Mobile2Fix Unity Geliştirme Günlüğü

14082.webp

14084.webp

s26ultra ile denedim full ayarlarda 30 fps verdi ama baya iyi duruyo

Güncelleme;

Birkaç gündür sunucuda bazı iyileştirmeler ve sistemsel değişikliklere gittim. Öncelikle sunucu taraflı core sistemine geçiş yaptım. Kanal-Ch sistemi eklendi. Oyunun güncel kalabilmesi ve cihazlara daha kolay yüklenebilmesi adına bir güncelleyici mekanizması kurulması gerekiyordu. Tabi güncelleme ve ch sistemiyle beraber bazı sorunlar baş gösterince biraz uğraştırdı açıkçası. Artık hem oyun içeriği (Mobildeki Pack Klasörü diyebiliriz.) hem de apk'nın kendisi otomatik şekilde güncellenebiliyor. Oyuna ait tüm veriler, düşük boyutlu apk yüklendikten sonra sunucudan indirilebiliyor. Dosyalarda değişiklik olduğunda her girişte kontrol edilerek güncel kalması sağlanıyor. Oynanış ve fps kısmı da çoğunlukla daha stabil hale geldi. Mobil ekran kaç hz ise max o seviyeye çıkıyor şuan fps limiti.

Proje şuan yüzde 90-95 bitmiş durumda. Oyun içindeki tüm harita mobları ekleyip genel sunucu performansına da bakıp sonraki güncellemede ekleyeceğim.

update_screen.webp

Güncelleme;

Birkaç gündür sunucuda bazı iyileştirmeler ve sistemsel değişikliklere gittim. Öncelikle sunucu taraflı core sistemine geçiş yaptım. Kanal-Ch sistemi eklendi. Oyunun güncel kalabilmesi ve cihazlara daha kolay yüklenebilmesi adına bir güncelleyici mekanizması kurulması gerekiyordu. Tabi güncelleme ve ch sistemiyle beraber bazı sorunlar baş gösterince biraz uğraştırdı açıkçası. Artık hem oyun içeriği (Mobildeki Pack Klasörü diyebiliriz.) hem de apk'nın kendisi otomatik şekilde güncellenebiliyor. Oyuna ait tüm veriler, düşük boyutlu apk yüklendikten sonra sunucudan indirilebiliyor. Dosyalarda değişiklik olduğunda her girişte kontrol edilerek güncel kalması sağlanıyor. Oynanış ve fps kısmı da çoğunlukla daha stabil hale geldi. Mobil ekran kaç hz ise max o seviyeye çıkıyor şuan fps limiti.

Proje şuan yüzde 90-95 bitmiş durumda. Oyun içindeki tüm harita mobları ekleyip genel sunucu performansına da bakıp sonraki güncellemede ekleyeceğim.

31413 eklentisini görüntüle

O Zaman instaya telefona metin2fix'i getiriyorum videosu gelsin hocam bir de sponsor 1 haftaya da açılış, nesne marketi falan da eklediyseniz sarar

Güncelleme;

31413 eklentisini görüntüle

Şu launcer görsel yüklemesine bayıldım haci abi tarif gelir mi

Merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar iyi çalışmalar. Bildiğiniz üzere yaklaşık 8-9 aydır proje üzerinde çalışıyorum ve bugün projemiz Play Store'da aktif olarak yayınlanmıştır. İlerleyen süreçlerde oyuna eklenecek yeni sistemleri ve yeni güncellemeleri buradan paylaşmaya devam edeceğim.
Çok yakında İos sürümü de gelecek. Sanırım forumda ilk Unity ile baştan kodlanıp bitirilen proje olabilir daha önce oldu mu bilmiyorum.
çok küçük eksiklikler haricinde bitti diyebilrim. Global hedefler doğrultusunda 10 farklı dil eklendi. Aşağıya play store indirme linkini bırakıyorum.

İndirip deneyimlerseniz buraya düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

kamera yüksekliğini nasıl ayarlıyoruz hocam?
Bu karakter yaratma ekranı sadece aceleye gelmiş gibi duruyor s21 var bende kasma donma olabilecek tonca slot ve milletin farm yaptığı mavi2de falan güzeldi performans

kamera yüksekliğini nasıl ayarlıyoruz hocam?
Bu karakter yaratma ekranı sadece aceleye gelmiş gibi duruyor s21 var bende kasma donma olabilecek tonca slot ve milletin farm yaptığı mavi2de falan güzeldi performans
Kamera uzaklığını sağ üst menüye tıklayıp ayarlayabiliyorsunuz, ayrıca bir kısayol ekledim. 4 parmak ile ileri geri hareket ile de ayarlanabiliyor. Oynanış açısından oyuncuya engel olmamasını istediğim için 4 parmak ile ekledim(1 parmak sabit, 3 parmak ile de uzaklık ayarı). Yoksa savaş esnasında sürekli kamera hareketi olur ve bu oyuncu rahatsız edici olurdu
Karakter yaratma ekranı için çok güzel bir tasarım fikrim vardı olmayınca basit birşey yaptım bende. Ama o ekranı da çok güzel bir tasarıma kavuşturacağım ilerde.

Geri