Uygulandı: MMOTutkunları Youtube Kanalının İçeriği

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

comos

MT Üye
MT Üye
Editör
Mesaj
273
Çözümler
18
Beğeni
266
Puan
799
Selam, MMOTutkunları'nı Metin2 geliştiriciliğine başladığım zaman kaynak bulmak amacı ile araştırırken keşfettim. Açık konuşmak gerekirse, sadece bilgi edinmek için kanalı ve forumu takip ediyordum ancak özellikle @Whistle 'ın insanlara yardımsever davranması, kar amacı gütmemesi benim çok hoşuma gitti. Diğer platformlarda insanların amacının sadece para kazanmak olduğunu görünce bu platforma olan sevgim ve saygım çok ama çok arttı. Bu aşamadan sonra artık her gün web site ve youtube'u kontrol eder oldum. Şuanda da birinin bir ihtiyacı var mı? takıldığı bir konu var mı? diye devamlı kontrol ediyorum. Elimden gelenin en iyisi ile yardımcı olmaya, yaşadığım sorunu forumdan aldığım yardımlarla çözdüğümde açıklama yapıp bir kişinin sorun yaşadığında ne yapması gerektiğini açıklıyorum. O yüzden metin2 geliştiriciliği yapacağım süre boyunca bu web siteden ayrılmayacağım. Başlıkta kanal yazdığımın farkındayım ama anlatmadan duramazdım :D

Gelelim benim rahatsız olduğum konuya, ben ve diğer insanların MMOTutkunları'nı keşfetmesi tahmin ediyorum ki Metin2 ile ilgili kaynak sunulduğu için gerçekleşti. Web sitenin ismi Metin2Tutkunlari degil, bunun da farkındayım ama youtube kanalına lets play videoları eklenmesi beni pek memnun etmiyor. Keşke lets play icin farklı bir kanal açılsaydı. Abone olup zili açınca, assasin creed videosunun bildirimi gelmesi beni pek memnun etmedi açıkçası. Kişisel önerim, kanaldaki lets play videolarını temizleyip sadece kaynak içerikli videolar paylaşılmalı, geleneğe devam edilmeli, o güzel kaynakların arasına lets play yakışmıyor.

Zamanınızı çaldığım için özür dilerim, iyi forumlar.
:disney-is-frozen30:
 
Çözüm
Merhaba @nerotm

Öncelikle düşünceleriniz için teşekkürler. Youtube kanalı ve içerikleri için yorum yapmam doğru olmaz, içerikleri ile ilgili @Whistle ilgileniyor.

Forum adı için ise MMOTutkunları olmasının nedeni MMO dünyasını kavramakta ve sadece 1 oyun üzerinden değil bilinen tüm oyunlar ya da farklı platformlar olarak yaygın kullanılması için kurulmuştur. @Whistle 'nin kendisini geliştirdiği ve geliştirmeye devam ettiği konu "Metin2" üzerinde olduğu için forum da bu sayede ön plana çıkmaktadır. Forumu ön planda tutması için tek konu "Metin2" olmaması için de çalışmalar yapılıyor.

Not : @Whistle 'nin bilinen tek yönü "Metin2" değil, konu üzerinden...
Düşüncelerinizi belirttiğiniz için çok teşekkür ederim. :)
Youtube kanalı ile ilgili söylediğiniz şeylere gelecek olursak, ilk önce kanalın açıklama kısmını hatırlatmak istiyorum;
Kod:
Merhaba arkadaşlar,
Bu kanala geldiyseniz temel olarak bir konunun olmadığını anlayabilirsiniz. Kanalda genellikle programlama, oyun, oyun serveri kurulumu ve düzenlemeleri alanlarıyla ilgili video paylaşımları yapıyoruz.
Forum sitemizi youtubeda da tanıtmak göstermek amacı ile kurulmuş bir kanaldır.

Aslında ilk başta kurulduğunda temel bir konu üzerine gidilmedi. Bu yüzden ilgi alanlarıma göre içerikler yüklemeye başladım.
Kanaldaki ilk videolar forum kullanım rehberleri, pvp server kurulumları vs.
Daha sonra Metin2 ile çok uğraştığım için dilim döndüğünce bildiklerimi insanlara aktarmaya karar verdim.

Gelelim oyun videolarına. İlgili videoda aslında ben kanalın durumu ile alakalı bilgilendirme çektim. O bilgilendirmeyi masaüstü açık bir şekilde de ekleyebilirdim ama oyun videosu ile gayet iyi oldu. :)

Videoda da belirttim eğitim videoları devam edecek ama bunun yanında da oyun videoları da atmak istediğimi belirttim.
Benim gibi geliştiricilik dersleri verip te oyun videoları paylaşan bir çok kanal var. Siz hanginiz ilginizi çekiyorsa onu izleyebilirsiniz. :)
Ben gene de önerinizi dikkate almaya çalışacağım.
Yalnız sizden ricam o bildirim gelen videoda anlattıklarımı dinlemenizi istiyorum..
 
Son düzenleme:
@Whistle bahsettiğiniz videoyu izleyip konuyu açtım, kanalın açıklamasına bakmamıştım. Youtube ve site yöneticisi sizsiniz, aldığınız kararlar bizi etkilese de en çok sizi etkiler. Ben geçmişte yaşadığım tecrübelerden dolayı böyle bir konu açıp şikayetimi ve önerimi belirttim. Lets play videosu çekip yayınlamak sizin tercihiniz ama ben o kanalın içeriklerinin bozulmasını istemediğim için küçük bi uyarıda bulundum. İçeriğin çorba olduğu kanalların başarılı olmayacağı düşüncesindeyim ve yine youtube ceo ile ilgili bilgi birikimimle söylüyorum oyun videosu izleyenler geliştirici videolarını izlemeyeceği için, geliştirici videolarını izleyenler lets play izlemeyeceği için bu sadece kanala zarar verir. Lets play videosu yayınlamak ve etkileşim almak çok basit ama aldığınız etkileşim metin2 geliştiriciliğine zarar verecek.


Siz hanginiz ilginizi çekiyorsa onu izleyebilirsiniz. :)
Tek amacım kanalı dönüşü olmayan bir yola soktuğunuz karardan geri dönmeniz için bir öneride bulunmak.
Artık youtube ve mmotutkunları icin yorum yapmayacağım :)
 
@nerotm geçmişte yaşadığınız tecrübeler dediniz örnekleyebilir misiniz?

Belki de dediğinizde haklı olabilirsiniz. Oyun videoları için ayrı bir kanal mantıklı olabilir ama benim takip ettiğim bazı kanallar var mesela örnek:
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

Hem eğitim videoları yayınlıyor hemde oyun videoları yayınlıyor ve bir sorun oluşmuyor.

Artık youtube ve mmotutkunları icin yorum yapmayacağım :)
Bence yorum ve eleştirilerinizi devam ettirmeniz hem benim için hemde diğer kullanıcılar için faydalı olur. Belki de yanlış verdiğim kararları engellersiniz. :)
 
Son düzenleme:
Merhaba @nerotm

Öncelikle düşünceleriniz için teşekkürler. Youtube kanalı ve içerikleri için yorum yapmam doğru olmaz, içerikleri ile ilgili @Whistle ilgileniyor.

Forum adı için ise MMOTutkunları olmasının nedeni MMO dünyasını kavramakta ve sadece 1 oyun üzerinden değil bilinen tüm oyunlar ya da farklı platformlar olarak yaygın kullanılması için kurulmuştur. @Whistle 'nin kendisini geliştirdiği ve geliştirmeye devam ettiği konu "Metin2" üzerinde olduğu için forum da bu sayede ön plana çıkmaktadır. Forumu ön planda tutması için tek konu "Metin2" olmaması için de çalışmalar yapılıyor.

Not : @Whistle 'nin bilinen tek yönü "Metin2" değil, konu üzerinden örneklendirmek için bilgi verildi.

İyi forumlar.
 
Çözüm
@WILDGUARD konuya katkınız için teşekkür ederim.
Bu konuda yazılanların çoğu doğru ne yazık ki.

@comos arkadaşımızın dediği gibi ben kanalda Metin2 konularına ağırlık verdiğim için ana kitle buna yönelik oldu ve içerikte yapılan değişiklikler bir süreliğine durgunluğa sebep olabiliyor.

Ama şunu da belirtmek istiyorum. Yakın zamana kadar çektiğim videoların hepsini montajsız bir şekilde atıyordum. Yani programla çekip direk yüklüyordum. İlk videolarım ile son videolarıma bakarsanız anlatım şeklinde de gelişme olduğunu fark edeceksiniz.
Bu haliyle bile ilgi gördüğünü söyleyebilirim ama ben sadece kanalın Metin2'ye yönelik olmasını istemiyorum. Mesela ben Metin2 dışında php ile web sitesi geliştiriyorum, oyun oynuyorum, allods serveri geliştiriyorum. Hatta daha dün forumumuzun yazılımı olan xenforo için Casro2 eklentisini yazdım. Belki ileri de xenforo yazılımına nasıl eklenti yazılacağını anlatan videolar da yükleyebilirim.
Kısacası başka alanlarla da uğraşıyorum bende kanaldaki içeriği çeşitlendirmek istiyorum.

Mesela kanalda allods online ve darkorbitle alakalı video içerikleri de var. Bu videoları yükledim diye Metin2 ile alakalı şeyler bitecek değil. Daha metin2 ile ilgili anlatılacak bir çok şey var. 4. Ünite quest kısmını bitirmek üzereyim. Tahminlerime göre questlerle ilgili 5 - 6 video daha gelir. Bundan sonraki ünitede gui tasarımını anlatacağım.

Ama bazıları benden şunu bekliyor. 1 ay içinde metin2 ile ilgili yapılacak ne varsa anlatılsın. Öyle bir şey yok ne yazık ki. Planlanan eğitim serisinde sadece nelerin nasıl yapıldığının temelini anlatıyorum. Bunları geliştirmek karşıda ki kişiye kalıyor. Ek olarak Metin2 ile ilgili temel şeyleri anlatsam bile uygulama örnekleri hiç bitmeyecek.
Mesela bir örnek: Metin2 Python Pencereleri Birbirine Bağlama
Şurada ki rehberi videolu olarak anlatmak istiyorum. İnsanlar adım adım yapılışını görsün ve sonuçta elde tutulur bir içerik olur.

world editör videolarına gelirsek. Başta programın özelliklerine kısaca değineceğim daha sonra program ile harita yapımını anlatacağım. Bunlar bittikten sonra bu haritaların servere nasıl ekleneceğinden bahsedeceğim.
Sadece harita yapımı kısmı için bile bir sürü şey anlatmak gerekiyor.

Şuan için kanalda belirtilen yayın politikası bu şekildedir. Ara ara oyun videolarıyla beraber eğitim videoları da gelmeye devam edecektir. Videolar genelde haftada bir sıklıkla olacak bazen haftada iki video şeklinde olacaktır.
 
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri
Üst