- Ticaret Puanı
- 0
Projeye 5 Ağustos 2026 saat 23.30 sularında başladım. Amacım, N2Play altyapısını modern Windows ortamında sorunsuz çalışabilir hâle getirmek ve temiz bir altyapı oluşturmaktı.
Geliştirme sürecinde öne çıkan ilk deneyimlerim
1. Derleme Ortamı ve Bağımlılıklar (VS2022 & CMake 4.4)
Projeyi Visual Studio 2022 x64 ve CMake 4.4 mimarisine uyarladım. Maalesef birçok hata aldım.
Çok yordu.
DirectX 9 ve Hunter paket yöneticisi bağımlılıklarını güncelledim.
En çok zorlayan kısım, Hunter ve Boost derleme süreçleri oldu. Sadece Boost kütüphanesini sorunsuz derletebilmek için 2-3 saat uğraştım.
Aslında doğrudan vcpkg geçişi yapabilirdim ancak birçok SDK güncellendiği için koda çok fazla müdahale etmem gerekecekti. Süreci uzatmamak adına şimdilik Hunter ile devam ettim.
2. Kaynak Kod ve Veritabanı Düzeltmeleri
Hunter ve kütüphane derlemeleri bittikten sonra C++ kaynak kodlarına (src) geçtim.
MariaDB 12.3 tarafındaki SSL/TLS bağlantı uyumsuzluğunu AsyncSQL.cpp içerisinde çözerek veritabanı bağlantılarını stabil hâle getirdim.
Veritabanındaki eski oyuncuların verilerini temizleyip temiz bir tablo yapısı oluşturdum.
3. Otomasyon
Süreci ve günlük kullanımı kolaylaştırmak adına kur.bat, baslat.bat, durdur.bat, temizle.bat ve tek tıkla veritabanı kuran veritabani_kur.bat ve benzeri dosyaları hazırladım.
İstemci paketlerini (root, locale, ui, property, zone vb.) kapatıp oyuna sorunsuz giriş sağladım. (Zemin sorunu ve UTF-8 olayları biraz yıprattı, artık rahatım.
)
Şu an projenin hem Debug hem de Release sürümleri 0 hata ile derleniyor ve oyuna sorunsuz girilebiliyor. İlerleyen süreçte tüm bağımlılıkları tek tek inceleyip yükselterek kademeli şekilde vcpkg sistemine geçmeyi planlıyorum. Çok fazla anlatıp kimseyi sıkmak istemiyorum. Bu aşamaya gelene kadar birçok düzenleme yaptım ama değdi.
Bir tane de görsel Bırakayım
Geliştirme sürecinde öne çıkan ilk deneyimlerim
1. Derleme Ortamı ve Bağımlılıklar (VS2022 & CMake 4.4)
Projeyi Visual Studio 2022 x64 ve CMake 4.4 mimarisine uyarladım. Maalesef birçok hata aldım.
Çok yordu.DirectX 9 ve Hunter paket yöneticisi bağımlılıklarını güncelledim.
En çok zorlayan kısım, Hunter ve Boost derleme süreçleri oldu. Sadece Boost kütüphanesini sorunsuz derletebilmek için 2-3 saat uğraştım.
Aslında doğrudan vcpkg geçişi yapabilirdim ancak birçok SDK güncellendiği için koda çok fazla müdahale etmem gerekecekti. Süreci uzatmamak adına şimdilik Hunter ile devam ettim.
2. Kaynak Kod ve Veritabanı Düzeltmeleri
Hunter ve kütüphane derlemeleri bittikten sonra C++ kaynak kodlarına (src) geçtim.
MariaDB 12.3 tarafındaki SSL/TLS bağlantı uyumsuzluğunu AsyncSQL.cpp içerisinde çözerek veritabanı bağlantılarını stabil hâle getirdim.
Veritabanındaki eski oyuncuların verilerini temizleyip temiz bir tablo yapısı oluşturdum.
3. Otomasyon
Süreci ve günlük kullanımı kolaylaştırmak adına kur.bat, baslat.bat, durdur.bat, temizle.bat ve tek tıkla veritabanı kuran veritabani_kur.bat ve benzeri dosyaları hazırladım.
İstemci paketlerini (root, locale, ui, property, zone vb.) kapatıp oyuna sorunsuz giriş sağladım. (Zemin sorunu ve UTF-8 olayları biraz yıprattı, artık rahatım.
)Şu an projenin hem Debug hem de Release sürümleri 0 hata ile derleniyor ve oyuna sorunsuz girilebiliyor. İlerleyen süreçte tüm bağımlılıkları tek tek inceleyip yükselterek kademeli şekilde vcpkg sistemine geçmeyi planlıyorum. Çok fazla anlatıp kimseyi sıkmak istemiyorum. Bu aşamaya gelene kadar birçok düzenleme yaptım ama değdi.
Bir tane de görsel Bırakayım