- Ticaret Puanı
- 0
Herkese merhabalar arkadaşlar,
Son zamanlarda güvenlik, sunucuları saldırı gibi konulardan dolayı açıkçası rahatsız oldum ve herkesin bu tarz saldırılara karşı korunabilmesi ve mevcut projesini daha güvenli hale getirmesi adına Anthropic'in yeni çıkarmış olduğu Claude Code Security adlı ürün sizlerle paylaşmak istedim.
21.02.2026 tarihi ile şu an yalnızca Web üzerinden github repolarınızı kullanarak çalışıyor ve sadece Team, Entrerprise üyelerine açık.
Claude Code Security nedir?
Claude Code Security, kodları güvenlik açısından kontrol eden bir yardımcıdır.
Örneğin:
Yukarıda tanıtım için videoda mevcut bu tarz bir araç işinize yarayacaktır elbet. Muhtemelen 1 hafta içerisinde diğer planlarada açılacaktır. Açıldığında bu tarz güvenlik açıklarını sordurarak kapattırabilirsiniz. Ancak unutmayın ki bu tarz fixler başka açıklara veya başka sorunlara sebebiyet verebilir. Bu yüzden mutlaka test etmeden sunucuyu canlıya almamaya çalışın.
Son zamanlarda güvenlik, sunucuları saldırı gibi konulardan dolayı açıkçası rahatsız oldum ve herkesin bu tarz saldırılara karşı korunabilmesi ve mevcut projesini daha güvenli hale getirmesi adına Anthropic'in yeni çıkarmış olduğu Claude Code Security adlı ürün sizlerle paylaşmak istedim.
21.02.2026 tarihi ile şu an yalnızca Web üzerinden github repolarınızı kullanarak çalışıyor ve sadece Team, Entrerprise üyelerine açık.
Claude Code Security nedir?
Claude Code Security, kodları güvenlik açısından kontrol eden bir yardımcıdır.
- Sunucunuzun dosyalarını (kodlarını) okur,
- “Burada açık olabilir mi?” diye kontrol eder,
- Bulursa bunu basitçe anlatır ve çoğu zaman “şöyle düzeltmek daha güvenli olur” diye öneri verir.
En kolay yöntem: parça parça kontrol
Kodun tamamını tek seferde taratmak yerine, önce tek bir bölümü seçebilirsiniz.Örneğin:
- “Login dosyaları”
- “Packet (paket) dosyaları”
- “shop dosyaları”
- “Bu dosyalarda güvenlik açığı gibi bir risk var mı? ”
- Riskli görünen yerler
- Bu riskin neye yol açabileceği
- Daha güvenli olması için önerilen düzeltme
Yukarıda tanıtım için videoda mevcut bu tarz bir araç işinize yarayacaktır elbet. Muhtemelen 1 hafta içerisinde diğer planlarada açılacaktır. Açıldığında bu tarz güvenlik açıklarını sordurarak kapattırabilirsiniz. Ancak unutmayın ki bu tarz fixler başka açıklara veya başka sorunlara sebebiyet verebilir. Bu yüzden mutlaka test etmeden sunucuyu canlıya almamaya çalışın.