Source Owsap Pin Code Sistemi

• Konuyu açan Konuyu açan BOZOK
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 6
  • Gösterim Gösterim 221

BOZOK

Anka2 Rinamt2 Projesıne Hakim Olan Tek Kalite
Premium Üye
Geliştirici
Yardımsever Üye
Usta Üye
Ticaret Puanı
1
OWSAP PIN Kodu Sistemi Nedir? Ne İşe Yarar?
  1. Amaç
    PIN kodu (genelde 4-6 haneli sayı), kullanıcıyı doğrulamak için kullanılan ek bir güvenlik adımıdır.
    Yani sistem şunu sorar: “Bu hesap gerçekten sende mi?”
  2. İkinci Katman (Ek Kilit)
    PIN çoğu zaman şifreye eklenir.
    • Şifre + PIN birlikte istenir.
    • Şifren çalınsa bile PIN bilinmeden tam erişim verilmez.
      Bu mantık iki aşamalı koruma sağlar.
  3. Yanlış Deneme Sınırı
    PIN kısa olduğu için normalde tahmin edilmesi kolaydır.
    Bu yüzden sistem şu önlemleri koyar:
    • Arka arkaya belli sayıda hatalı girişten sonra kilitleme
    • Tekrar denemeden önce bekleme süresi
      Bu sayede brute force (tüm kombinasyonları tek tek deneme) engellenir.
  4. Saklama Güvenliği
    PIN kodu düz metin olarak tutulmaz.
    Doğru saklanmazsa cihaz veya veritabanı ele geçirildiğinde PIN hemen çözülebilir.
    Bu nedenle PIN korumalı şekilde saklanır.
  5. Özet
    • PIN tek başına zayıf bir korumadır.
    • Şifreyle birlikte kullanıldığında güçlü bir ek kilit olur.
    • Yanlış deneme sınırı ve bekleme süresi olmazsa bu koruma anlamını kaybeder.

tek cümlelik versiyon:
PIN = hesabın ikinci kilidi. Şifreyi bilmek yetmez, PIN’i de bilmek zorundalar.

Burayı görüntülemek için üye girişi yapmalı veya kayıt olmalısınız.

Burayı görüntülemek için üye girişi yapmalı veya kayıt olmalısınız.

İyi Kullanımlar Suleyman Bozok

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Yazar diye rank zorunluluğu ne alaka forumda kaç tane o ranka sahip olan varda yazar rankı zorunluluğu koyuyorsun

Yazar diye rank zorunluluğu ne alaka forumda kaç tane o ranka sahip olan varda yazar rankı zorunluluğu koyuyorsun
Ben koyma hakına sahibim sen bu sekilde konusma hakına sahip degilsin anladın kardesim senin gibi benim gibi insanlar baska forumda paylasarak kendisi gibi paylasıyor ise sahiplenmesi olursa gerekirse yoneticilerin gormesi icin bile kural koyarım bu kimseyi ilgilendirmez bu nedenle zaten belirli zaman gectikten sonra istek uzerine insanlara yardımcı oluyorum bu kuralıda git site yoneticisine soyle gelip burda soylemekle cozum uretilmez mt uye zorunlulugu var istiyen olur istemiyen bu sekilde konusur fazlada konuyu uzatmayın yazar konusunada gelince isaretleme sorun olabilir yanlıslık yapmıs olabilirim konuyu duzetirim tekrar soyluyorum belirli rankların gorebilmesi icin istedigim herseyi koyabilirim ondan oturu zaten bir cok paylasımlarımda bu tur ozellik mevcut istiyene dahil ozelden atıyorum yada konuyu gunceliyorum zamanla

Son düzenleme:
Merhabalar Teşekkürler Normal üye yada Premium Üyelere gore indirme linki yapsanız cok seviniriz

Ben koyma hakına sahibim sen bu sekilde konusma hakına sahip degilsin anladın kardesim senin gibi benim gibi insanlar baska forumda paylasarak kendisi gibi paylasıyor ise sahiplenmesi olursa gerekirse yoneticilerin gormesi icin bile kural koyarım bu kimseyi ilgilendirmez bu nedenle zaten belirli zaman gectikten sonra istek uzerine insanlara yardımcı oluyorum bu kuralıda git site yoneticisine soyle gelip burda soylemekle cozum uretilmez mt uye zorunlulugu var istiyen olur istemiyen bu sekilde konusur fazlada konuyu uzatmayın yazar konusunada gelince isaretleme sorun olabilir yanlıslık yapmıs olabilirim konuyu duzetirim tekrar soyluyorum belirli rankların gorebilmesi icin istedigim herseyi koyabilirim ondan oturu zaten bir cok paylasımlarımda bu tur ozellik mevcut istiyene dahil ozelden atıyorum yada konuyu gunceliyorum zamanla
mt üye koysan neyse zaten yazar ne alaka

Geri