Metin2'yi Unity'e Taşıyorum – Sponsor / Maddi Destek Arıyorum

• Konuyu açan Konuyu açan aksen99
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 0
  • Gösterim Gösterim 34

aksen99

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba arkadaşlar,
Uzun süredir üzerinde çalıştığım bir projeyi sizlerle paylaşmak ve projenin geliştirme sürecine devam edebilmek için sponsor / maddi destek arayışımı açıklamak istiyorum.
Projenin temel amacı Metin2'yi Unity Engine üzerine taşımak ve mevcut yapıyı modern bir oyun motorunun imkanlarıyla yeniden geliştirmek.
Buradaki amaç yalnızca mevcut oyunu farklı bir oyun motorunda çalıştırmak değil. Asıl hedefim; daha modern, geliştirilebilir, sürdürülebilir ve farklı platformlara uyarlanabilir bir altyapı oluşturmak.

Neden Unity?​

Unity tercih etmemin en büyük sebebi, projenin gelecekte çok daha geniş imkanlara sahip olmasını sağlamak.
Unity sayesinde;
  • Tek bir proje üzerinden farklı platformlara yönelik build alınabilmesi,
  • Daha modern grafik ve animasyon sistemlerinin kullanılabilmesi,
  • Daha gelişmiş UI/UX sistemleri oluşturulabilmesi,
  • Daha kaliteli karakter ve çevre animasyonları yapılabilmesi,
  • Haritaların ve çevrenin çok daha detaylı geliştirilebilmesi,
  • Daha kapsamlı görev sistemleri oluşturulabilmesi,
  • Yeni oyun mekaniklerinin daha kolay eklenebilmesi,
  • Modern fizik, efekt ve shader sistemlerinden faydalanılabilmesi,
  • Projenin ilerleyen dönemlerde PC, mobil ve farklı platformlara uyarlanabilmesi
gibi birçok avantaj bulunuyor.
Kısacası hedefim, Metin2'nin temel yapısını koruyarak onu günümüz teknolojilerine daha uygun, geliştirilebilir bir altyapıya taşımak.

Projenin Mevcut Durumu​

Proje sıfırdan ortaya atılmış bir fikir değil.
Uzun süredir üzerinde çalışıyorum ve bu süreçte ciddi miktarda zaman ve emek harcadım.
Ayrıca projenin en önemli taraflarından biri olan geliştirme altyapısının büyük bölümünü önceden hazırladım.
Çoğu sistemi tek tek baştan yapmak yerine, ilerleyen aşamalarda yeni sistemlerin çok daha hızlı eklenebilmesi için hazır bir pipeline / geliştirme altyapısı oluşturdum.
Bu sayede temel altyapı kurulduktan sonra yeni sistemlerin eklenmesi çok daha kısa sürede gerçekleştirilebilecek.
Örneğin bir sistem için gerekli temel yapı bir kez oluşturulduğunda, aynı mantık üzerinden yeni sistemleri projeye entegre etmek çok daha kolay hale geliyor.
Bu nedenle projenin bundan sonraki aşaması, sıfırdan bir oyun motoru veya altyapı oluşturmak gibi uzun bir süreç değil.
Temel altyapının önemli bir kısmı hazır durumda ve artık ağırlıklı olarak sistemlerin eklenmesi, geliştirilmesi, test edilmesi ve içerik üretimi aşamasındayım.

Projenin Tahmini Süresi​

Mevcut altyapının hazır olması sayesinde, projeyi aktif şekilde geliştirebilmek için ihtiyacım olan süre yaklaşık 1,5 ay.
Yani şu anda projenin devam edebilmesi için ihtiyacım olan şey yıllarca sürecek bir finansman değil.
Yaklaşık 1,5 aylık aktif geliştirme sürecini tamamlayabilmem için gerekli maddi desteği arıyorum.
Bu süreç içerisinde satın alınması gereken assetler, geliştirme araçları ve gerekli paketler temin edilerek projeye tam zamanlı şekilde odaklanmayı hedefliyorum.
Elbette yazılım geliştirme sürecinde teknik problemler veya beklenmeyen durumlar çıkabileceği için 1,5 aylık süreyi kesin teslim tarihi olarak değil, mevcut durum ve çalışma planına göre hedeflenen geliştirme süresi olarak değerlendiriyorum.

İhtiyacım Olan Bütçe: 10.000 TL​

Aradığım toplam destek 10.000 TL.
Bu miktar kişisel harcamalarım veya maaş olarak kullanılmayacak.
Tamamen projenin geliştirilmesi için kullanılacak.
Örneğin;
  • Unity Asset Store paketleri,
  • Hazır sistemler ve frameworkler,
  • 3D/2D assetler,
  • Karakter ve çevre animasyonları,
  • UI paketleri,
  • Efekt ve shader paketleri,
  • Geliştirme araçları,
  • Gerekli diğer proje giderleri
için kullanılacak.
Yani destek doğrudan projenin geliştirme maliyetine aktarılacak.
10.000 TL gibi bir bütçeyle projenin tamamını finanse etmeyi değil, şu an önümde bulunan maddi engeli aşarak yaklaşık 1,5 aylık geliştirme sürecini kesintisiz şekilde sürdürebilmeyi hedefliyorum.

Peki Bu Proje Neden Değerli?​

Buradaki en önemli konu bu.
Ortaya çıkacak şey yalnızca oynanabilir bir Metin2 projesi olmayacak.
Projenin geliştirilmesiyle birlikte Unity üzerinde çalışan kapsamlı bir oyun altyapısı ortaya çıkması hedefleniyor.
Bu altyapıda;
  • Karakter sistemi,
  • Envanter sistemi,
  • Ekipman sistemi,
  • NPC sistemi,
  • Görev sistemi,
  • Harita sistemi,
  • Savaş mekanikleri,
  • Animasyon sistemleri,
  • UI sistemleri,
  • Online / network altyapısı,
  • Çeşitli oyun mekanikleri,
  • Sunucu-client iletişimi,
  • Unity içerisinde geliştirilebilir farklı sistemler
gibi birçok temel yapı bulunacak.
Ayrıca hazırladığım pipeline sayesinde ilerleyen aşamalarda yeni sistemlerin projeye eklenmesi daha hızlı ve düzenli şekilde yapılabilecek.
Dolayısıyla projenin değeri yalnızca “oyun” olarak değil, ortaya çıkacak kaynak kod, teknik altyapı ve geliştirilebilir sistemler açısından da değerlendirilebilir.
Proje tamamlandığında kaynak kod ve oluşturulan altyapının, mevcut emek ve benzer yazılım projelerinin ticari değerleri göz önüne alındığında 250.000 – 300.000 TL seviyesinde potansiyel bir ticari değere ulaşabileceğini düşünüyorum.
Burada özellikle altını çizmek istiyorum:
250.000 – 300.000 TL garanti edilmiş bir kazanç değildir.
Bu rakam, proje tamamlandığında ortaya çıkacak kaynak kodun, sistemlerin ve altyapının potansiyel ticari değerine ilişkin bir tahmindir.

Maddi Destek Sağlayanlar İçin Güvence​

Projeye destek vermek isteyen kişilerin doğal olarak “Ben bunun karşılığında ne elde edeceğim?” diye düşünmesi son derece normal.
Bu nedenle destek konusunda mümkün olduğunca şeffaf olmak istiyorum.
Projeye maddi destek sağlayan kişilere, proje kapsamında oluşturulan kaynak kodlar ve geliştirilen yazılım altyapısı tahsis edilecektir.
Yani destek yalnızca karşılıksız bir yardım olarak görülmemelidir.
Destek sağlayan kişi, projenin geliştirilmesine doğrudan katkıda bulunurken ortaya çıkan teknik altyapı ve kaynak kod konusunda da somut bir karşılık elde edecektir.
Bu yaklaşımın temel amacı destekçilerin projeye olan güvenini artırmak ve yapılan maddi katkının karşılığında elle tutulabilir bir değer sunmaktır.
Projenin geliştirme sürecinde ortaya çıkan kaynak kod, sistemler ve altyapı konusunda destekçiye gerekli erişim/tahsis sağlanacaktır.
Ayrıca proje ilerledikçe hangi sistemlerin geliştirildiği ve destek bütçesinin hangi alanlarda kullanıldığı mümkün olduğunca şeffaf şekilde paylaşılacaktır.

Neden Sponsor Arıyorum?​

Aslında aradığım şey büyük bir yatırım değil.
Projeyi tamamen finanse edecek yüz binlerce liralık bir bütçeye ihtiyacım yok.
Şu anda ihtiyacım olan şey, geliştirme sırasında satın alınması gereken paketleri ve araçları karşılayabilecek 10.000 TL'lik bir geliştirme desteği.
Temel geliştirme altyapısının ve pipeline'ın büyük bölümünü zaten hazırlamış durumdayım.
Bu nedenle yaklaşık 1,5 aylık aktif ve kesintisiz geliştirme süreci benim için oldukça kritik.
Bu destek sayesinde;
10.000 TL → Gerekli asset ve geliştirme araçları → Yaklaşık 1,5 aylık aktif geliştirme → Sistemlerin tamamlanması ve testleri → Daha kapsamlı Unity altyapısı
şeklinde ilerlemeyi hedefliyorum.

Şeffaflık​

Destek sağlayan kişiler dilerse bütçenin hangi alanlarda kullanıldığını görebilecek.
Örneğin satın alınan Asset Store paketleri, kullanılan geliştirme araçları ve projenin ilerleme aşamaları konusunda mümkün olduğunca bilgi paylaşacağım.
Ayrıca projenin mevcut durumunu ve hazırlamış olduğum altyapıyı isteyen kişilere gösterebilirim.
Amacım yalnızca “bana 10.000 TL verin” demek değil.
Projenin neden geliştirildiğini, mevcut durumda ne olduğunu, paranın nereye harcanacağını, ne kadar zamana ihtiyaç olduğunu ve karşılığında ne ortaya çıkacağını açık şekilde göstermek.

Sonuç​

Bu projeye sadece “Metin2'yi Unity'e aktarma projesi” olarak bakılmasını istemiyorum.
Benim hedefim; Metin2'nin temel yapısından yola çıkarak, modern bir oyun motorunun sunduğu imkanları kullanabilen, daha gelişmiş grafik ve animasyonlara, daha iyi görev ve oyun sistemlerine, daha modern bir altyapıya ve gelecekte farklı platformlara uyarlanabilecek bir yapıya sahip kapsamlı bir proje oluşturmak.
Bunun için uzun süredir ciddi miktarda zaman ve emek harcıyorum.
Üstelik projenin çoğu sisteminin eklenmesini kolaylaştıracak geliştirme pipeline'ını ve temel altyapıyı önceden hazırladım.
Bu nedenle şu anda ihtiyacım olan şey projeyi sıfırdan finanse edecek büyük bir yatırım değil.
Sadece 10.000 TL'lik maddi destek ve yaklaşık 1,5 aylık aktif geliştirme süresi.
Bu destek sayesinde gerekli geliştirme araçlarını ve assetleri temin ederek projeye kesintisiz şekilde devam etmeyi hedefliyorum.
Destek veren kişilere karşılığında proje kapsamında oluşturulan kaynak kod ve teknik altyapı tahsis edilecek ve geliştirme sürecinin mümkün olduğunca şeffaf ilerlemesi sağlanacaktır.
Projeye inanıp destek olmak isteyen veya sponsorluğu değerlendirmek isteyen kişiler benimle konu üzerinden iletişime geçebilir.
Projeyi, mevcut geliştirme durumunu, hazırlanan altyapıyı ve yapılan çalışmaları isteyen kişilere ayrıca detaylı şekilde gösterebilirim.
Amacım bu projeyi yarım bırakmak değil, mevcut maddi engeli aşarak yaklaşık 1,5 aylık yoğun geliştirme sürecinin ardından projeyi çok daha ileri bir seviyeye taşımak.
Teşekkürler.

İletişim :

Geri