- Ticaret Puanı
- 0
Dostum files ile ne alakası var ^_^Files hangisi acaba ?
Eğer owsap üzerinde çalışmayı deniyorsa limit hatasından kaynaklı benzer bir hata alınıyor o yüzden sordum.Dostum files ile ne alakası var ^_^
Sorunun mysql çalışmıyor
service mysql status yazınca çalıştığından emin ol.
çalışıyorsa config dosyalarındaki mysql kullanıcı adı şifre kısmına dikkat et
Dostum işte Yine sorun mysql ile alakalı, files ile alakalı değilmy.cnf içerisinde ki socket pathleri ile kendi pathlerini karşılaştır.
arkadaşın dediği gibi önce statusu de bir kontrol et tabi
Eğer owsap üzerinde çalışmayı deniyorsa limit hatasından kaynaklı benzer bir hata alınıyor o yüzden sordum.
service mysql-server enable
service mysql-server start
mysql enabled girilmemiş veya mysql-server kurulmamış dostum ikisinden birisi. Eğer kurduysan ama enable vermediysen yukarıdaki sorununu çözer. ama Kurmadıysan kullandığın filesin uyumlu mysql sürümünü şu şekilde yükle;
Aşağırdaki sadece freebsd 13.x ve üzerinde çalışır
pkg instal mysqlXX-server -y (XX yerine sürüm gelecek örneğin; 55, 56, 57, 80 gibi)
29570 eklentisini görüntüle
Ancak yukarıda gördüğün gibi 8.0 ve üzeri aktif şu an diğerleri eol olduğu için pkg den kaldırılmış olabilir.
service mysql-server enable bu komut öyle yazılmıyor hocam .
sysrc mysql_enable="YES" bu şekilde yazmalısın . Ayrıyeten sürüm yükselttiysen mysql sürümünü de bsd de yükselt öncekileri silmen gerekli baştan kurar gibi kurman lazım mysqlin uyumlu sürümünü
iftardan sonra ancak bağlanabilirim eğer o zamana kadar çözülmezse iftardan sonra ben bağlanırım
Nasıl olmuyor hocam. Arka planda sysrc mysql_enable="YES" işlemini yapar. disable versiyonu da tam tersini?service mysql-server enable bu komut öyle yazılmıyor hocam .
sysrc mysql_enable="YES" bu şekilde yazmalısın . Ayrıyeten sürüm yükselttiysen mysql sürümünü de bsd de yükselt öncekileri silmen gerekli baştan kurar gibi kurman lazım mysqlin uyumlu sürümünü