Ücretsiz google drive destekli 3d model / stl arşiv paneli

• Konuyu açan Konuyu açan Aksu
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 0
  • Gösterim Gösterim 12

Aksu

Co-Admin
Co-Admin
Sayman
Platin Üye
Geliştirici
Usta Üye
Ticaret Puanı
3
Merhaba arkadaşlar,
Hobi amaçlı bir 3d yazıcı almıştım. Zamanla kendi çapımda bir model arşivi oluşturmaya başladım. Baskısı alınabilir bazı modellerimin dosya boyutları yüksek olduğu için bunları google Drive'da tutuyordum.
Fakat bir süre sonra drive içinde aradığım modelleri bulmak zorlaşmaya başladı. Klasörler, dosya isimleri, ekran görüntüleri derken arşiv büyüdükçe düzeni korumak benim için zahmetli hale geldi.
Bu yüzden kendi ihtiyacımı çözmek için basit, kullanımı kolay bir php script hazırlama fikri oluştu. Günümüzde artık çoğumuz yapay zekadan faydalanıyoruz. Ben de tasarımını, akışını ve ihtiyaç duyduğum fonksiyonları belirledim; yapay zeka desteğiyle bu scripti ortaya çıkardım.
Başta tamamen kendim kullanmak için hazırlamıştım. Sonra 3d yazıcı kullanan ve stl / 3d model arşivini düzenli tutmak isteyen kişilerin de işine yarayabileceğini düşündüm. Bu yüzden scripti ücretsiz olarak paylaşmaya karar verdim.

Script şu an lokal kullanım için hazırlandı. Yani bir hosting'e kurmanız gerekmiyor. Bilgisayarınızda wampserver kurulu olması yeterli.

Genel mantık şu şekilde:
- Bilgisayarınıza wampserver kuruyorsunuz.
- Script dosyalarını ilgili klasöre atıyorsunuz.
- Tarayıcıdan install ekranını açıyorsunuz.
- Kurulum adımlarını takip ederek veritabanı ve ilk ayarları tamamlıyorsunuz.
- Daha sonra panel üzerinden model arşivinizi yönetmeye başlıyorsunuz.

Script kimler için uygun?
- 3d yazıcı kullananlar.
- Stl / 3mf / zıp model arşivi olanlar.
- Google Drive'da model dosyalarını saklayanlar.
- Modellerini kategori kategori düzenlemek isteyenler.
- Aradığı modeli görselli şekilde hızlı bulmak isteyenler.
- Kendi lokal arşiv panelini kullanmak isteyenler.

Genel özellikler:
- Model kaydı ekleme.
- Model düzenleme.
- Kategori yönetimi.
- Kategorileri sıralama.
- Çoklu görsel ekleme.
- Kapak görseli seçme.
- Görselleri sıralama.
- Model arama.
- Dosya boyutu gösterimi.
- Google drive bağlantısı.
- Google drive'dan güncelleme.
- Kurulum ekranı.
- Lokal kullanım yapısı.
- Googledrive'da kullanılan/kalan alanınızı görebilme.

Google drive entegrasyonu sayesinde drive üzerinde tuttuğunuz model dosyalarını panel üzerinden daha düzenli şekilde takip edebilirsiniz. Script, dosyaları doğrudan klasör karmaşası içinde aramak yerine daha görsel ve kategorili bir yapı sunmayı hedefliyor. Drive entegrasyonu yapıldıktan sonra, google drive'dan uygulamaya çektiğiniz modelleri daha sonradan düzenleme fonksiyonu ile istediğiniz kategoriye taşıyabilir, resim ekleyebilirsiniz.

Amacım profesyonel, kusursuz, ticari bir ürün yayınlamak değil. Kendi ihtiyacımı çözerken ortaya çıkan bu çalışmayı, aynı ihtiyacı yaşayan kişilerin de kullanabilmesi için paylaşmak istedim.

Önemli notlar:
- Script ücretsizdir.
- Ticari bir beklentiyle paylaşmıyorum.
- Kaynak kodlar açık şekilde verilmektedir.
- Kendi sisteminizde kullanabilir, inceleyebilir, geliştirebilirsiniz.
- Yeniden satılmasını doğru bulmuyorum.
- Kurulum ve kullanım tamamen kullanıcının sorumluluğundadır.
- Şu an öncelikli hedef lokal kullanım olduğu için hosting ortamlarında test edilmemiş olabilir.
- Hata, eksik veya geliştirme önerileri olursa konu altından paylaşabilirsiniz.

Kurulum için temel gereksinimler:

- Wampserver.
- Php.
- MySQL / mariadb.
- Tarayıcı.
- Google drive entegrasyonu kullanılacaksa google cloud üzerinden apı bilgileri.

Kurulum adımları ve gerekli açıklamalar dosyaların içinde yer alan kurulum dokümanında bulunuyor.

Destek konusunda şunuda baştan belirtmek isterim:
Elimden geldiğince konu üzerinden yardımcı olmaya çalışırım. Ancak herkesin bilgisayar, wampserver, php sürümü, google drive apı ayarı veya sistem yapılandırması farklı olabileceği için birebir kurulum desteği sözü veremiyorum.

Ücretli bir ürün paylaşmadığım için profesyonel destek taahhüdüm yoktur. Yine de hata bildirimi, öneri veya geliştirme fikri gelirse elimden geldiğince değerlendirmeye çalışırım.

Eğer 3d model arşiviniz zamanla karıştıysa, modelleri google Drive'da tutuyor ama sonradan bulmakta zorlanıyorsanız, bu script işinize yarayabilir.

Birkaç ekran görüntüsü ekledim:

1345577829.png

2328696699.png

3713428455.png

159224921.png

178569972.png

194580496.png

3725241771.png

Kullanacak olanlara şimdiden faydalı olmasını dilerim.

Geri