Mobil Metin2 Geliştirme Günlüğü

• Konuyu açan Konuyu açan pasha37
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 20
  • Gösterim Gösterim 497

pasha37

Gold Üye
Gold Üye
Geliştirici
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Selamlar, amacım alternatif oyunlardaki gibi direkt Unity ve benzeri hazır motorlara geçirmek yerine direkt olarak metin2yi mobile uygun olarak portlamak, bu konuda ilk aşama olarak temel DirectX render motorundan cross-platform destekleyen bgfx frameworküne geçirmek oldu, şu anda Windows'da ve Directx 11 olarak çalışıyor ancak, vulkan ve dolayısıyla mobilde destekliyor.

Şuanlık giriş kısmındayız, oyunu görebilirsek yavaş yavaş modeller, efektler, fizik, network, optimizasyon derken mobile doğru gitmeye çalışıcaz :D

sqtFvO1.png

Bonus:
N7R3cYn.jpeg

dx11 çalışıyo dediğin bonustaki resim gibi mi yoksa stabil mi

çok başarılı bunu yapabilirsen buna yatırıma da ihtiyaç yok tek başına patronsun. Allah kolaylık versin zor iş , geçmişte denemiştik.

bunlar yapmış sanırım ama scam diyenlerde var ne kadar doğru bilmiyorum

Mobile 55-120 fenasal gider aslında offline farmlı. Başarılar hocam merakla bekliyorum, pc ile eş zamanlı çalışabilecek bir iş devrimsel olur.

Şuan benim bildiğim hem mobil hem pc için UE ile yapılan Mobile2 Global (Grafik ve oynanış çok kötü) var Royale Online'de var ama o sadece mobil için yani pc için özel dosyaları yok emulator ile oynanıyor.

Metin2 için hem mobil hem pc çok iyi olur. Kolaylıklar dileriz :D

Başarılar dilerim abi zaten büyük bir zorluğu atlatmış ve buralara gelmişsin. Güzel birşeyler çıkacağına eminim. Sabırsızlıkla bekliyorum devamını

çok başarılı bunu yapabilirsen buna yatırıma da ihtiyaç yok tek başına patronsun. Allah kolaylık versin zor iş , geçmişte denemiştik.

bunlar yapmış sanırım ama scam diyenlerde var ne kadar doğru bilmiyorum
Scam diyip geçmek doğru değil ancak yapıldıysa 15 saniyelik bir videodan fazlasını görmeyi beklerdik, kaldı ki geçmiş projelerinide biliyoruz.
Yapıldıysa da mükemmel bir iş gerçekten ancak bu formatta bir projeye girişirken svside kullanmayı eleştirebiliriz, bir şey hem çok iyi mühendislik hemde svside olmamalı sanki.

Scam diyip geçmek doğru değil ancak yapıldıysa 15 saniyelik bir videodan fazlasını görmeyi beklerdik, kaldı ki geçmiş projelerinide biliyoruz.
Yapıldıysa da mükemmel bir iş gerçekten ancak bu formatta bir projeye girişirken svside kullanmayı eleştirebiliriz, bir şey hem çok iyi mühendislik hemde svside olmamalı sanki.

Açıkcası herkes herşey diyor benim bir yorumum yok scam veya değildir aksine desteklerim umarım başarırlar. Herkes herşey diyebiliyor buna yapabilecek birşey yok, bu çok doğal çünkü m2 de çok fazla algı var hepimizin bildiği üzerine. ( Passat otomobil çekilişi top1 de yerini alır)

15 saniyelik video var evet ama aldanmamak lazım görsele çok düşüyor kitle genelde , arka planı merak ediyorum ben açıkcası çıkabilecek sorunları tahmin etmek çok zor değil ama bu tarz birşeye de girişdilerse o sorunları da düşünmüşlerdir diye umuyorum.

- fps sorunları , position hit detection hataları , delaylı görünmeler , input hataları , memory hack , packet sniffing , exploit riskleri , shader uyumsuzlukları , draw call / batching vs vs vs böyle 100 e kadar büyük sorunlar listelenebilir.

Açıkcası çok ciddi bir iş yapana saygım sonsuz. Ama benim tarafım pashamobile2.com dan yana :D (Umarım konuyu çok kirletmemişimdir.)

Edit: @Tengrist yaw sal artık şu 55-120 yi sal.. :D Yeni birşey yapılıyor tengrist ordan hemen fırlıyor 55-120 de olsaydı... :D 55-120 aşkı bitmiyor sende

Son düzenleme:
Yaparlarsa tebrik ederim. Sanki crossplatform gibi ciddi bir muhendislik isteyen bir yapiyi kurup hala x86 mimari ve svside celisen seyler. Acilista yaptik ama stabil degil o yuzden pasif biraktik gibi aciklama gelmesi muhtemel. O yuzden yapmislarsa tebrik ediyorum scam ise klasik Turko Metin2 si diyorum, basarilar.

Açıkcası herkes herşey diyor benim bir yorumum yok scam veya değildir aksine desteklerim umarım başarırlar. Herkes herşey diyebiliyor buna yapabilecek birşey yok, bu çok doğal çünkü m2 de çok fazla algı var hepimizin bildiği üzerine. ( Passat otomobil çekilişi top1 de yerini alır)

15 saniyelik video var evet ama aldanmamak lazım görsele çok düşüyor kitle genelde , arka planı merak ediyorum ben açıkcası çıkabilecek sorunları tahmin etmek çok zor değil ama bu tarz birşeye de girişdilerse o sorunları da düşünmüşlerdir diye umuyorum.

- fps sorunları , position hit detection hataları , delaylı görünmeler , input hataları , memory hack , packet sniffing , exploit riskleri , shader uyumsuzlukları , draw call / batching vs vs vs böyle 100 e kadar büyük sorunlar listelenebilir.

Açıkcası çok ciddi bir iş yapana saygım sonsuz. Ama benim tarafım pashamobile2.com dan yana :D (Umarım konuyu çok kirletmemişimdir.)

Edit: @Tengrist yaw sal artık şu 55-120 yi sal.. :D Yeni birşey yapılıyor tengrist ordan hemen fırlıyor 55-120 de olsaydı... :D 55-120 aşkı bitmiyor sende
Yav 55'in tadı kısalıpında saklı oyuncuya 1 hafta orgazmik zevk verdirtmek tüm olay. Girdiğin risk diğer yapılara göre küçük, kazanç yüzdeliğin fazla.

Bu konu özelinde konuşacak olursak 55-120leri 2021den itibaren telefon oyunlarına benzetiyorum, oto ava oto bossa bırakıyosun karakteri kendi kendine kasıyor oyuncu da o malzemelerle anlık olarak sistemleri bitiriyor itemlerine artı basıyor, item efsunlarını güçlendiriyor. Şimdi artık sınırsız level sınırsız derece vr sınırsız hasarla 10 haneykrn adam 25 haneye çıkıyor sonra bir bakıyor 50 hane 80 haneli sayılara ulaşmış ondan zevk alıyor.

Mobil oyunlardaki mantığa benziyor işten gelince 1 2 saat sağa sola click atıyor, katlı zindanını da dönüp dropları da alıp yoluna bakıyor.

O yüzden telefon için 55 120 çok cazip geldi ama asıl sevmemin sebebi hızlı para döndürtmesi. Her ne kadar 6 7 ay daha mt2 ile uğraşmayacak olsam da foruma girmek böyle işleri takip etmek ruha escapism sağlıyor.

Geri