Shader Tabanlı Effects

• Konuyu açan Konuyu açan Kaiser
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 6
  • Gösterim Gösterim 155

Kaiser

Admin
Admin
Geliştirici
Yardımsever Üye
Ticaret Puanı
0
Su, gökyüzü ve objelerden sonra efektleri de shader'a geçirdim. Objeler kadar olmasa da biraz zorladı ama sonunda bu da aradan çıktı.
Diğerlerinde olduğu gibi; efekt kodlarında da shader sonrasında pek çok c++ kodu ve render fonksiyonu şu an işlevsiz duruma düştü ve silinmeye devam edecek.

Bu düzenlemeye sadece skiller değil, oyundaki tüm efektler ve particle öğeleri dahildir. (Obje efektleri, gm logosu, skiller vs...)

Test görselleri:
Ekran görüntüsü 2025-07-22 231759.webp

Ekran görüntüsü 2025-07-22 231511.webp

Ekran görüntüsü 2025-07-22 231425.webp

Video:
Video live debug ile çekilmiştir ve test amacıyla visual studio üzerinden renk değerleriyle canlı olarak oynanmıştır. Yani efektlerin farklı renkte görünmesi tamamen bu sebeptendir. Orjinalinde olması gereken renklerde çalışır.

Valla kolay gelsin. Baştan sona Shader yapmak baya zor ama başarabilirsen galiba 5-6 gb bir pack oluşacak finalde ve artık cpu değil gpu destekli bir oyuna dönüşecek. :D

Valla kolay gelsin. Baştan sona Shader yapmak baya zor ama başarabilirsen galiba 5-6 gb bir pack oluşacak finalde ve artık cpu değil gpu destekli bir oyuna dönüşecek. :D
Teşekkür ederim, hayır aslında tam aksine. Boyutta pek bir şey değişmeyecek çünkü şu an için yerel dosyaları değiştirmeye niyetim yok. Fakat cpu-gpu geçişi konusunda haklısın. Amacım da bu zaten, metin2 başlı başına cpu düşmanı bir oyun. Bu yüzden bu yükü mümkün olduğunca gpuya taşımayı hedefliyorum. Bunu yaparken pek çok kodun otomatik olarak çöpe dönüşmesi, metin2'nin mevcut bellek sızıntılarının da yok olmasına yardımcı oluyor.

1. slottaki skilin hit efekti buga mı girmiş sanki biraz daha uzaktan atmayı denesene

Teşekkür ederim, hayır aslında tam aksine. Boyutta pek bir şey değişmeyecek çünkü şu an için yerel dosyaları değiştirmeye niyetim yok. Fakat cpu-gpu geçişi konusunda haklısın. Amacım da bu zaten, metin2 başlı başına cpu düşmanı bir oyun. Bu yüzden bu yükü mümkün olduğunca gpuya taşımayı hedefliyorum. Bunu yaparken pek çok kodun otomatik olarak çöpe dönüşmesi, metin2'nin mevcut bellek sızıntılarının da yok olmasına yardımcı oluyor.

Oyunun ortalama %60 kodlamasını elden geçirmiş ve stabil hale getirmiş sayılırsın iş bittiğinde. geriye kalan %40 lık kısmında çoğu sistem özellik vs den oluşuyor zaten. iş bittiğinde gerçekten gameforge'dan daha güzel bir oyun elinde olacak. :D üstüne birde map başına sunucu ekleme işlemi yaparsan mavi1'e 50k oyuncu da girse ne çökme yapar nede kasma :D

1. slottaki skilin hit efekti buga mı girmiş sanki biraz daha uzaktan atmayı denesene
Yok o genel bir bug. Debug modda kılıç darbesi, büyü çözme gibi menzilli skiller böyle yapıyor. Şu an üzerinde çalıştığım fileste bu gibi şeyleri önemsemediğim için fixlemedim.

Oyunun ortalama %60 kodlamasını elden geçirmiş ve stabil hale getirmiş sayılırsın iş bittiğinde. geriye kalan %40 lık kısmında çoğu sistem özellik vs den oluşuyor zaten. iş bittiğinde gerçekten gameforge'dan daha güzel bir oyun elinde olacak. :D üstüne birde map başına sunucu ekleme işlemi yaparsan mavi1'e 50k oyuncu da girse ne çökme yapar nede kasma :D
Valla kör bile koklaya koklaya gameforge'dan daha iyi oyun çıkarır açıkçası. Onlar için önemli olan tek şey kasaya giren para..
Ve ayrıca umarım dediğin gibi olur. Bu gibi düzenlemelerin sonucunda hem görsellik, hem de performans açısından nasıl bir şey çıkacak ortaya ben de merak ediyorum :D

Geri