Rohan2 Yalnızdağ Arenası Çalışmaları

• Konuyu açan Konuyu açan Tengrist
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 17
  • Gösterim Gösterim 437

Tengrist

Yardımsever Üye
Yardımsever Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Rohan2 Forumunda gezerken:
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

bu konuyu gördüm adamlar loncaların savaşabileceği bir ortam yapmışlar. Ben de etkinlik zamanları loncaların etkinliğin olmadığı zamanlarda da herkesin savaşabileceği bir konsept tasarladım.

Rohan2 gui:
sx7pC2.webp

Bu da benim oyuniçi Yalnız Dağ Arenası sistemiyle alakalı yaptığım çalışma:

Yapılacaklar:
-GUI ile ilgili sorunlar: gui sol üste yerleşiyor ve çarpı tuşuyla kapanmıyor.
-Işınlama Tuşu çalışıyor fakat izleme kısmını henüz yapmadım.
-Yalnız Dağ Haritası yapılıp eklenecek.
-Ronark Sistemi Yalnız Dağ için uyarlanacak.

self.SetCenterPosition() eklersen ekranın ortasında çıkıcaktır.

Eğer title kısmını bu şekilde çektiriyorsan;

Python:
Genişlet Daralt Kopyala
            self.titleBar = GetObject("TitleBar")

self.titleBar.SetCloseEvent(ui.__mem_func__(self.__OnCloseButtonClick))

def Close(self):
self.Hide()

Bunu bence ronark degilde Boss hasar sistemine uyarlamak daha güzel olabilir sıralamaya girmeye falan çalışırlar, Belirli bir saate açılır falan.
Eline sağlık

Bunu bence ronark degilde Boss hasar sistemine uyarlamak daha güzel olabilir sıralamaya girmeye falan çalışırlar, Belirli bir saate açılır falan.
Eline sağlık
Lonca olarak toplam hasarlı ronarktan çok farkı yok gibi gözüküyor hacım bunun forumunu okuduğumda

self.SetCenterPosition() eklersen ekranın ortasında çıkıcaktır.

Eğer title kısmını bu şekilde çektiriyorsan;

Python:
Genişlet Daralt Kopyala
            self.titleBar = GetObject("TitleBar")

self.titleBar.SetCloseEvent(ui.__mem_func__(self.__OnCloseButtonClick))

def Close(self):
self.Hide()
Teşekkür ederim hocam dün guisini benzetmekle uğraştım bugün düzenlemelere geçeceğim

Rohan2 Yalnız Dağ Arenası Haritasını hazırladım:

Rohan2 Hali:
BUzX0e.webp

Benim Yaptığım Hali:
9cfaa7d96dc60ad403a69120ddb58203.webp

Elinde Rohan2 UNPACK olanlar varmış satılık varsa alırım.

gui kapanmaması host olarak kullanılan Window ya da ScriptWindow ile board pozisyonları birbirinden farklıysa, parenti doğru ayarlanmamışsa ya da destructor tanımlanmamışsa olabilir

eskiden izleyici modunu ejder için yapmıştım buraya uyarlayabilirsen basitçe direkt olarak kullanabilirsin
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

@Forgiven
@pasha37
nin dedikleri sayesinde gui'sel problemler sona erdi, dün de @raskolnikov sayesinde npc'den gui açma mevzusunu çözmüştüm herkese çok teşekkür ederim.

py tarafı neredeyse bitti sayılır, videoda ben de sizinle ilk defa deniyorum yaptığım değişiklikleri:

Benzer sorunu yaşayan biri olursa sol üstte gui açılmasını:
gui'nin root bileşenindeki open fonksiyonunu şu hale getirerek çözdüm:
SetCenterPosition() eklendi fonksiyona:
Genişlet Daralt Kopyala
    def Open(self):
        self.SetCenterPosition()
        self.Show()
        self.SetTop()

X Tuşuna basılınca kapanma içinse sorun x tuşu hiç eklememişim :D klasik x tuşu eklentisiyle çözüldü:

Python:
Genişlet Daralt Kopyala
            self.closeButton = GetObject("close_button")
            self.closeButton.SetEvent(self.Close)
        root bileşenine yukardakileri; uiscript bileşenine ise:
                        { "name": "close_button", "type": "button", "x": 330 - 18, "y": 3, "default_image": "d:/ymir work/ui/public/close_button_01.sub", "over_image": "d:/ymir work/ui/public/close_button_02.sub","down_image": "d:/ymir work/ui/public/close_button_03.sub" },
                ekleyince düzelmiş oldu

Gelecek güncellemedeki yol haritası:
c++ olaylarında @pasha37 nin paylaştığı observer mod mevzusunu /yalnizdagizleyici yazınca izleyici modunda ışınlanmalı şekilde ayarlayacağım, az buçuk düzenlemelerini yaptım fakat yarın Diş Hekimliği fakültemin son yazılı sınavına gireceğim için günümün çoğunluğu ders çalışmakla geçti.

Ronark sistemlerini düzenleyerek bu sistemi bitirmeyi planlıyorum fakat şöyle bir sorunumuz var:
YALNIZ DAĞ BOSS'u ve Yalnız Dağ Yerlisi NPC'lerini bulamadım elinde olan varsa paylaşabilirse sevinirim @Mavi Ruh hocam belki sizin arşivinizde vardır m2m bosslarına benziyor çünkü:
kuc9CD.webp

Qe2lKZ.webp

Ronark sistemlerini düzenleyerek bu sistemi bitirmeyi planlıyorum fakat şöyle bir sorunumuz var:
YALNIZ DAĞ BOSS'u ve Yalnız Dağ Yerlisi NPC'lerini bulamadım elinde olan varsa paylaşabilirse sevinirim @Mavi Ruh hocam belki sizin arşivinizde vardır m2m bosslarına benziyor çünkü:
bir bakınmam lazım yarın

Emeğinize sağlık, konuyu karalamak gibi olmasın; yanlış anlamanızı istemem. Bu map pek yabancı bir map değil, fakat orijinal map’i VOBA map. Sadece özelleşen tek yer var: 4 yolun 2 yol olması, artı olarak denizlerin kaya olmasıdır. Normal olarak hesaplayacak olursanız orijinal hâli mevcut, ama yine de güzel — görünüm güzel, güzel bir mapa benziyor yada ronark zombi mapını dönüştürmüş olabilirler daha yakın olan ise voba

dedc4ad6323091af3ef39c61727198cf.webp

Yalnız dağ ödül sandığı kısmı ve eventin sonlandırılması da halledildi. Loncalı testler ve izleyici modu testleriyle beraber sistem bitmiş olacak yakın bir süre sonra videosunu atacağım.

Yalnız Dağ Gelişim günlüğünün son postundan önceki posttur..
1 haftadır uğraştım, @pasha37 nin mavi ejder observer sistemini de uyarladım gelecek 2. videoda sesli şekilde tüm sistemi tanıtacağım.
Sistem şöyle ilerler:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1- GM Implementor karakter /yalnizdag komutunu verdiğinde Konfüçyus NPC'leri her krallığın başkentinde(1. köyde ortaya çıkarlar) açılan gui penceresinde(öndeki postlarda mevcut) 2 seçenek ortaya çıkar savaşa katılma ve izleyici olarak katılma. Kişiler herhangi bir loncaya üye değillerse bu NPC'ye tıklasalar bile ilgili gui penceresi ortaya çıkmaz.

2- Bossun çıkmasına 5 dk kala ve 1 dk kala sistem duyuruları tüm oyuncuların ekranında belirir ve savaşa katılmaları istenir. /yalnizdag komutundan 10 dk sonra boss Yalnız Dağ Arenasında yerini alır.

3- Herhangi bir bug yapımını önlemek maksadıyla bossun çıktığı an loncasız tüm karakterler haritadan atılır ve köylerdeki Konfüçyus NPC'si ortadan kalkar.( video 11. saniye)

4- Sistem her loncanın hasarını kayıt altına alır ve boss öldüğünde ilk 3 sıradaki loncayı hasar sıralamasına göre tüm oyuncuların görebileceği şekilde anons eder.

5- En fazla hasarı vuran lonca dışındaki tüm loncalar boss öldüğü an haritadan atılır ve ödül sandığı spawn olur.

6- Kazanan Lonca ödül sandığını katledince 15 saniyelik bir geri sayım başlar sonra oyuncular köylerine gönderilir ardından event kapatılır.

GM dilerse 1 tur daha /yalnizdag yazarak 2. kez eventi başlatabilir, herhangi bir cooldown söz konusu değildir.

Ya Bu Adam İşini Biliyor Kardeşim , On Numarasın Abi Eline Emeğine Sağlık İşini Sağlam Yapan Nadir İnsanlardansın. Başarılarının Devamını Diliyorum Canım Abim.

Geri