Merhaba,

Konuyla ilgili olarak, yönetimimize ait WhatsApp grubunda yapılan yazışmalara istinaden bilgi sahibi oldum. Konuyu incelediğimde, @Mt2Hizmet ’in de belirttiği yaklaşıma benzer bir değerlendirme yaptık. Yönetim ekibi olarak bu kararın doğru olmadığını @Whistle ’ye ilettik. Kendisiyle yaptığımız telefon görüşmesinde de alınan kararın hatalı olduğunu, daha önce verilmiş bir karar bulunduğunu ve bu doğrultuda ilgili üye/üyelerin banlı kalması gerektiğini açıkça ifade ettim.

Kendisine bu kararı neden aldığını sorduğumda, yaptığı bir değerlendirmeye dayandığını belirtti. Ancak bu değerlendirme sırasında bazı hususları yanlış hatırladığını ve bu nedenle hatalı bir sonuca vardığını da ifade etti.

Daha önce de belirttiğim gibi, yönetim ekibi içerisinde yapılan işlemler hatalı olabilir. Bu tür durumlarda bizimle iletişime geçilmesi gerektiğini her zaman vurguluyoruz. Olası bir yanlışlık durumunda konu tekrar yönetim ekibinin gündemine alınır; kararın neden verildiği ve farklı bir karar alınıp alınmaması gerektiği ekip içinde istişare edilir.

Nitekim bu konu da @Whistle ile yeniden değerlendirilmiş ve yapılan değerlendirmenin hatalı olduğu sonucuna varılmıştır. Bu doğrultuda, ilgili üye ve üyelere ait hesapların banlı kalmaya devam etmesine karar verilmiştir.

Burası bir yargı veya yürütme organı değildir; ancak amacımız herkes için güvenli bir forum, ticaret ve iletişim ortamı oluşturmaktır. Bu ortamda yer almak isteyen tüm kullanıcıların forum kurallarına uyması zorunludur. Kurallara uymayan üyeler hakkında gerekli işlemler, kurallarımız çerçevesinde uygulanacaktır.

Bu olay gerçekten kanıma dokundu. Sırf bunları yazdım diye büyük ihtimalle ban yiyecek olmam da ayrı bir komik durum. Ne demişler: Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.
@Mt2Hizmet haklı olduğunuz sürece banlanmazsınız merak etmeyin.

Ek olarak, @Mt2Hizmet tarafından “Dolandırıcılıktan banlanan kişilerin banlarının açılması üzerine forum yetkililerine yazdım. Neden banların açıldığını sordum ancak yanıt vermeyeceklerini söylediler.” şeklinde bir ifade kullanılmıştır. Bu beyana istinaden, kimlerle iletişime geçildiği ve kimlerden geri dönüş alındığı konusunda tarafıma özel mesaj yoluyla bilgi iletmenizi rica ediyorum. Aksi halde bu ifade, yönetim ekibindeki diğer üyeleri zan altında bırakmaktadır. Bu konu hakkında tarafınızdan yapılacak bilgilendirmeyi bekliyorum.

Özelden iletiyorum gerekli kanıtları.

Şikayetiniz için teşekkür ederim. Öncelikle yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum ve tüm sorumluluğun bende olduğunu hatırlatmak isterim. Maalesef bi süredir sitemizde özellikle hizmet satışı yapanlar birbirini karalamaya yönelik bir sürü yorumuna denk geldim. Bunun neticesinde şikayet konularıyla ilgili ceza sistemimizde bazı değişiklikler yaptım. Ceza sistemi ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz. Şikayet Konularını Değerlendirme ve Ceza Sistemi

Ben şikayet konusunda filesin teslim edildiğini fakat istenilen spesifik özelliklerin yapılmadığı için şikayet konusu açıldığını hatırlamışım. Ayrıca şikayet konusu açan üyenin benzer şikayet kalıplarıyla daha önce farklı platformlarda açtığı şikayet konusu olduğu için şikayet sahibi üyeyi de "riskli / sorunlu müşteri" kategorisine ekledik. Eğer bahsedilen şikayet konusunu okursanız yönetim tarafsız ve düzgün bir şekilde kararını vermiştir.

Fakat bu şikayet konusundan sonra forum kurallarımızda yasak olmasına rağmen sistematik bir şekilde birçok konuda banlı olan üye hakkında "dolandırıcı" gibi ifadelerin kullanmanız sebebi ile bu konuyu tekrardan değerlendirmemiz gerektiği düşündüm. Bende bunun üzerine @Adalet ile iletişim trafiği başlattım. Eğer geçmişte hatalı bir karar verdiysek durumu düzeltelim diye.

Belli ki şikayetçi olan üye ile bi yakınlığınız var. Eğer bahsettiği gibi madur edildiğini düşünüyorsa hakkını yasal yollardan arayarak parasını geri alabilir. Eğer amacınız bi üyenin banlı kalıp kalmaması ise bir şey diyemem fakat yönetim kuralları her zaman değiştirme ve yasaklarla ilgili karar verme yetkisine sahiptir.

Fakat aslı olmayan şu tarz iddiaları reddediyoruz. Biz kimsenin köpeği değiliz. Sırf forum kurallarımızı ihlal etti diye banladığımız kişilerin ne tehditlerine ne de rüşvet tekliflerine olumlu yanıt vermedik.

Eğer bu konuda bi itirazınız olsaydı birebir benle konuşarak soru sorabilirdiniz. Fakat bana yazdığınız özel mesajda şöyle bi soru sormuşsunuz.
İyi akşamlar Eray abi banlanan kişinin banı neden açıldığı hakkında bilgi alabiliyor muyuz acaba ?

Ben genel bi soru sorduğunuzu düşündüğüm için Hayır dedim çünkü bu bilgiyi vermiyoruz. Fakat bana şikayet konusu nedeniyle yasaklanan bir kişi hakkında soru sorsaydınız arkadaşınızın aracılığı ile soru sormanıza gerek kalmazdı çünkü site geneline açık işlem olduğu için cevap verirdim.

Eğer @Adalet 'i takıntı hale getirmeseydiniz kural değişikliği yüzünden banı açılan diğer kişiler olduğunu da fark edebilirdiniz. Yani burada kişiye özel bir durum yoktur.

MMO Tutkunları yönetimi kuralları değiştirme hakkını gizli tutar. Bu tamamen yönetimin insiyatifindedir.

Bu karar çok hatalı olmuş foruma karşı güvenim azalmadı değil ne yalan söyleyeyim turuncu foruma göre bir ağırlığı vardı gözümde daha kendini bilen üyeler var yönetim daha adil, herşey para ya da hit değil gibi geliyordu çok garip olay

Kuracağım cümleleri iyi seçmek istiyorum çünkü forumu seviyorum ban yemek istemiyorum düzenli konu gezmek alışkanlık oldu ama bu kararı verirken hiç mi düşünmedin Eray hocam bir kişi için kaç kişiyi yuh artık dedirttiğinin farkında mısın. 50 bin TLyi iade edemeyen adam forumda gezecek yanına kar kalacak nası bi mantık bu 😆 haklı ya da haksız verilemeyen bir hizmet var ortada

Son düzenleme:
Hiçbir tarafı tanımıyorum ancak haklısın hocam.
Eğer ortada verilmiş bir karar var ise bunun uygulanması gerekmekteydi diye düşünüyorum.
Whistle tarafından değerlendirilip verilen karar tekrardan değerlendirilmiş olup ilk verilen kararımız geçerli olduğu kanısında hem fikir kalmış bulunmaktayız. Şikayet konusunda belirtilen şekilde işlem devam etmektedir.
HAKSIZLIK KARŞISIN DA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR.
Bizde dolandırak Ozaman ne de olsa açıyorlar banları. Böyle bir sacmalık olamaz dolandırıcıların banını açmak nedır admınlerın adamlarımı yoksa 3 kırış para ıcın mı anlayamadım çok yanlış bir karar bu böyle olmamalı yada cıkarınız var…..
Bu karar çok hatalı olmuş foruma karşı güvenim azalmadı değil ne yalan söyleyeyim turuncu foruma göre bir ağırlığı vardı gözümde daha kendini bilen üyeler var yönetim daha adil, herşey para ya da hit değil gibi geliyordu çok garip olay
Dolandırıcılık veyahut bizlerin tabiriyle mağduriyet yaşatan kim olursa olsun, ne olursa olsun mağduriyet gidermenden forumumuzda yeri yoktur. Bu ister eş, dost olsun fark etmiyor. Bu zaman kadar banladığımız üyelerden banlarının açılması konusunda gerek maddi, gerek manevî olarak destek sağlayacakları konusunda bizlere teklifle gelmişlerdir ancak hepsini geri çevirdik. Çünkü ne olursa olsun bu tarz mağduriyet yaratan üyelerden 1 tanesini bile forumumuz içerisinde tutarsak bu durum ilerleyen süreçte bizler için sorun yaratacaktır. Bu arada hazır bu tarz konu açılmışken üyelerimize şunu da ileteyim günlük gelen raporları gün sonunda şahsen takip ediyorum bazen bazı raporları bir birimize atamasını yapıyoruz. Bundan dolayı rapor işlem süreleri uzun sürebilir. Son zamanlarda raporlarda bir şey dikkatimi çekti ve bu konuya değinmek istedim. Forumumuzda bulunan bazı üye/üyeler farklı forum, farklı platformlar tarafından banlanmış olduğunu ve burada onları da banlamamız konusunda raporlar gelmektedir. Bu tarz durumlarda ilgili üye/üyeler için şikayet konusu yoksa ve farklı platformlarda ki şikayet konularına erişimimiz yoksa açıkçası işlem yapılması tarafında değilim açıkçası. Çünkü her platformun kendince kuralları vardır.

Kuracağım cümleleri iyi seçmek istiyorum çünkü forumu seviyorum ban yemek istemiyorum düzenli konu gezmek alışkanlık oldu ama bu kararı verirken hiç mi düşünmedin Eray hocam bir kişi için kaç kişiyi yuh artık dedirttiğinin farkında mısın. 50 bin TLyi iade edemeyen adam forumda gezecek yanına kar kalacak nası bi mantık bu 😆 haklı ya da haksız verilemeyen bir hizmet var ortada
Arkadaşa katılıyorum. Konuyu açan arkadaşın, takıntılı haline getirmesi değil. Bahsi geçen şahsın geliştirme konusu açması. Bende gördüğümde şaşırdım. Lan bu banlanmadımıydı nolduda açıldı felan diye düşünürken sonrasında bu konuyuda gördüm. Kendisinede yazdım hatta. Destek olmak amaçlı.
Bu forumu sevip sahiplenmemin amacı, tamamen adil ve işleyişin güzel olması. Ama son yorumunuz elbette adil olanı yapmalısınız. Banı açılır kapanır ya da tekrar banlanır buna sözüm yok zaten ama bu forumu bence diğer forumdan ayıran özellik bi kırmızı çizginizin olması veya bir duruşunuzun olmasıydı. Ama son mesajınızdan anladığım bu durumu yeri geldiğinde esnetebiliriz olarak anladım. Umarım böyle bir durum olmaz. Sabahları bile girip acaba yeni konu varmı yeni bir gelişme varmı diye baktığım bir forum. Umarım yanlış anlamışımdır.

Whistle tarafından değerlendirilip verilen karar tekrardan değerlendirilmiş olup ilk verilen kararımız geçerli olduğu kanısında hem fikir kalmış bulunmaktayız. Şikayet konusunda belirtilen şekilde işlem devam etmektedir.

Dolandırıcılık veyahut bizlerin tabiriyle mağduriyet yaşatan kim olursa olsun, ne olursa olsun mağduriyet gidermenden forumumuzda yeri yoktur. Bu ister eş, dost olsun fark etmiyor. Bu zaman kadar banladığımız üyelerden banlarının açılması konusunda gerek maddi, gerek manevî olarak destek sağlayacakları konusunda bizlere teklifle gelmişlerdir ancak hepsini geri çevirdik. Çünkü ne olursa olsun bu tarz mağduriyet yaratan üyelerden 1 tanesini bile forumumuz içerisinde tutarsak bu durum ilerleyen süreçte bizler için sorun yaratacaktır. Bu arada hazır bu tarz konu açılmışken üyelerimize şunu da ileteyim günlük gelen raporları gün sonunda şahsen takip ediyorum bazen bazı raporları bir birimize atamasını yapıyoruz. Bundan dolayı rapor işlem süreleri uzun sürebilir. Son zamanlarda raporlarda bir şey dikkatimi çekti ve bu konuya değinmek istedim. Forumumuzda bulunan bazı üye/üyeler farklı forum, farklı platformlar tarafından banlanmış olduğunu ve burada onları da banlamamız konusunda raporlar gelmektedir. Bu tarz durumlarda ilgili üye/üyeler için şikayet konusu yoksa ve farklı platformlarda ki şikayet konularına erişimimiz yoksa açıkçası işlem yapılması tarafında değilim açıkçası. Çünkü her platformun kendince kuralları vardır.
Çok alakasız konulara girdin sayın Aksu başka forumda dolandırıcı olup burda konusu varsa olayı bir yana burada forum üstündeki hizmet konusundan reklam yapıp dolandırmasına rağmen adamın banını açtınız ama şuan banılanmış sanırım tekrar fikir mi değişti? Bilgi alabilir miyiz acaba

Yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Mağdur olan kişiyle tek bağlantım, dolandırıldığı dönemde aramızda geçen bir sohbetten ibaret. O konuşmada da kimseye kolay güvenmemesi gerektiği üzerine konuşmuştuk.

Hiç kimseyi takıntı hâline getirmedim. Dikkatli olmakla takıntılı olmak arasında ciddi bir fark var. Şu an hangi files satılıyor, kim ne sistem yazıyor gibi pek çok konudan haberdarım; bu durumda herkese takıntılı olduğumu mu söylemek gerekir?

Forumda aktif ticaret yapan biri olarak, 1 yıllık satış konumu silip bu konuyu açtım. Ayrıca burada tartıştığım birçok kişiye ban atılmaması taraftarıydım her zaman tartışmak başka dolandırmak başka karşılık beklemeden en çokta tartıştığım üyelere premium üyelik hediye ettiğimi en iyi senin bilmen gerekir. Bunlar söylenecek sözler değil ama herkes ne yaparsa yapsın ticaretine bak anlayışı var ortada dolandırcıya dolandırıcı diyemez haldeyiz şuan.

Tartıştığım tüm konular incelenebilir. Hatalı olduğum noktalar varsa kabul ederim. Ancak biri çıkıp “2-3 senede 300-400 milyara bu işi yapacak adam bu forumda yok” gibi kesin racon keser gibi ifadelerle konuşursa, ortada hiçbir şey yokmuş gibi sessiz kalmam beklenemez.

Mail yoluyla Aksu’ya ilettiğim mesajları özellikle okumanı rica ediyorum. Ben burada “Whistle admin böyle bir karar vermez” diye tartışma yürütürken, bana takıntılı muamelesi yapılmasını doğru bulmuyorum.

Eğer takıntılı olduğum bir konu varsa, o da forumun düzenli, dürüst ve yalansız bir ortam olmasını istememdir.

Son düzenleme:
Çok alakasız konulara girdin sayın Aksu başka forumda dolandırıcı olup burda konusu varsa olayı bir yana burada forum üstündeki hizmet konusundan reklam yapıp dolandırmasına rağmen adamın banını açtınız ama şuan banılanmış sanırım tekrar fikir mi değişti? Bilgi alabilir miyiz acaba
Şöyle ki; geçtiğimiz günlerde @Whistle tarafından yeni bir kural seti yayınlandı (bknz: ilgili konu). Bu kurallar çerçevesinde bazı üyeler banlı durumdaydı ve kendisi bir değerlendirme yaptı. Ancak bu değerlendirme sırasında konuyu yanlış hatırlaması nedeniyle ilgili üye, aslında 3. kademe yani “Ağır ihlaller (ödeme alıp hizmeti vermeme)” kapsamında değerlendirilmesi gerekirken, 1. kademe yani “Hafif ihlaller (gecikme, iletişim sorunları vb.)” kapsamında değerlendirilmiş ve bu sebeple banı kaldırılmıştır.

Durum fark edildikten sonra ilgili şikayet konusu tekrar incelenmiş, yapılan değerlendirmenin hatalı olduğu kendisine iletilmiş ve söz konusu ihlalin 1. değil, 3. kategoriye girdiği açıkça belirtilmiştir. Bunun üzerine banı kaldırılan üyelerin hesapları yeniden banlanmıştır.

Bu süreçte yalnızca tek bir kişinin banı açılmış gibi bir algı oluştu; ancak aslında birden fazla hesabın banı kaldırılmıştı. Sadece bu üyelerden birinin hemen konu açması nedeniyle, dışarıdan bakıldığında yalnızca onun banı açılmış gibi göründü. Bu noktada oluşan algıyı anlıyoruz.

Ancak bu tarz durumlarda doğrudan konu açmak yerine, daha sağlıklı ve net ifadelerle yetkililere danışılması daha doğru olurdu. Örneğin, konu açan üye “Dolandırıcılıktan banlanan kişilerin banlarının açılması üzerine forum yetkililerine yazdım, ancak yanıt alamadım.” şeklinde bir ifade kullanmış. Oysa yalnızca tek bir yetkiliye genel bir soru yöneltilmiş ve bu nedenle konu spesifik olarak anlaşılmamış, doğal olarak da net bir yanıt alınamamıştır. Ayrıca başka bir yetkiliye konuyla ilgili detaylı bir başvuru yapılmamıştır.

Forumda aktif ticaret yapan biri olarak, 1 yıllık satış konumu silip bu konuyu açtım. Ayrıca burada tartıştığım birçok kişiye ban atılmaması taraftarıydım her zaman tartışmak başka dolandırmak başka karşılık beklemeden en çokta tartıştığım üyelere premium üyelik hediye ettiğimi en iyi senin bilmen gerekir. Bunlar söylenecek sözler değil ama herkes ne yaparsa yapsın ticaretine bak anlayışı var ortada dolandırcıya dolandırıcı diyemez haldeyiz şuan.
Mahkeme kararı olmadan diyemezsin çünkü ilgili kişi seni dava ederse tazminat ödemek zorunda kalırsın. Maalesef durum bu. Aslında bu kuralların amacı sizleri korumak fakat istediğiniz kadar kötü düşünebilirsiniz. Zaten biz yönetim olarak ne kadar düzgün karar verirsek verelim yine kendini bilmez densizler çıkıp "yönetim maduriyet çıkartanları koruyor" şeklinde eleştirilere maruz kalacağız.

Benim sana neden bu kadar sinirli olduğumu bence anlamış olman lazım.

Eğer takıntılı olduğum bir konu varsa, o da forumun düzenli, dürüst ve yalansız bir ortam olmasını istememdir.
Forum için aynı düşünüyorum. Buranın kurucusuyum siz seviyorsanız bende seviyorum burayı, üyelerimizi. Ne sizin ne de sitemizden uzaklaştırılan kimsenin kalbini kırmak istemeyiz. Hatalı bir işlem varsa gözden geçirilir düzeltilir. Fakat işlemlere itiraz yolu bellidir. Yani siz şikayetinizi özel olarak yapsanızda yine yönetim olarak tekrardan durumu değerlendirecektik. TEKRARDAN SÖYLÜYORUM SİTEDEN BANLANAN KİŞİLERİN LEHİNDE VEYA ALEYHİNDE HİÇBİR ŞEY YAZAMAZSINIZ ÇÜNKÜ O KİŞİNİN CEVAP VERECEK İMKANI YOKTUR.

Dolandırıcılıktan banlanan kişilerin banlarının açılması üzerine forum yetkililerine yazdım. Neden banların açıldığını sordum ancak yanıt vermeyeceklerini söylediler.
Ayrıca konunuzdaki bu beyanınız gerçeği yansıtmamaktadır. Genel olarak sürekli kurallarla ilgili bana danıştığınız için yazdığınız şu özel mesajı ben genel olarak sandım ve verdiğim cevap sadece "Hayır" dı. Saygılarımla. Tekrardan şikayet konunuz için teşekkür ederim.

Ekran Resmi 2026-04-28 02.08.19.webp

Son düzenleme:
Geçmişte benimde başıma benzer şeyler geldi ama gidipte sene boyu şu böyle filan diye yazmadım. Zaten banlanan üyelerimizin durumunu tekrar incelememe neden olan sizin yazdığınız şu yorumdu. Bu son damlasıydı artık.

Burayı görüntülemek için üye girişi yapmalı veya kayıt olmalısınız.

Bazen eylem ile içimizdeki iyi niyet uyuşmuyor olabilir. Sanırsam sorunun temel kaynağı bu. Şikayet konuları için gerekirse kalıcı yasaklamalarda zaman aşımını getirebiliriz. Eğer hesabın açılmasını istemiyorsa hakkını arayan taraf bi zahmet gidip dava açacak ilgili kişi hakkında. Şu aşamada düşündüğüm zaman aşımı 2 senedir. Bu olası karar için eleştirecek haklı bir sebep yok çünkü şikayet konuları zaten açık kalıyor. Ayrıca gelişmiş yetkilendirme sistemimiz var. Zaman aşımı dolsa bile ilgili maduriyet giderilmediği sürece profilde - puan olarak kalmaya devam edecek ve ticaret konuları açılmasına izin verilmeyecektir.

Forum kurallarımız rehabiliteye yöneliktir. Eğer sert uygulansaydı birçok kişi daha uzun süreli cezalar alırdı. Zaten bugün @Aksu bana bu yüzden biraz çekişti. Zamanında uyarıları verseydin diye.

Bu tarz durumlarda ilgili üye/üyeler için şikayet konusu yoksa ve farklı platformlarda ki şikayet konularına erişimimiz yoksa açıkçası işlem yapılması tarafında değilim açıkçası. Çünkü her platformun kendince kuralları vardır.
Bu uygulama artık sonlandırılmıştır. Başka platformlarda kanıtlanmış şikayet konusu olsa bile burada yasaklama uygulamayacağız. Şikayetçi olan üyenin burada şikayet konusunu açması ve kendi forum kurallarımıza göre işleme almamız gerekmektedir. Şikayet konularında yaptığımız değişiklikten ötürü bu sebepten banlanan kişilerin banları da açılmıştır. Detaylar için aşağıdaki yazıyı okuyabilirsiniz.

Haklı olduğuma inandığım hiçbir konuda, hiçbir yerde çekinmedim. Buradaki tavrım da bu yüzden böyleydi. Ancak yönetimin ne yapmaya çalıştığını tam olarak kavrayamadığım için biraz aceleci davrandım. Hatta işi gözü karartıp, 1 senelik satış konumu sildim. Nasıl olsa söylediklerimden sonra süresiz banlanırım konu kapanır diye düşünüyordum.

Fakat gördüm ki, kafamda kurduğum kadar gaddar bir yönetim yokmuş. :) Bu denli açıklayıcı geri dönüş yapmaları bile benim için oldukça değerliydi. Bu yüzden tüm yönetimi zan altında bıraktığım için özür dilerim.

Şunu da net olarak söyleyebilirim: Haklı olduğunuz hiçbir konuda çekinmeyin. Bençil egolu bir yönetim yokmuş başımız da açıkcası konuşturmazlar bile her türlü banı yiyeceğim diye konuyu açmıştım. :) Benim için konu kapanmıştır herkese hayırlı geceler. @Whistle konuyu kapatabilir miyiz.

Sildiğin konuyu geri getirmek istersen yazabilirsin. Kuralları yorumlama ve ceza verme yetkisi sadece yönetimindir. Eğer sitemizde bir şeylerin değişmesi için çaba göstermek isteyen olursa şartları karşılayan herkesi yönetimde görmek isteriz.

Bu konu aracılığıyla tekrar hatırlatayım. Yasaklı üyeler hakkında lehte veya aleyhte yazı yazmak yasaktır ve mahkeme kararı olmadan belirli suçlarla insanları eşleştirmekte yasaktır. Bunlar ciddi ihlallerdir min 3 gün yasaklaması var ve kademeli şekilde artmaktadır. (Madde 18)

Ve şunu da mesaja ekliyim.

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri