Yardım Oyun içindeki Türkçe karakter sorunu

• Konuyu açan Konuyu açan aalperlp
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 3
  • Gösterim Gösterim 114
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

aalperlp

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
konu başlıklarını tamamen büyük harflerle yazmayınız
Marty sama 5.8 files kullanıyorum. Oyun içerisinde bilgi kısımlarında türkçe karakter bozukluğu var ve nereden kaynaklı çözemedim örnek olarak vs başlattığımda düello gönderdiğim hesaba mesaj geldiğinde türkçe karakterler bozuk aşağıda sohbet penceresine gelen bilgilerde de bozuk şekilde gözüküyor ek olarak slotlardan kazanılan itemlerin bilgiside yine bozuk karakterli sohbet penceresinde gözüküyor bu hangi dosyadan kaynaklı olabilir yeni sistemler eklediğim için orjinalinide ekleyemiyorum yardımcı olursanız çok sevirim

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
game src kısmında bulunan lc textleri düzeltmen gerekli , örnek veriyorum cmd_general.cpp de LC_TEXT olarak aratırsan çıkar . Türkçe karakter kullanmadan UTF -8 olarak düzeltebilirsin yada LC_TEXT yazılarını ftpde bulunan locale_stringe işleyip orada türkçe olarak çevirip kullanabilirsin .
Aşağıya örnek olarak locale_string.txt örneği bıraktım mantığını anla diye .

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
"»óÀÚ¿¡¼ %s °¡ ³ª¿Ô½À´Ï´Ù.";
"Kutuda %s var.";

game src kısmında bulunan lc textleri düzeltmen gerekli , örnek veriyorum cmd_general.cpp de LC_TEXT olarak aratırsan çıkar . Türkçe karakter kullanmadan UTF -8 olarak düzeltebilirsin yada LC_TEXT yazılarını ftpde bulunan locale_stringe işleyip orada türkçe olarak çevirip kullanabilirsin .
Aşağıya örnek olarak locale_string.txt örneği bıraktım mantığını anla diye .

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
"»óÀÚ¿¡¼ %s °¡ ³ª¿Ô½À´Ï´Ù.";
"Kutuda %s var.";
Hocam çok teşekkür ederim çok açıklayıcı yazmışsınız src dosyası yerine sadece ftp deki lc_string txt düzenlemem yeterli olur mu yoksa hepsini mi düzeltmem gerekli src içeriğinide yani

Hocam çok teşekkür ederim çok açıklayıcı yazmışsınız src dosyası yerine sadece ftp deki lc_string txt düzenlemem yeterli olur mu yoksa hepsini mi düzeltmem gerekli src içeriğinide yani
LC_TEXT leri locale stringe işleyince düzeliyorsa eğer bu şekilde devam edebilirsiniz büyük ihtimal src içindeki LC_TEXT leri stringe geçirince sorun düzelir . Test için bir tanesini deneyip sonucu görerek ona göre yol izlemelisin yoksa karışır gider çok zamanınızı alır .

Geri