Tarafsız umutcan polat / Warez-Ücretsiz Files'ı Özel Ürün Gibi Satma ve Mağduriyet

• Konuyu açan Konuyu açan kron3232
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 34
  • Gösterim Gösterim 1K
MMO Tutkunları yönetimi bu şikayet konusuyla ilgili kimsenin lehine karar vermemiştir ve tarafsız sonuçlandırmıştır. Neden tarafsız sonuçlandığı ile ilgili şikayet konusundaki yetkili mesajını okuyunuz. Genellikle son yorumdur.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Bize ait" diyerek sattığın altyapı başkasının ücretsiz paylaştığı altyapıdır. Ayrıca sunucu açmam halinde, files'ın asıl sahibi tarafıma ulaşıp bu altyapıyı kullandırmayacağını açıkça iletti.

Ayrıca bu yapay zeka konusunu insanları küçümsemek için niye kullanıyorsun ki? Yapay zeka işimizi kolaylaştırıyor sadece
Alt yapısını satın aldım ve aktif oyuncuda oynattım bana ait ?

files indirdigin link bile konunun linki benim pc bağlanıp indirdin yüzelsel iki şey degiştirip nasıl bana ait diyorsun ya

+ Olarak benden ek ücret isteyip oyunu dosylarını satmaya çalıştınız

başkasnıın mülkiyetini kendi mülkiyetin gibi satıyorsun alsam ne degişcek ücretimi gerimi iade edicektin

Öncelikle kendi aranızda karşılıklı tartışmayı bırakın ve sadece yetkililerin soracağı sorulara cevap verin.

@umutcanpolat lütfen şunları cevaplayın;
1- Şikayet sahibi üye ile hangi platform üzerinden tanıştınız. Ticaretiniz nerede gerçekleşti.
2- Yorumlara baktığım kadarıyla şikayet sahibi src yok diyor define filan karşılaştırmış. Bu yüzden sizden doğrulamak için kanıtlar ile beraber yaptığınız ticaretin kapsamını belirtin. Kaynak kodları vs dahil miydi?

@kron3232 lütfen şunları cevaplayın;
1- Şu yorumunuzda src dosyası yok demişsiniz. O zaman bahsettiğiniz files ile aynısını olduğunu nasıl doğruladınız? Bu işlem için kaynak kodlarındaki tüm dosyaları winmerge ile karşılaştırıp bakmanız gerekiyor.
src dosyası yok ama sunucudaki dosyaları yollaya bilirim

@Frozen Shower lütfen şunları cevaplayın;
1- Şikayet sahibi üye sizin adınızı geçirdi bu yüzden teyit etmek için soruyorum. Burada olan konuşmalar gerçek mi? @kron3232 lütfen bi test sunucusunda @Frozen Shower 'in test yapmasına izin verin. Bakalım dediği gibi bir sonuç olacak mı?
files sahibi tarafından yazıldı

hocam indidirdigi link ve pack dosyaları uranusmt2 yazıyor her yerinde attıgı dosyada yüzelsel degiştirilmiş dosya kalan dosyalar aynı zaten diğer admin @Kaiser
arkadaş kontrol sağladı

@Frozen Shower ayrıca sahibi olan arkadaştan özür dilerim adını gecirdigim için izin vermemişti bana

hocam indidirdigi link ve pack dosyaları uranusmt2 yazıyor her yerinde attıgı dosyada yüzelsel degiştirilmiş dosya kalan dosyalar aynı zaten diğer admin @Kaiser
arkadaş kontrol sağladı

ayrıca sahibi olan arkadaştan özür dilerim adını gecirdigim için izin vermemişti bana
Tamamdır karşılıklı tartışmaya girmeden bekleyin lütfen. @Kaiser incelemelerini tamamlamasını bekleyin

Öncelikle kendi aranızda karşılıklı tartışmayı bırakın ve sadece yetkililerin soracağı sorulara cevap verin.

@umutcanpolat lütfen şunları cevaplayın;
1- Şikayet sahibi üye ile hangi platform üzerinden tanıştınız. Ticaretiniz nerede gerçekleşti.
2- Yorumlara baktığım kadarıyla şikayet sahibi src yok diyor define filan karşılaştırmış. Bu yüzden sizden doğrulamak için kanıtlar ile beraber yaptığınız ticaretin kapsamını belirtin. Kaynak kodları vs dahil miydi?

@kron3232 lütfen şunları cevaplayın;
1- Şu yorumunuzda src dosyası yok demişsiniz. O zaman bahsettiğiniz files ile aynısını olduğunu nasıl doğruladınız? Bu işlem için kaynak kodlarındaki tüm dosyaları winmerge ile karşılaştırıp bakmanız gerekiyor.

@Frozen Shower lütfen şunları cevaplayın;
1- Şikayet sahibi üye sizin adınızı geçirdi bu yüzden teyit etmek için soruyorum. Burada olan konuşmalar gerçek mi? @kron3232 lütfen bi test sunucusunda @Frozen Shower 'in test yapmasına izin verin. Bakalım dediği gibi bir sonuç olacak mı?
Şikayet sahibi direkt olarak whatsapp üzerinden irtibata geçti buradan herhangi bir irtibatımız yok hatta şikayet konusu acmasını ben belirttim instagramda aktif sponsorluklarım mevcut oradan bulmuş olabilir diye tahmin ediyorum NET DEĞİL AMA .

Ek olarak kaynak kodları vs dahil değil sadece web panel ve oyun yapısı 70-120 drop ayarlı şekilde bizzati testini kendi bilgisayarımda yaptım ve onada gösterdim

Mesajlardada göründüğü üzere oyun adını belirledikten sonra panel ve gerekli güncellemeler ileticeğimi kendisine bizzati belirttim

Şikayet sahibi direkt olarak whatsapp üzerinden irtibata geçti buradan herhangi bir irtibatımız yok hatta şikayet konusu acmasını ben belirttim instagramda aktif sponsorluklarım mevcut oradan bulmuş olabilir diye tahmin ediyorum NET DEĞİL AMA .

Ek olarak kaynak kodları vs dahil değil sadece web panel ve oyun yapısı 70-120 drop ayarlı şekilde bizzati testini kendi bilgisayarımda yaptım ve onada gösterdim

Mesajlardada göründüğü üzere oyun adını belirledikten sonra panel ve gerekli güncellemeler ileticeğimi kendisine bizzati belirttim
Tamamdır karşılıklı tartışmaya girmeden bekleyin lütfen. Yetkili arkadaşlamalarımızın incelemesi biraz zaman alacaktır

1790975443106.webp
Arkadaş web sitem üzerinden yönlendirilmiş

Alıcıyla aramızda bir ticaret gerçekleşti ve dosyaları kendisine teslim ettim. Paylaşılan yazışma kesiti, teslimatın tamamını ve ticaret öncesinde ürünün nasıl tanıtıldığını tek başına göstermiyor. Bu nedenle değerlendirme yapılırken yalnızca tartışmanın son kısmına değil; ilan/açıklama, ödeme kaydı, teslimat bağlantısı ve tarih bilgileriyle birlikte yazışmaların tamamına bakılmasını rica ediyorum.

Alıcı ücret iadesi istediğinde, dosyaların niteliğiyle ilgili itirazını somut olarak paylaşmasını ve karşılaştırdığı dosya/sistemleri göstermesini istedim. “Warez” iddiasının hangi dosya veya sistem bileşenine dayandığını, hangi kaynakla karşılaştırıldığını ve birebir kopya olduğunun nasıl belirlendiğini açıklığa kavuşturabiliriz. Bu iddiayı peşinen kabul etmiyorum; ancak somut kanıt varsa incelemeye açığım.

İletişimde kullandığım sert ve büyük harfli ifadelerin tartışmayı gereksiz biçimde yükselttiğini kabul ediyorum. Bunun için özür dilerim. Konunun kişisel sataşma veya karşılıklı tehditlerle değil, ticaret kayıtları ve dosya karşılaştırmasıyla değerlendirilmesini istiyorum.

İlgili kayıtları yönetime özel olarak sunmaya hazırım. Kişisel bilgilerin ve telefon numaralarının herkese açık paylaşılmamasını rica ederim.

//

Ek olarak iletmiş oldugum drive linki sizlerce inceleyebilirsiniz arkadaş hayal dünyasında yaşıyor

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Konuya 3. Şahıslar yorum yazmasınlar. Gereksiz yorumlar kaldırıldı.

Dosyaları inceledim, satışı yapılan dosyalar altyapı olarak bahsi geçen uranus2 dosyaları ile büyük oranda benzerlik gösteriyor.
Göze çarpan bariz fark; sistem makrolarındaki birkaç satır değişikliktir.
Ek olarak game tarafı da çok büyük oranda aynı. Warez olan bir dosya elbette tekrar satışa sunulabilir, fakat kayda değer bir değişiklik yapılması şartıyla. Nihayetinde hepimizin üzerinde çalıştığı dosyalar "warez" niteliğinde, önemli olan onun üstüne kattıklarımızdır.
Dolayısıyla eldeki dosyaların incelenmesi sonucunda burada bahsedilen "değişikliğin" tekrar satış yapacak yeterlilikte olmadığı aşikardır.

Ek olarak; @kron3232 'in bana ilettiği dosyalarda; @umutcanpolat 'a ait "alıcının bu durumu zaten bildiği"ni belirten kayıt mevcut.

Kendisine bu vb. ifadelere cevap olarak konu içerisinden gerekli sözleşme-anlaşma detaylarını belirtmesi gerektiğini (x2) ilettim ancak bu gerçekleşmediği gibi yapay zekadan alıntı yapılarak konuya farklı bir yön verilmeye çalışıldı.
Ticari mağduriyet/şikayet konularında bizim için yapay zekanın veya herhangi bir aracın fikrinin hiçbir önemi yok, bizleri ilgilendiren tek şey mümkün olduğunca gerçeği ortaya çıkarmak ve konuyla-kişilerle alakalı olan kanıtlardır. Ve şu an hala gerek duyulan bilgilerin sağlanamamasıyla birlikte konu olayı netliğe kavuşturma amacından sapıp ikili laf dalaşına dönmüş vaziyette.

Bu sebeple dosyaların büyük ölçüde benzerliğine ek olarak; yetersiz/detaysız bilgi ve harici araçları delil gibi kullanmanın konu üzerindeki netliği olumsuz etkilemesi sebebiyle konu kapatılmıştır. Taraflar dilerlerse haklarını yasal yollara başvurarak arayabilirler.

Ayrıca;
Files / Model / Sistem Satışı Bölüm Kuralları Madde 7'ye göre;
Satılan Ürünün Özgünlüğü
Madde 7

1. Satıcı, sadece kendi projelerini kendi adına satabilir. Başka bir projeyi alıp kendisininmiş gibi satamaz.
  2. Bu maddenin 1. fıkrasını ihlal eden satıcı; kullanıcıları dolandırmak, yanıltıcı içerik ve emek hırsızlığı suçlamaları ile;
    • 1. İhlal: Uyarı verilir ve konusu kapatılır.
    • 2. İhlal: MMO Tutkunları üzerindeki tüm ticaret izni elinden alınır.
@umutcanpolat 'ın forumdaki files satış konusu ilk madde gereğince kapatılmıştır.

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri