- Ticaret Puanı
- 7
referans alınabilecek aeldra ve n2play dışında 64 bit server files var mı? ben bulamadım da. bilen varsa yorum atarsa sevinirim.
aeldra 64 bit değil protobuff prototp olarak yapılmış bana göre protobuff a geçince tüm sistemler tüm source elinden geçmek zorunda ve metinin basic sistemlerini yeni packet yapısına göre uyarlaman gerekli ve bunlarda extra süreçler vs ama aeldrada biraz farklı durum uyarlamışlar ama keşke uyarlamasalarmış daha iyi ben protobuff a geçip serveri hem windows hem freebsd olarak 64 bite geçirdim 20 güne yakın bir çalışma süreci oldu ama değdi çok zor ama yapılmayacak birşey değil tek sorun protobuff a packetleri geçirip sonrasında tüm sourcedeki kodları tek tek düzenlerken okurken ağlıyorsunreferans alınabilecek aeldra ve n2play dışında 64 bit server files var mı? ben bulamadım da. bilen varsa yorum atarsa sevinirim.
clientte 64 bit mi?Şu files var bide “Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.”
Öyle hatırlıyorum bi indir bak istersenclientte 64 bit mi?
sadece server 64 bit yetmez önemli olan clirmt
şimdi okudum büyük amelelik yapmışın tek tek değiştin mi la harbidenaeldra 64 bit değil protobuff prototp olarak yapılmış bana göre protobuff a geçince tüm sistemler tüm source elinden geçmek zorunda ve metinin basic sistemlerini yeni packet yapısına göre uyarlaman gerekli ve bunlarda extra süreçler vs ama aeldrada biraz farklı durum uyarlamışlar ama keşke uyarlamasalarmış daha iyi ben protobuff a geçip serveri hem windows hem freebsd olarak 64 bite geçirdim 20 güne yakın bir çalışma süreci oldu ama değdi çok zor ama yapılmayacak birşey değil tek sorun protobuff a packetleri geçirip sonrasında tüm sourcedeki kodları tek tek düzenlerken okurken ağlıyorsunbitmiyor çünkü düzenle düzenle geçilmesi gerçekten zor bir yapı protobuff
Eline emeğine sağlık eski dost. Protobuff ve x64 game geldiğine göre statik size yerine bir an önce x64 client'i de bekliyoruz.aeldra 64 bit değil protobuff prototp olarak yapılmış bana göre protobuff a geçince tüm sistemler tüm source elinden geçmek zorunda ve metinin basic sistemlerini yeni packet yapısına göre uyarlaman gerekli ve bunlarda extra süreçler vs ama aeldrada biraz farklı durum uyarlamışlar ama keşke uyarlamasalarmış daha iyi ben protobuff a geçip serveri hem windows hem freebsd olarak 64 bite geçirdim 20 güne yakın bir çalışma süreci oldu ama değdi çok zor ama yapılmayacak birşey değil tek sorun protobuff a packetleri geçirip sonrasında tüm sourcedeki kodları tek tek düzenlerken okurken ağlıyorsunbitmiyor çünkü düzenle düzenle geçilmesi gerçekten zor bir yapı protobuff
libler kaldı bi tek build aldım mı biter client 64 bitEline emeğine sağlık eski dost. Protobuff ve x64 game geldiğine göre statik size yerine bir an önce x64 client'i de bekliyoruz.
libler kaldı bi tek build aldım mı biter client 64 bit
lib zor iş ya @Denizeri24 libleri atsana sana zahmet kral
büyük amelelik değil aslında metin2 nin geleneksel packet yapısı hiç iç açıcı değil ayrıca protobuff un ufak bir özelliğinden de bahsedeyim sen gameyi 64 bite çekince oyuna girebilmen için clientide 64 bite çekmek gerekli fakat protobuff yapısında buna gerek yok game 64 client 32 şuan clientide 64 e çekeceğim oa ayrı ama bu şekilde güzel yanı var araştırmanı öneririm amelelikmi yani kişiye göre değşir ama sourcedeki tüm kodlara hakim oluyorsun amelelik işi olsada buda bana ayrı bir + kattı knkaşimdi okudum büyük amelelik yapmışın tek tek değiştin mi la harbiden![]()
game 64 client 32 şekilde çalışıyor çekmene gerek yok clientibüyük amelelik değil aslında metin2 nin geleneksel packet yapısı hiç iç açıcı değil ayrıca protobuff un ufak bir özelliğinden de bahsedeyim sen gameyi 64 bite çekince oyuna girebilmen için clientide 64 bite çekmek gerekli fakat protobuff yapısında buna gerek yok game 64 client 32 şuan clientide 64 e çekeceğim oa ayrı ama bu şekilde güzel yanı var araştırmanı öneririm amelelikmi yani kişiye göre değşir ama sourcedeki tüm kodlara hakim oluyorsun amelelik işi olsada buda bana ayrı bir + kattı knka
onuda halledeceğim ama hala tost makinesinden oyuna girenler olduğu için c# dan otopack yazıp mimariye göre x86 x64 algılatıp oyuna öyle sokacağım milleti direkt 64 e geçersem giremeyenlerde olacaktırEline emeğine sağlık eski dost. Protobuff ve x64 game geldiğine göre statik size yerine bir an önce x64 client'i de bekliyoruz.
bende onu dedim zaten google protocol buffers in olayı o işte yanigame 64 client 32 şekilde çalışıyor çekmene gerek yok clienti
protobuf olmadan da giriliyo kanka ben de onu diyom iştebende onu dedim zaten google protocol buffers in olayı o işte ynai
Peki paket boyut tutarsızlığını nasıl çözeceksin? Tüm hepsini statik mi göndereceksin örnek offlineshop gibi komplike bir yapıda ben zen fasulyesi aradığımda item tablosu size'ı kadar paket mi göndereceksinprotobuf olmadan da giriliyo kanka ben de onu diyom işte![]()
Ymire laf yokPeki paket boyut tutarsızlığını nasıl çözeceksin? Tüm hepsini statik mi göndereceksin örnek offlineshop gibi komplike bir yapıda ben zen fasulyesi aradığımda item tablosu size'ı kadar paket mi göndereceksinDiyelim ki hadi sabit boyutlu structlar içerisinde hallediyorsun peki bu sabit boyutu aşan paket göndermen gerekirse? Hadi onu da paket boyutlarını olabildiğince yükselterek çözdün peki bu trafiği kaldıracak sunucu interneti nerede? Hadi onu da en iyi sunucuyu alarak yaptın ama ücret ne kadar artacak biliyor musun? Hadi onu da ödedin merak etme normal ymirin hommade yapımı tcp socketi yüksek oyuncuda o kadar yüksek paket trafiğini tolere edebilecek kapasitede değil.
![]()
boşver ben artık birşey anlatmayayımprotobuf olmadan da giriliyo kanka ben de onu diyom işte![]()
Hala x86 kullanan kaldı mı yaonuda halledeceğim ama hala tost makinesinden oyuna girenler olduğu için c# dan otopack yazıp mimariye göre x86 x64 algılatıp oyuna öyle sokacağım milleti direkt 64 e geçersem giremeyenlerde olacaktır