Yardım MySQL bağlantı hatası

• Konuyu açan Konuyu açan DeadLyEscaPe
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 15
  • Gösterim Gösterim 167
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

DeadLyEscaPe

Yardımsever Üye
Yardımsever Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Sunucuyu başlatmadan önce de navicat bağlanamıyorum.

Start verdikten 1 dakika sonra core düşüyor. Coreyi de paylaşıyorum.

1773135099136.webp

Dosya Eklentileri

• 1773133899496.webp
    1773133899496.webp
    24,4 KB · Gösterim: 28
  • Core.rar
    Core.rar
    769 byte · Gösterim: 4
Son düzenleme:
Files hangisi acaba ?
Dostum files ile ne alakası var ^_^

Sorunun mysql çalışmıyor
service mysql status yazınca çalıştığından emin ol.
çalışıyorsa config dosyalarındaki mysql kullanıcı adı şifre kısmına dikkat et

my.cnf içerisinde ki socket pathleri ile kendi pathlerini karşılaştır.

arkadaşın dediği gibi önce statusu de bir kontrol et tabi
Dostum files ile ne alakası var ^_^

Sorunun mysql çalışmıyor
service mysql status yazınca çalıştığından emin ol.
çalışıyorsa config dosyalarındaki mysql kullanıcı adı şifre kısmına dikkat et
Eğer owsap üzerinde çalışmayı deniyorsa limit hatasından kaynaklı benzer bir hata alınıyor o yüzden sordum.

my.cnf içerisinde ki socket pathleri ile kendi pathlerini karşılaştır.

arkadaşın dediği gibi önce statusu de bir kontrol et tabi

Eğer owsap üzerinde çalışmayı deniyorsa limit hatasından kaynaklı benzer bir hata alınıyor o yüzden sordum.
Dostum işte Yine sorun mysql ile alakalı, files ile alakalı değil

service mysql-server enable
service mysql-server start

mysql enabled girilmemiş veya mysql-server kurulmamış dostum ikisinden birisi. Eğer kurduysan ama enable vermediysen yukarıdaki sorununu çözer. ama Kurmadıysan kullandığın filesin uyumlu mysql sürümünü şu şekilde yükle;

Aşağırdaki sadece freebsd 13.x ve üzerinde çalışır

pkg instal mysqlXX-server -y (XX yerine sürüm gelecek örneğin; 55, 56, 57, 80 gibi)

1773146711576.webp

Ancak yukarıda gördüğün gibi 8.0 ve üzeri aktif şu an diğerleri eol olduğu için pkg den kaldırılmış olabilir.

mysql enabled girilmemiş veya mysql-server kurulmamış dostum ikisinden birisi. Eğer kurduysan ama enable vermediysen yukarıdaki sorununu çözer. ama Kurmadıysan kullandığın filesin uyumlu mysql sürümünü şu şekilde yükle;

Aşağırdaki sadece freebsd 13.x ve üzerinde çalışır

pkg instal mysqlXX-server -y (XX yerine sürüm gelecek örneğin; 55, 56, 57, 80 gibi)

29570 eklentisini görüntüle

Ancak yukarıda gördüğün gibi 8.0 ve üzeri aktif şu an diğerleri eol olduğu için pkg den kaldırılmış olabilir.

Çok teşekkür ederim.

DB build etmeden önce sorunsuz bağlanabiliyordum. C++ sürümümü 20'ye yükseltmiştim. Yine de bağlanabiliyordum. Ama ne olduysa /Server şeklinde komple build aldığımda bu sorunla karşılaştım. MySQL ile ilgili hiçbir işlem yapmadım sadece 5.5'den 5.6'ya geçiş yapmıştım freebsd değişikliği olduğu için. Onda da zaten mysql ile ilgili oluşan syserr'ları çözmüştüm. Onlar da ufak tefek veri tipi hatalarıydı zaten.

Bu komutları girdiğimde şu ekranı görüyorum. Reboot sonrası sorun yine aynı.

Adsız.webp

service mysql-server enable bu komut öyle yazılmıyor hocam .

sysrc mysql_enable="YES" bu şekilde yazmalısın . Ayrıyeten sürüm yükselttiysen mysql sürümünü de bsd de yükselt öncekileri silmen gerekli baştan kurar gibi kurman lazım mysqlin uyumlu sürümünü

sysrc mysql_enable="YES" bu şekilde yazmalısın . Ayrıyeten sürüm yükselttiysen mysql sürümünü de bsd de yükselt öncekileri silmen gerekli baştan kurar gibi kurman lazım mysqlin uyumlu sürümünü

Direkt hazır freebsd bulup ona taşımıştım filesı. Müsait bir arkadaş varsa uzaktan bağlanıp yardımcı olma şansı varsa çok sevinirim.

oyun akışından ve ilerleyen süreçte herhangi bir problem yoksa sorun yoktur kontrollerini sağlaman gerekli anlarsın zaten aksi bir durum olursa

Nasıl olmuyor hocam. Arka planda sysrc mysql_enable="YES" işlemini yapar. disable versiyonu da tam tersini?

Geri