Yardım SSD,HDD şifre sıfırlama

• Konuyu açan Konuyu açan bckntr
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 8
  • Gösterim Gösterim 129
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

bckntr

Z I M B A
Geliştirici
Yardımsever Üye
Usta Üye
Ticaret Puanı
0
Selamun aleyküm, uzun süre kullanmadığım ssd ve hdd kullanmaya başladığımda şifre istedi ve ne yazık ki hatırlamıyorum. Biostan sıfırlama veya bunu çözmenin bir yolu var mı?

Hayır bilgisayar açıldığı an Windows açmadan önce ssd şifre soruyor onu girdikten sonra Windows şifresi geliyor
Anladım. Bu bahsettiğin donanım düzeyinde bir şifrelemedir, yani bios ile falan bir bağlantısı yok. Şifre doğrudan hdd/ssd'ye gömülüyor.
HDD/SSD'nin üretici firmasıyla iletişime geçip durumu izah etmeyi deneyebilirsin. Emin değilim ama belki yardımları dokunur.

Son çare olarak gözünü karartıp her şeyi göze alarak internette gördüğün bütün yöntemleri denersin.

Anladım. Bu bahsettiğin donanım düzeyinde bir şifrelemedir, yani bios ile falan bir bağlantısı yok. Şifre doğrudan hdd/ssd'ye gömülüyor.
HDD/SSD'nin üretici firmasıyla iletişime geçip durumu izah etmeyi deneyebilirsin. Emin değilim ama belki yardımları dokunur.

Son çare olarak gözünü karartıp her şeyi göze alarak internette gördüğün bütün yöntemleri denersin.
Çok araştırdım ama kesin çözüm bulamadım
Kanka onu sıfırlamanın bir yolu yok diye biliyorum ya :/ yine iyice araştır tabide

Geri