Geliştirme Süreci Hakkında Güncelleme
Uzun bir süredir sessiz bir şekilde geliştirmelere devam ediyordum.
Normalde bu güncellemeleri kendi dosyam üzerinden ilerletiyordum. Ancak aldığım bir iş nedeniyle yapmış olduğum araştırma ve geliştirmeleri doğrudan o proje üzerinde gerçekleştirdim. İş tamamlandıktan sonra yaptığım tüm çalışmaları kendi dosyama da aktaracağım.
Bu süreçte neredeyse bütün haritaları tek tek detaylı şekilde inceledim. Haritalarda hangi Metin Taşı'nın nerede bulunduğundan, hangi boss'un nerede çıktığına, hangi içerikten ne elde edildiğine kadar birçok detayı tek tek araştırdım.
Eksik veya emin olamadığım noktaları netleştirmek için YouTube gibi platformlardaki çeşitli videoları da inceleyerek karşılaştırmalar yaptım. Bu sayede gözümden kaçan veya eksik bıraktığım bazı noktaları da tamamladım.
Şu an geldiğimiz noktada,
Saltanat droplarının büyük bir kısmını tamamlamış durumdayım.
Haritalardaki Metin Taşları, bosslar ve diğer önemli noktaların konumlarını mümkün olduğunca birebir olacak şekilde sabitledim. Aynı şekilde NPC'lerin içerikleri de orijinal yapıdakiyle birebir aynı olacak şekilde düzenlendi.
Bu süreçte ne yazık ki quest metinlerinde oldukça fazla Türkçe kullanım hatasıyla karşılaştım. Bazı metinlerde ciddi anlam ve dil bilgisi hataları bulunuyor. Buna rağmen hedefim içerikleri
1-1, yani orijinal hâliyle birebir aktarmak olduğu için quest metinlerini de herhangi bir değişiklik yapmadan aynı şekilde hazırladım.
Kısacası, uzun süren araştırma ve karşılaştırmalar sonucunda haritalar, NPC'ler, Metin Taşları, bosslar, droplar ve quest içerikleri konusunda önemli bir ilerleme kaydettim. Çalışmalar devam ediyor ve tamamladığım tüm geliştirmeleri kendi dosyama da aktaracağım.
Işınlanma Yüzüğü | Heimdall | Coniglio |
|---|
| | |
Haritalar | Ada | Sürgün 2. Kat |
|---|
| | |
İstediği malzeme ve oranına kadar her şeyini 1-1 şekilde ayarladım.
Peki, bunların hepsi tamam, güzel hoş ama bir şey eksik kalıyordu.
O da şu: Bunca canavarın ve metinlerin verdiği EXP oranlarını, can değerlerini ve diğer özelliklerini nasıl ayarlayacaktım?
Bunun için yaklaşık 1 ay önce Saltanat'ın güncel proto dosyalarını açtım ve içerisindeki gerekli verileri tek tek alıp projeye ekledim. Böylece canavarların ve metinlerin değerlerini sıfırdan hazırlamakla uğraşmak yerine, mevcut sistem üzerinden ilerleyebildim.
Açıkçası bu, işimi epey kolaylaştırdı. Bunu halledince zaten geriye dropları ayarlamak, mobların sabitlenmiş noktalarını ayarlamak ve hangi sandıktan neyin çıktığını, hangi oranda elde edildiğini ayarlamak kalmıştı. Onları da aşağı yukarı ayarladım gibi görünüyor.
Sürgün Mağarası | Sürgün Mağarası |
|---|
| |
Çöldeki Ejderha | Kule Önündeki Ejderhalar |
|---|
| |
Beta haritalarında mevcut olan farklı bosslar | Beta haritalarında mevcut olan metin taşları |
|---|
| |
Ayışığı Define Sandığı'ndan çıkanlar | Su Taşı Sandığı'ndan çıkanlar |
|---|
| |