Evet çok farklı, var olan bir fikir üzerinden böylesine ciddi ve meşakkatli yola girişmek büyük risk. Çünkü Metin2 her ne kadar UE'ye taşınsa da sonuçta hiçbirimize ait değil ve her şeyin çöp olması sadece bir telif ihtarına bakıyor. Yani böyle bir proje hayata geçirilse bile sürekli diken üstünde olunacak. Şahsen bu benim tercih edeceğim bir yol değil, biraz da bu açıdan bakıyorum olaya. Öte yandan, dediğim gibi UE/Unity vs. bilgim olsaydı metin2 ile zaman kaybetmek yerine çok daha farklı alanlara yönelirdim. Bugün görünürde aşırı basit olan ama patladığında da iyi kazanç getiren pek çok mobil oyun var. En bariz örnek (
)..
Bu oyunun ilk çıktığı zamanı ve nasıl bir anda binlere,onbinlere,yüzbinlere ulaştığını hatırlıyorum.
Ve şimdi +50m indirmeye sahip, hala da artıyordur. Metin2 gibi bir projeye haftalar, aylar ayırıp ortaya efsane bir oyun çıkarıp günün sonunda farklı farklı sorunlarla uğraşmak yerine böyle bir yola girerdim. Demek istediğim buydu aslında.
Benim yazdıklarım sadece benim şahsi fikrimdir, bu alanda uğraşıp emek verenlere herhangi bir atıfta bulunmadığımı belirteyim.