Yapay Zeka içerik hakkında.

• Konuyu açan Konuyu açan Luigina
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 23
  • Gösterim Gösterim 339
Lütfen karşılıklı tartışmaya girmeyelim konu sahibi görüntü kirliliği oluşturan içeriklerle ilgili düşüncesini dile getirmiş. Yapay zeka kullanmayın gibi bir şey yok. Yönetim, kurallara uygun olduğu sürece içeriğe müdahale edemez. Sonuçta üyenin kendi tercihi içeriğini nasıl hazırlayacağı. Fakat yapay zeka kullanan ve kullanmayanlar arasında ayrım yapmanın gerektiğini düşünüyorum. Bunu da ilgili içerikleri işaretlemekle olur. Youtube'dan örnek vereyim. Video yüklerken aşağıda bir seçenek var video içerisinde yapay zeka kullanıldıysa işaretliyorsunuz. Böylelikle sitenin algoritması ilgili içerikle ilgili ne yapması gerektiğini biliyor. Forum içinde böyle olabilir. Dileyen üye yapay zeka içeriklerini ayarlarından filtreleyebilir vb.

@Luigina bu konuda düşüncelerinizi ve ek önermediğiniz bir şey varsa konu sahibi olarak belirtin lütfen

Lütfen karşılıklı tartışmaya girmeyelim konu sahibi görüntü kirliliği oluşturan içeriklerle ilgili düşüncesini dile getirmiş. Yapay zeka kullanmayın gibi bir şey yok. Yönetim, kurallara uygun olduğu sürece içeriğe müdahale edemez. Sonuçta üyenin kendi tercihi içeriğini nasıl hazırlayacağı. Fakat yapay zeka kullanan ve kullanmayanlar arasında ayrım yapmanın gerektiğini düşünüyorum. Bunu da ilgili içerikleri işaretlemekle olur. Youtube'dan örnek vereyim. Video yüklerken aşağıda bir seçenek var video içerisinde yapay zeka kullanıldıysa işaretliyorsunuz. Böylelikle sitenin algoritması ilgili içerikle ilgili ne yapması gerektiğini biliyor. Forum içinde böyle olabilir. Dileyen üye yapay zeka içeriklerini ayarlarından filtreleyebilir vb.

@Luigina bu konuda düşüncelerinizi ve ek önermediğiniz bir şey varsa konu sahibi olarak belirtin lütfen
Bahsettiğiniz filtre ve işaretleme seçeneğinin çok doğru olacağını düşünüyorum. Ayrıca ek bir öneri olarak genel forum görsel düzenini korumak adına tek mesajda kullanılabilecek emoji sayısına kısıtlama getirilebilir.

İyi forumlar, teşekkürler.

Selamlar açtığım konuyla alakalı yorum gelince yazmak istedim. Aslında ilk mesajımda yaptığım açıklamaların hepsini yapay zekadan kopyala yapıştır yapmamıştım sadece belirli bir kod satırı olarak bıraktığım kısım yapay zekanın yazdığı ve müdahele etmediğim bir kısımdı kalan kısımları kendim yapay zekanın yazılarından seçerek yapıştırıyorum yoksa konu dahada uzardı. Ancak bu yorumlarınız için teşekkür ederim @Luigina ile özel olarakta konuştuk kendisi çok güzel öneriler verdi bu konularda daha dikkatli az ve öz şeklinde bilgilendirme yaparak ilerlerim tabi ki. Ayrıca foruma yapay zeka ile yazıldığına dair bir eklenti gelene kadar başlıklarda yapay zeka ile yazıldığını belirteceğim.

Çok farklı fikirler ve düşünceler aktarılmış, her tarafında haklı olduğu noktalar var. Yapay zeka cevapları çok düz , gereksiz uzun ve 1+1 = 2 ' yi bile paragraf ile açıkladığı durumlar oluyor. Bunu yapay zekayı kullanan kişinin prompt yazma becerisini geliştirerek önleyebileceğinden eminim.

Yapay zeka artık bir kaç yıl öncesinde ki gibi myth değil artık yazılım dünyasının bir parçası haline geldi, haliyle burada da kod yazılıp, sistem paylaşıldığından yapay zeka kullanmayan yoktur diye düşünüyorum. Şahsen belirli bir süre sonra ( şu an dahi çok fazla gelişmesine rağmen ben biraz süre daha veriyorum ) kod yazmaya pek gerek kalmayacak, gereksiz olacak daha doğrusu. Ben yapay zeka destekli sistem vs paylaşılmasından rahatsız olmam açıkçası, fakat düzgün, temiz ve çalışan bir sistem sunulduğu sürece sorun olmaz.

Yanlış anlaşılmak istemem ama zaten forumlarda sıfırdan yeni bir sistem geliştiren kaç kişi var ? Var olanlarda zaten sadece showcase yapıyor, o yüzden yapay zeka ile dahi olsa birşeyler üreten kişilere karşı gelmeyi çok pozitif bulmuyorum. Yapay zeka kullanılmasının veya kullanılmamasının çok bir fark yaratacağını sanmıyorum, belirli bir süre sonra yapay zeka tüm kod yükünü zaten üzerimizden alacak. ( Çoktan aldı ama hala yetersiz bulanlar için zaman verelim :) )

Geri