Source WorldEditor Renewal By Kaptan Yosun

Kaptan Yosun

Moderatör
Moderatör
Geliştirici
Yardımsever Üye
Ticaret Puanı
0
:mmt-hakkinda:

Aşırı bir değişiklik yapmadım. Sadece derlenip çalışabilecek kadar düzelttim. Bu yüzden deneyimli programcıların bazı genel düzeltmeler ekleyebilmesi için açık kaynaklı olarak paylaşıyorum. Ayrıca İngilizceye de çevirdim, ancak çeviriler muhtemelen çok doğru olmayabilir ve hatta tuhaf bile olabilir. Önerilerinizi yorumlara yazabilirsiniz.

Screenshot 2025-10-01 025227.webp

Şimdiye kadar yapılan değişiklikler:
  • Kaynak Kodu, daha kolay okunabilirlik için Allman-Style C++ ile uyumlu olması amacıyla AStyle ile düzenlendi.
  • Yazılar İngilizceye çevrildi.
  • #if _MSC_VER > 1000 #pragma once kontrolü kaldırıldı.
Hata düzeltmeleri:
  • [YOSUN_WORLDEDITOR_FIX_001] : Fırçada .spt SpeedTree modeli seçildiğinde oluşan çökmeyi düzeltir.

Ayrı bir .sln çözümü yapmak yerine, mevcut Client çözümünüze doğrudan eklenebilecek bir proje haline getirdim.

Screenshot 2025-10-01 025907.webp

Tek yapmanız gereken WorldEditor klasörünü, diğer tüm projelerin (UserInterFace ve TerrainLib vb.) de bulunduğu İstemci Kaynak dizininize kopyalamak ve onu mevcut bir proje olarak İstemci çözümünüze eklemektir.

Screenshot 2025-10-01 030319.webp

NOT: Benim PRTerrainlib'im yok, bunun yerine yalnızca TerrainLib dizinini kullanıyorum. Bu nedenle, kaynağınız için doğru vcxproj konumlarını hedeflemek üzere WorldEditor.vcxproj dosyasını Notepad ile düzenlemeyi unutmayın.
WorldEditor'ı daha kolay, daha hızlı ve istemci projelerinde WORLD_EDITOR makrosunu manuel olarak etkinleştirmenize gerek kalmadan derlemek çözümünüzde yeni yapılandırmalar da oluşturabilirsiniz.

WorldEditor için derlenmesi gereken projeler şunlardır: EffectLib, EterBase, EterGrbLib, EterImageLib, EterLib, EterLocale, EterPack, GameLib, MilesLib, ScriptLib, SpeedTreeLib, SphereLib, WorldEditor

Screenshot 2025-10-01 042742.webp

Şimdi yeni yapılandırmalarınızla, ön işlemcide WORLD_EDITOR makrosunu etkinleştirin. Bu, WORLD_EDITOR makrosunu yalnızca WorldEditor'ı derlediğinizde etkinleştirir, UserInterface'i derlediğinizde değil.

Screenshot 2025-10-01 043804.webp

Proje ayarlarından doğru lib ve include konumlarını ayarlamayı da unutmayın.

:mmt-indir:

Burayı görüntülemek için üye girişi yapmalı veya kayıt olmalısınız.

Teşekkürler ancak öneriniz olursa yazabilirsiniz demişsiniz onun üzerine yazıyorum.

Harita sökme işini kolaylaştırabilmek için haritadaki bütün objeleri tek butonla bir klasöre kopyalayan bir buton yapılabilir.

Ctrl c ve ctrl v komutlarıyla seçili objeleri kopyalama özelliği olsa fena olmaz

Teşekkürler ancak öneriniz olursa yazabilirsiniz demişsiniz onun üzerine yazıyorum.

Harita sökme işini kolaylaştırabilmek için haritadaki bütün objeleri tek butonla bir klasöre kopyalayan bir buton yapılabilir.

Ctrl c ve ctrl v komutlarıyla seçili objeleri kopyalama özelliği olsa fena olmaz
Cano sen iyice eringeç oldun 🤣🤣

Ingilizceden translate ile çevirdiğim için öyle genel öneri gibi olmuş, çeviri önerilerinden bahsetmiştim. Pek üzerinde uğraşmayı düşünmüyorum. Birileri fix ekler falan pull request atar onu onaylarım

Her zaman açık kaynak (y)(y)
Seçkin konu tagını hak ediyor, paylaştığınız için teşekkür ederim

Geri