Void Project - Geliştirme Günlüğü

#Update;
  • Sıfırdan yazdığımız Biyolog Sistemi(yakında)
20907 eklentisini görüntüle
Keyifle takip ediyorum konuyu, tek bir sıkıntım var şu orijinal Metin2 fontunu kullanmama olayına bir türlü gözüm alışamadı, neden bu fontu tercih ettiğinizi soracaktım unuttum şimdi aklıma geldi sorayım dedim, bir de skillerin yanında niye seviyesi yazmıyor. 😄

Keyifle takip ediyorum konuyu, tek bir sıkıntım var şu orijinal Metin2 fontunu kullanmama olayına bir türlü gözüm alışamadı, neden bu fontu tercih ettiğinizi soracaktım unuttum şimdi aklıma geldi sorayım dedim, bir de skillerin yanında niye seviyesi yazmıyor. 😄
Teşekkür ederim, yaptığımız oyunun kaynaklarına tamamen Metin2 dememiz doğru olmaz bunu biliyorsun(x64 Game-Client Asio Network-Adaption Fusion Struct yapısı, çok yüksek paket akışlarını tolere edebilecek socket yapısı vs). Maksat değişiklik olsun duruma göre orijinal Metin2 fontunu kullanmaya dönebiliriz. Ek olarak çıkıntısız bir görüntü sunması göze daha az yorucu gelmesidir. Bu tarz birçok font bulunmakta. Official fontlar ile bu tarz fontlar arasındaki performans farkı olup olmadığını ise yakın zamanda karşılaştırıp detaylandırmayı düşünüyoruz. Skillerin yanına gelecek olursak temizlerken dds'i silmişiz galiba o yüzden skill seviyesi yazmıyor :LOL:

Son düzenleme:
Arkadaşım cevaplamış ama söyleyeyim, tamamen değil kaynak kodu olarak katmanlama metoduyla API olarak kullanmaktayız. Bu güncel bir API olduğundan bir tık fazla kaynak tüketimine sebep oluyor fakat çok daha stabil, yüksek performans akıcı bir oyun sağlıyor.
Katmanlama metodunda DXVK mı kullandınız?

Arkadaşım cevaplamış ama söyleyeyim, tamamen değil kaynak kodu olarak katmanlama metoduyla API olarak kullanmaktayız. Bu güncel bir API olduğundan bir tık fazla kaynak tüketimine sebep oluyor fakat çok daha stabil, yüksek performans akıcı bir oyun sağlıyor.
Knk bu optimizasyon bundan kaynaklımı. Extra geliştirmeler varmı. Paylaşılan adalet fileside çok hızlı, videolardan gördüğüm kadarıyla şuanki geliştirdiğinizde çok hızlı.

Bu yazı fontunu nasıl ekleyebilirim, windows fonta atmadan değiştirme şansım olur mu çok hoş gözüküyor.

Knk bu optimizasyon bundan kaynaklımı. Extra geliştirmeler varmı. Paylaşılan adalet fileside çok hızlı, videolardan gördüğüm kadarıyla şuanki geliştirdiğinizde çok hızlı.
Ekstra gelişmeler elbette var. Tamamen bundan kaynaklı diyemeyiz ama oyunun, ekranın renderlanma süresine etki ediyor, bu da haliyle hızlandırıyor.

Bu yazı fontunu nasıl ekleyebilirim, windows fonta atmadan değiştirme şansım olur mu çok hoş gözüküyor.
Font desteği için bazı textail kısımlarının elden geçmesi gerekiyor.

#Uzun zaman sonra Update;
  • Biyolog Sistemi
  • Herhangi bir questflag kullanmaz.
  • Toplu veya tekli, nesne kullanımı olsun veya olmasın piyasadaki kullanılan biyologlar gibi herhangi bir donma kasma yapmaz, client olduğu gibi server tarafı da minimum sunucu yükü için optimize edildi.
  • Kendisine ait client tabanlı bir wikisi vardır. Görevler ve ödüller ne ise otomatik çeker.
  • Format olarak okunulabilirlik açısından .toml kullanır.

Son düzenleme:
#Update;
  • Güvenli Bilgisayar Sistemi
  • Account'un kayıt olduğu HWID harici başka hiç bir şekilde giriş yapılamaz.
  • Soğuma süresi mevcuttur(12 saat isteğe göre ayarlanabilir).
  • Etkinleştirildiğinde account olarak karakterlere işli özellikler verir(isteğe göre özellikler arttırılıp değiştirilebilir), karakter bazlı değildir hesap bazlı çalışır ve yeni karakter oluşturulduğunda veya varolan karakterlere işler, herhangi bir sorun teşkil etmez.
  • Ek olarak HWID flag şeklinde çalışmaktadır istenilen çoğu sisteme kolay şekilde entegre edilebilir.

Son düzenleme:
#Update;
  • High-Level Shader Language HLSL(Vulkan - Direct3D9, DirectX - 9Ex API uyumlu)
  • Uzun zamandır tamamlamayı planlıyorduk sonunda bitti.
  • Diğer piyasada olan grafik eklentilerin aksine neredeyse ekstra bir kaynak tüketimi veya yükü yoktur.
  • Tamamen optimize çalışır, siyah ekran vb gibi bilgisayardan bilgisayara değişkenlik gösteren sorunları içermez.
  • Dilediğiniz gibi ışık yönetimi ve ambiyans yönetimi yapılabilir.
  • İlerleyen zamanda belki daha da geliştirir ve detaylandırabiliriz.

Son düzenleme:
#Update;
  • High-Level Shader Language HLSL(Vulkan API - Direct3D9 - 9Ex API uyumlu)
  • Diğer piyasada olan grafik eklentilerin aksine neredeyse ekstra bir kaynak tüketimi veya yükü yoktur.
  • Tamamen optimize çalışır, siyah ekran vb gibi bilgisayardan bilgisayara değişkenlik gösteren sorunları içermez.
  • İlerleyen zamanda belki daha da detaylandırabiliriz.

Adaletin filesi gibi geliştirmekmi yoksa onun bilgisayarına girip filesi çalmak mı ?
Kesinlikle pcye girip filesi ödünç çalmak. 😂😂
Bi sen, bi Kaiser bide Okan kıskanmaya başladım sizi, ellerine sağlık mükemmel görünüyo. Hala şu optimizasyona hastayım ya aşırı hızlı görünüyor.

Adaletin filesi gibi geliştirmekmi yoksa onun bilgisayarına girip filesi çalmak mı ?
Kesinlikle pcye girip filesi ödünç çalmak. 😂😂
Bi sen, bi Kaiser bide Okan kıskanmaya başladım sizi, ellerine sağlık mükemmel görünüyo. Hala şu optimizasyona hastayım ya aşırı hızlı görünüyor.
200 dolara yollarım istediğin filesi ama elden vericen kayıtlara geçince sıkıntı oluyo

#Update;
  • High-Level Shader Language HLSL(Vulkan API - Direct3D9 - 9Ex API uyumlu)
  • İlerleyen zamanda belki daha da geliştirir ve detaylandırabiliriz.

Sen çıtayı çok fazla yükseltiyorsun gözümüz kalıyor yaptıklarında bir gün nazara geleceksin :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Geri