Duyuru Kural Yorumu, Ceza Yetkisi ve İtiraz Süreci Hakkında Bilgilendirme

Whistle

Admin
Kurucu
Süper Üye
Geliştirici
Yardımsever Üye
Ticaret Puanı
3
Yaklaşık 15 yıldır yayın hayatını sürdüren MMO Tutkunları, bu süreç boyunca birçok kişiye ev sahipliği yapmıştır. Biz insanlar, bahçedeki farklı renklerdeki çiçekler gibiyiz; karakter yapımız, düşünce tarzımız, değer yargılarımız ve kültürel altyapımız farklı olabilir. Bu kadar çeşitliliğin bulunduğu bir ortamda her şeyin sorunsuz ilerlemesini beklemek gerçekçi olmaz.

Forumumuzu işleyen bir mekanizmanın parçaları gibi düşünebilirsiniz. Her parçanın bir sorumluluk alanı vardır.

Yönetim Ekibi​

Yönetim ekibinin işleyişi ve yetki sınırları hakkında detaylı bilgiye ilgili başlıktan ulaşabilirsiniz. (Yönetim Tüzüğü (PDF))
Yönetim ekibi, forum düzenini sağlamak amacıyla bazı sistem verilerine (IP adresi, uyarı geçmişi vb.) erişim hakkına sahiptir.

Kural ihlallerinde:
  • İhlalin hangi madde kapsamında değerlendirileceğine,
  • Kuralların nasıl yorumlanacağına,
  • Hangi yaptırımın uygulanacağına
yalnızca yönetim ekibi karar verir.

Yönetim ekibinde olmayan üyeler, kuralların uygulanma biçimini belirleyemez veya belirli bir cezanın verilmesini talep edemez. İhlal oluştuğunda kuralları yorumlama ve ceza takdiri yönetim yetkisindedir.

Üyeler​

Üyelerimiz, siteye kayıt olurken forum kurallarını ve ilgili mevzuatı kabul etmiş sayılır.
Kural ihlali olduğu düşünülen içerikler rapor sistemi aracılığıyla yönetime bildirilebilir.
Bir içerik raporlandığında süreç inceleme aşamasına geçer. Bu noktadan sonra değerlendirme ve karar süreci tamamen yönetim ekibine aittir. Üyeler ceza talep edemez.
Rapor bir inceleme talebidir; karar değildir.

Yönetim Kararları​

Yönetim tarafından verilen kararlar forum düzeninin sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi için bağlayıcıdır.

Bu kararların konu içerisinde tartışmaya açılması, yönetimi hedef alan polemikler oluşturulması veya ceza üzerinden tartışma yürütülmesi forum düzenini bozucu davranışlar kapsamına girer.

İtiraz Süreci​

Ceza alan bir üye, kararın hatalı olduğunu düşünüyorsa:
  • Eğer banlıysa sitemizin en altında yer alan iletişim kısmından,
  • Eğer hesabı açıksa işlemi yapan yetkiliye özel mesaj yoluyla
itirazda bulunabilir.

Gerekli görülmesi halinde bir üst yetkiliye başvurulabilir.
İtiraz sürecinde üyenin kendini açıklaması ve kararın yeniden değerlendirilmesini talep etmesi mümkündür. Yönetim ekibi itirazı değerlendirir ve nihai kararını verir.

İtiraz süreci yalnızca özel iletişim kanalları üzerinden yürütülür. Konu açılarak itiraz edilmesi hem üyenin kendi lekelenmeme hakkını zedeleyebilir hem de yönetim kararlarını tartışma zeminine taşır.

Bu duyuru, yönetim yetkisi ve forum işleyişi hakkında oluşan yanlış anlaşılmaları gidermek amacıyla hazırlanmıştır.

Son düzenleme:
Geri