Çözüldü Ruh Kilit Sistemi - USE_ITEM Sorunu

Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

Kaiser

⋞ 〈 ☪ 〉 ⋟
Site yetkilisi
Admin
Premium Üye
Geliştirici
Yardımsever Üye
Mesaj
3.687
Çözümler
344
Beğeni
3.576
Puan
1.849
Ticaret Puanı
0
Merhaba, hangi değişiklikten sonra olduğundan emin değilim fakat el ile arttırma kağıdı ve efsun nesnesini kullanamıyorum. Sürüklüyorum ama boşa sürüklemişim gibi oyun içi uyarı-syserr-syslog falan hiç bir tepki yok. Ne arttırma kağıdı çalışıyor, ne de efsun nesnesi. İşin tuhaf tarafı efsun botları ile kullanılabiliyor ama el ile yeni efsun ekleyip değiştiremiyorum.

Konuyla alakalı bir fikri olan var mı acaba?

Protoda bunlarla ilgili hiç bir değişiklik yapmadığıma eminim. Ancak yinede bakmak isteyenler için item_proto:

Kod:
71084    Àç°æºñ¼    ITEM_USE    USE_CHANGE_ATTRIBUTE    1    ANTI_DROP | ANTI_SELL | ANTI_GIVE | ANTI_MYSHOP    ITEM_STACKABLE | LOG    NONE        500    0    0    0    0    LIMIT_NONE    0    LIMIT_NONE    0    APPLY_NONE    0    APPLY_NONE    0    APPLY_NONE    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0
71085    Àç°¡ºñ¼    ITEM_USE    USE_ADD_ATTRIBUTE    1    ANTI_DROP | ANTI_SELL | ANTI_GIVE | ANTI_MYSHOP    ITEM_STACKABLE | LOG    NONE        500    0    0    0    0    LIMIT_NONE    0    LIMIT_NONE    0    APPLY_NONE    0    APPLY_NONE    0    APPLY_NONE    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0

Oyun içindeki diğer 39028 kodlu efsun nesnesi falan da aynı durumda. Daha önceleri mesela giyili iteme efsun atma fixi uygulamıştım ve giyili olan bir iteme sürüklediğimde alttan uyarı vs veriyordu. Ancak şu an locale_string.txt den hiç bir uyarıyı oyun içinde göstermiyor, özetle tepki yok.

SS:
ss.gif


GÜNCELLEME: Sorun efsun nesnesiyle falan alakalı değilmiş. Sürüklenebilir itemlerin hiç biri işlevsel değil. Mesela taşları itemlerin üstüne sürüklediğimde de ekleme penceresi vs. açılmıyor.
 
Son düzenleme:
Çözüm
Sorunu çözdünüz mü bilmiyorum ama uiinventory.py içerisinde bir kod bloğunu komple değiştirmemizi istiyor anlatımda. Orada eksik veya hatalı değişim olabilir. Karşılaştırma yaparak sadece SOUL_BIND ile ilgili kodları ekleyip denediniz mi, denemediyseniz öyle deneyin.
Sistem şu an zaten ekli, sadece #define satırlarını kapatıp denedim sorunun hangi sistemden kaynaklandığını bulmak için.
Şimdi ise bu sistemin içinden neyin sebep olduğunu bulmam gerekiyor, yanlış ekleme yok diye düşünüyorum ama eksik bir şeyler var gibi geliyor bana.
Aslında bu sistem sökme bir sistemdi, yorumunuzun üstüne tam anlatım olan farklı versiyonunu indirdim ve ona göz gezdirdim. Tam olarak dediğiniz gibi root>uiinventory.py de şu fonksiyonlarda ekstradan düzenleme yapmak gerekiyormuş;

Python:
def __DropSrcItemToDestItemInInventory
   
def __IsUsableItemToItem
   
def __CanUseSrcItemToDstItem

Bende bu sistemin söküldüğü filesten bu fonksiyonları çektim.
Bazı yerlerde if app. tanımı olmadığından ve herhangi bir hata da vermemesinden dolayı az da olsa uğraştırdı ama halloldu sonunda :) Teşekkürler.

Dolayısıyla konuyu kapatıyorum.
 
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri
Üst