2023 Seçimlerinde Hükümete Gelmesini İstediğiniz Partide En Çok Görmek İstediğiniz Özellik?

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

hasanmacit

dc: hasanmacit
Moderatör
Premium Üye
Geliştirici
Yardımsever Üye
Editör
Mesaj
2.620
Çözümler
86
Beğeni
1.928
Puan
1.339
benim 1 tane yok 2 tane var

1. Kesinlikle ekonomi
2. Adalet

diğer her şey bir şekilde yolunu bulur zaten
 
1) Liyakat usulünde devlet kadroların oluşturulması gerekiyor öncelikle, yurt dışındaki birimlerdeki büyük elçi, ateşe vs. iyice incelenmesi gerekiyor çünkü detaylı raporlarla o ülkede o kurumlar nasıl işliyor, sistemleri nasıl, Türkiye'den neyi farklı yapıyorlar.
2) Eğitim: yurt dışındaki okullarda bizden neyi farklı yapıyorlar, çocukların beyin gelişimlerine ve yaşanılan çağın gerekliliklerine uygun eğitim programı, çocuğa salt bilgi vermek yerine bilgiye ulaşmak için neler yapılır, araştırma nasıl yapılır, liseden mezun olmadan en az ingilizceyi akıcı seviyede konuşulmasını sağlamak, en azından yazılım konusunda giriş kısımları, eski yunan filozoflarından 19. yydakilere kadar düşünce yapıları, akademik yazı yazabilme, matematikte kaburüstü seviye(PISA Testlerinde sonlarda çıkmayalım artık) ve ekonomi okur yazarı becerileri elde etmeli çocuk.
3) Hukuk: yasalarımız çok fazla boşluklu ve avukatlar bu boşlukları kullanarak müvekkillerini rahatça savunabiliyorlar, hukuk sistemi bu bug'lardan dolayı tıkanıyor ve şirketlerin güvenceleri sınırlı, hukukun tek kişinin ağzına bakması ülkeyi yatırım yapılamaz seviyeye sokuyor. Kuvvetler ayrılığı ve herkes için eşit hukuk prensipleri beraber uygulanmalı.
4) Ekonomi: Faiz sebep enflasyon sonuç gibi iktisat biliminde dünyayı şaşkına çeviren mantıksızlıklardan kurtulmalıyız. Ekonomi en önemli madde fakat yukarıdaki ilk 3 madde yapılmazsa ekonomide kalıcı değişikler yapmak mümkün değil. Vatandaşın vergilerinin boşa harcanıp harcanmadığını denetleyen bir kurum elzem. Daha 2 gün önce bir belediye itfaiye aracı olmadan itfaiye öncü aracı diye son model lüks markalı bir otomobil alıyor hatta işin komiği itfaiye binası bile yok ilgili belediyenin. Boşa giden paraya dur dememiz gerekiyor. Yatırım destek paketleri ile girişimcilere( yandaşlara değil hak edene) ekstralar sağlanmalı. Katma değeri yüksek ülkeye dolar kazandıracak üretimlerde vergi düşürülmeli. TL tekrar değerli hale getirilmeli. Bu da ülkeye giren dolarla alakalı bir durm.

En kısa özeti ile oy vereceğim partiyi bunlara göre seçeceğim.
 
Mültecileri, kaçakları milyonlarca ne olduğu belirsiz insanı geldikleri yere göndersin 70 yaşına kadar o partiye oyumu basarım. 10 milyonu aşan geçmişi belli olmayan milyonlarca mültecinin yaşadığı bir ülkede dünyanın en iyi ekonomisini de olsan en güçlü ordusuna da sahip olsan parçalanırsın. 90lı yıllarda gelen 2 milyon kürt ile ateşlenen pkk sorunu ülkeyi nasıl yıpratıyor düşünün ki üreme oranları 6.1 olan bir topluluk bu ülkeyi ne hale getirir.
 
Din, dil ve ırk ayrımcılığı ile siyasi söylemler ihtiva eden iletiler
MADDE 19

  1. Hiçbir üye forum dahilinde aşağıda yazılı alanlarda ve kurallarda tanımlanmayan tüm alanlarda din, dil ve ırk ayrımı ihtiva eden, siyasi (ideolojik) ve ırkçı söylemlerle toplum vicdanını zedeleyen ileti yazamaz, paylaşım yapamaz, ticari eylemlerde bulunamaz:
    • a) Avatar
    • b) İmza
    • c) Üye profil kısımları
    • d) Forum geneli mesajlaşma alanları
    • e) Hikayeler
  2. Hiçbir üye forum dahilinde siyasi (ideolojik) tartışma yaratacak konu açamaz, açılan konulara bu unsurları ihtiva eden ileti yazamaz ve ticari eylemde bulunamaz.

Hizmet Sözleşmesi ve Kurallar gereğince konu kilitlenmiştir.
 
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri
Üst