Metin2 'nin Psikolojiye Etkisi

• Konuyu açan Konuyu açan SinopLu57
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 31
  • Gösterim Gösterim 447
Öncelikle tecrübelerini ve öngörülerini yazan arkadaşlara şahsım adına teşekkür ederim. Bir kaç şey de ben söylemek istiyorum,

Bu yola çıkma kararı alırsan eğer, kendini mental olarak her türlü senaryoya (olumlu veya olumsuz) hazırlaman gerekiyor. Bunu başta kabul etmediğinde ve ilerleyen süreç de senaryo olumsuz şekillendiğinde mental olarak toparlanman daha güç olabilir. Özellikle sosyal hayatında sorumluluğun altında olan insanlar da varsa onlara yansıtacak kadar otokontrolünü kaybedebilirsin.
Belki ekip kurabilirsin ki bana soracak olursan bu bir risk çünkü ortada büyük bir pasta olduğunu düşünecek olursan orada hakkaniyetli ve nefsine düşmeden davranacak kalitede insanlara denk gelmek çok zor olacaktır.

Elindeki veriler eğer online görmediyse istediğin kadar fix at, her zaman söyle düşünürüm; iki gözün gördüğü ile 1000 gözün gördüğü bir olmuyor. Metin2 pvp sektöründe azımsanmayacak miktarda oyuncu, yeni açılan sunuculara bug denemek için giriyor. Hele bir de açacağın yapıya rakip başka bir oyun varsa oradan her türlü atağı alman kaçınılmaz oluyor. Bu işte zaten dört dörtlük bir proje hazırlaman zaten mümkün değil. Eğer öyle olsaydı hiçbir sunucu güncelleme notu vermezdi. Projeni de sadece bu tip ataklarda güçlendirebilirsin. Metin2 sahasında bir geliştirici olarak yaşadığın her olumsuzluk bir sonraki projen için hem daha öz güvenli olmanı sağlar hem de elindeki proje daha kaliteli bir hale gelmiş olur.

Bu işi yapmayı temenni ederken oyuncuyu düşünecek kadar etik ahlaka sahipsin. Önceliğin oynatacağın oyunu hazırlamak olmalı. Bu nokta da sistemlere para harcamaktan korkma. Piyasa da bu işi güzel yapabilen insanlar var. Ama balıklama da atlama. Elini sallasan sunucu açan adama denk geliyor, bir tane veri gösteremiyor çoğu. Kendini ispatlamamış kimseyle çalışma. Sen hazırlığın boyunca oyunun geliştirmesine 10x harcıyorsan sunucu açıldığında reklamına 100x harcayacaksın belki. Uykularını kaçırmasın yaptığın iş.

Bak nasıl bir şey biliyor musun, senelerce etinden tırnağından artırıyorsun. Bir dükkan açayım diyorsun, açıyorsun da. Akşam evine gidiyorsun eşinle sevdiklerinle kim geliyorsa aklına onla paylaşıyorsun. Sabah bir gidiyorsun dükkanı yakmışlar. Bu işte zarar görmeyi tarif et deseler bu senaryodan farksız.

Ben çok dili yanan biri olarak söylüyorum adı lazım değil ama şu an piyasanın bana göre en sağlam adamlarından biriyle çalışıyorum. Umarım senin de karşına düzgün insanlar çıkar.

Öncelikle tecrübelerini ve öngörülerini yazan arkadaşlara şahsım adına teşekkür ederim. Bir kaç şey de ben söylemek istiyorum,

Bu yola çıkma kararı alırsan eğer, kendini mental olarak her türlü senaryoya (olumlu veya olumsuz) hazırlaman gerekiyor. Bunu başta kabul etmediğinde ve ilerleyen süreç de senaryo olumsuz şekillendiğinde mental olarak toparlanman daha güç olabilir. Özellikle sosyal hayatında sorumluluğun altında olan insanlar da varsa onlara yansıtacak kadar otokontrolünü kaybedebilirsin.
Belki ekip kurabilirsin ki bana soracak olursan bu bir risk çünkü ortada büyük bir pasta olduğunu düşünecek olursan orada hakkaniyetli ve nefsine düşmeden davranacak kalitede insanlara denk gelmek çok zor olacaktır.

Elindeki veriler eğer online görmediyse istediğin kadar fix at, her zaman söyle düşünürüm; iki gözün gördüğü ile 1000 gözün gördüğü bir olmuyor. Metin2 pvp sektöründe azımsanmayacak miktarda oyuncu, yeni açılan sunuculara bug denemek için giriyor. Hele bir de açacağın yapıya rakip başka bir oyun varsa oradan her türlü atağı alman kaçınılmaz oluyor. Bu işte zaten dört dörtlük bir proje hazırlaman zaten mümkün değil. Eğer öyle olsaydı hiçbir sunucu güncelleme notu vermezdi. Projeni de sadece bu tip ataklarda güçlendirebilirsin. Metin2 sahasında bir geliştirici olarak yaşadığın her olumsuzluk bir sonraki projen için hem daha öz güvenli olmanı sağlar hem de elindeki proje daha kaliteli bir hale gelmiş olur.

Bu işi yapmayı temenni ederken oyuncuyu düşünecek kadar etik ahlaka sahipsin. Önceliğin oynatacağın oyunu hazırlamak olmalı. Bu nokta da sistemlere para harcamaktan korkma. Piyasa da bu işi güzel yapabilen insanlar var. Ama balıklama da atlama. Elini sallasan sunucu açan adama denk geliyor, bir tane veri gösteremiyor çoğu. Kendini ispatlamamış kimseyle çalışma. Sen hazırlığın boyunca oyunun geliştirmesine 10x harcıyorsan sunucu açıldığında reklamına 100x harcayacaksın belki. Uykularını kaçırmasın yaptığın iş.

Bak nasıl bir şey biliyor musun, senelerce etinden tırnağından artırıyorsun. Bir dükkan açayım diyorsun, açıyorsun da. Akşam evine gidiyorsun eşinle sevdiklerinle kim geliyorsa aklına onla paylaşıyorsun. Sabah bir gidiyorsun dükkanı yakmışlar. Bu işte zarar görmeyi tarif et deseler bu senaryodan farksız.

Ben çok dili yanan biri olarak söylüyorum adı lazım değil ama şu an piyasanın bana göre en sağlam adamlarından biriyle çalışıyorum. Umarım senin de karşına düzgün insanlar çıkar.
Bu güzel sözlerini ve düşüncelerini belirttiğin için çok teşekkür ederim.
Benimde bu forumdan tanıdığım samimi olduğum hatta ona güvenip martysama altyapısını alıp emanet ettiğim bir arkadaşım var adı lazım değil.
Yalan yok bir kere düşünmedim acaba altyapıya zarar verdimi arkamdan iş çevirdimi.
Önemli olan bu bağı oluşturabilmek.
Arkadaşım altyapının hemen hemen herşeyinden anlıyor eminim ki dışarıda çalışmasa bu oyundan eline para geçse kendini altyapıya verse dracarysa taş çıkartır ama işte şimdi çalıştığı yerde iyi olduğu için bişey diyemiyorum 😂
Ben arkadaşıma kaç kere dedim gel ekibi genişletelim tek başına olmaz çok zaman gider öyle olur böyle olur dediği tek şey benim piyasaya güvenim yok ben kodlarımı kimseyle paylaşmam.
Düşününce hak veriyorsun ama işte... 😂
Saygı duymak lazım tabiki.
Şimdi bana gelecek olursak dediğin gibi çok çok çok haklısın şu oyun yüzüne belki sesimi yükselttim sevdiğim insanlara belki kızdım kendimi yıprattım olmaması gereken yerde olmaması gereken tepkiyi verdim.
Belkide sadece bana inanan olsaydı arkamda destek çıkan olsaydı çok farklı yerlerde olabilirdim gerçi çokta önemli değil herkesin kendi hayatı kendi zorlukları var.

Bu oyunu elbet açıcam ama dediğin gibi kötüde olsa açmak lazım oyun yapısını ayarlamak ise bak şu kadar söyleyeyim benim altyapım sağlam olsun eğer bu piyasaya yapım ile taş söktürmezsem adam değilim bu ego değil piyasayı incelediğimden söylüyorum bunu.

Aman neyse ne işte elimizden geleni yapıyoruz yani ne yapalım 😂

Ama tengrist aklıma girdi belki bir site yaptırıp model satma işine girisebilirim bakınıyorum şuan web site developerlerine 😆

Yani bana yan gelir sağlayacak birşey yapabilirsem bilgisayar başında, hem aile baskısını ortadan kaldırırım hem bu proje için cebime sermaye olur diye düşünüyorum hakkımızda hayırlısı diyelim ya ☺️

Tengristede bir tık ön yargım var yani şöyle web sayfasını inceledim mesela, zamanında bende çok obje söktüm ama satmadım mesela o biraz daha söküp bunları yeni map oluşturup onu satıyor herkes ekmeğinin peşinde aynı şekilde maviruhda mesela plechitonun bazı setlerini web sitesinde satışa koymuş ekleme ücreti istiyor mesela bunları bende yaparım ama bilmiyorum yaa.
Ya ben çok malım zamanımı boşa harcıyorum ne yaptığımdan haberim yok yada başkasının yaptıklarını satmak istemiyorum.
Bu sefer diceksinki neden oyun açıp plechitonun ürünlerine para vermeyip nesne markette satıyorsun seninki hakmı diceksin sende haklısın bak gene bunalıma girdim ben neden bu kadar çok düşünüyom acaba 😂
Ben modelleme üzerine biraz konuşmak istiyorum.

Her zaman karşıyım başkasının modelini satmaya ve zaten modelini satmıyorum. Wareze düşmüş modeller yani herkesin ulaşabileceği modelleri sadece oyuna eklemek için ücret alıyorum. Kendi modellerimi ayrı satıyorum.

Modelleme gerçekten zahmetli bir iş; bir sistem yazmaktan bile daha meşakkatli. Çünkü düzgün bir kaynak yok ve bir şeyi yapabilmek için her detayı öğrenmek gerekiyor. Bu yüzden "Metin2" için kendimi, daha çok kazanç sağlayabileceğim alanlara göre ayarlıyorum.

Yaptığın iş ne kadar mükemmel olursa olsun alıcısı yoksa elinde kalıyor. Kendi modellerim websitemde duruyor; iki senede çok az alıcı buldu. Özel mesajlarla gelen talepler ise çoğu zaman mantıksız oluyor. En iyisini sunmama rağmen insanlar talep ettiklerini istiyor. Bunu görünce artık her şey için fazla özen göstermiyorum. Kaliteden anlayan insanlar denk gelene kadar da böyle devam edeceğim.

Modelleme konusunu belki gözünde karartmış olabilirim ama gerçekten meşakkatli bir iş olduğu için çok da yanaşmanı tavsiye etmem. Ha, bu şöyle algılanabilir belki: “Rakip çıkmasın” diye falan. O konularda çok da önemsemiyorum. Burası ticaret yeri ne de olsa; dilediğini yapabilirsin.

Her zaman karşıyım başkasının modelini satmaya ve zaten modelini satmıyorum. Wareze düşmüş modeller yani herkesin ulaşabileceği modelleri sadece oyuna eklemek için ücret alıyorum. Kendi modellerimi ayrı satıyorum.

Modelleme gerçekten zahmetli bir iş; bir sistem yazmaktan bile daha meşakkatli. Çünkü düzgün bir kaynak yok ve bir şeyi yapabilmek için her detayı öğrenmek gerekiyor. Bu yüzden "Metin2" için kendimi, daha çok kazanç sağlayabileceğim alanlara göre ayarlıyorum.

Yaptığın iş ne kadar mükemmel olursa olsun alıcısı yoksa elinde kalıyor. Kendi modellerim websitemde duruyor; iki senede çok az alıcı buldu. Özel mesajlarla gelen talepler ise çoğu zaman mantıksız oluyor. En iyisini sunmama rağmen insanlar talep ettiklerini istiyor. Bunu görünce artık her şey için fazla özen göstermiyorum. Kaliteden anlayan insanlar denk gelene kadar da böyle devam edeceğim.

Modelleme konusunu belki gözünde karartmış olabilirim ama gerçekten meşakkatli bir iş olduğu için çok da yanaşmanı tavsiye etmem. Ha, bu şöyle algılanabilir belki: “Rakip çıkmasın” diye falan. O konularda çok da önemsemiyorum. Burası ticaret yeri ne de olsa; dilediğini yapabilirsin.
Değerli yorumun için teşekkür ederim bir çok konuda çektiğin videoları izledim bir çok şey öğrendim, çektiğin videolar ne kadar eski olsada teknoloji yerinde durmuyor 😂

Satış yaptığın konusunda kesinlikle seni yargılamıyorum, yanlış anlama sakın çok fazla siteni incelemedim plechito modellerini görünce öyle aklımda kalmış. Benim kimsenin ekmeğinde gözüm yok olmadı hiçbir zaman öyle bir insanda olmadım.
Ben bu işe girersem en azından Türk platformlarında ki satışları İnceler ya aynı fiyat yada pahalısına yaparım piyasayı düşürmem adamında elindeki ekmeğe göz koymam.

Bu arada sitendeki model önizleme sistemini çok çok beğendim eline koluna sağlık inşallah güzel yerlere gelirsin.

Ama senin bu işi bırakmanı istemem madem bu modelleme işine girdin kendini biraz daha geliştirip piyasaya uygun modeller çıkartabilirsin bak plechitonun tutulmasının tek sebebi herşeyi bütüm yapmasıydı bir kostüm var ona uygun map var Mapa uygun slotlar metinler npc ler var herşeyiyle birlikte yaptığı için çok tutuldu sevildi.

Zormu dibine kadar zor ama parası varmı dersen o adamdaki para cumhurbaşkanında yoktur yani biraz abartı oldu ama öyle yani 😂

Son olarak seni kötülemek için bişey söylemedim sevdiğim bir insansın bu ne kadar umrunda olur bilemem ama yolunun açık olmasını isterim <3

psikoloji bi hamur gibidir o hamuru alıp ekmeğe convert edebilirsin pizzaya da convert edebilirsin veya hiç convert edemeyip çöpe yolcuda edebilirsin bu insanların içinde bulunan ki enerjisini ne kadar açığa çıkarabildiğiyle alakalı :( kamehamehaya çalışmıyon gidiyon ondan sonra ben neden böyleyim kendini yerlere atıyon anne bana da piskevüt al piskevütüm nirde piskevütün olsa susar mı susmaz çünkü ozamanda yanına içmek için süt istersin bunun sonu yok çünkü şöyle düşün hayat bir bavul olsaydı o bavul taşardı o kadar fazla isteği dolduruyoruz ki en sonunda mental olarak 404 not found yiyoruz acı çekmek için doğduk hayatın gerçekleri bunlar bizi kutsayan şeyler çektiğimiz acılarımız ve vücudumuzda taşıdığımız yaralarımız aynı bir samuray misali ama hafifinden dopamin şart birazda delilik

Zaten büyük bi proje açacaksan ekip kurabilirsin, her türlü dev'i kiralayabilirsin eğer bu aşamada maddiyattan kaçıyosan büyük bi proje hedefin de yoktur ya da bütçen yoktur o yüzden çok takılmanı önermem, dilediğin gibi yap hatalı olsa ne olur live'a almayacaksın zaten.

Ben sizin yerinizde olsaydım, 1-2 ay kar amacı gütmeden bi 98-99 açar hazırladığım files'i dener sonra asıl projeyi açardım. Herşeyi dev'e yaptırayım sistemleri hazır parasını ödeyeyim alayım gibi düşünürseniz neredeyse reklama harcayacağınız para kadar yazılımcılara da para ödersiniz

Bu konuda mesela kendinizi Plechito ile kıyaslamak isteseniz cevabınız ne olurdu? Mesela ondan iyi olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Eğer cevabınız evet ise neden çoğu sunucuda plechitonun modelleri varken ( tr de ki warez sunucuları söylemiyorum global çapta) sizin modeller pek satamıyor, belki yeterince iyi değilsiniz ya da sadece TR pazarında reklam yapıyorsunuz kendinizi ve hizmetlerinizi iyi tanıtamadınız.

Bu konuda mesela kendinizi Plechito ile kıyaslamak isteseniz cevabınız ne olurdu? Mesela ondan iyi olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Eğer cevabınız evet ise neden çoğu sunucuda plechitonun modelleri varken ( tr de ki warez sunucuları söylemiyorum global çapta) sizin modeller pek satamıyor, belki yeterince iyi değilsiniz ya da sadece TR pazarında reklam yapıyorsunuz kendinizi ve hizmetlerinizi iyi tanıtamadınız.
Hayır kesinlikle kendimi ona denk görmüyorum. Evet çoğu şeyden anlıyorum ama hâlâ öğrenecek çok şeyim var. Kısacası hâlâ kendimi acemi olarak yorumlamaktayım.

Modellerimin satılmama sebebi ise tahminimce kendimi tam anlamıyla tanıtmamamla alakalı olduğunu düşünüyorum. Büyük kişilerle de henüz tanışmış değilim. Yani müşteriyi kovalamaktan çok müşteri beklediğim için olsa gerek.

psikoloji bi hamur gibidir o hamuru alıp ekmeğe convert edebilirsin pizzaya da convert edebilirsin veya hiç convert edemeyip çöpe yolcuda edebilirsin bu insanların içinde bulunan ki enerjisini ne kadar açığa çıkarabildiğiyle alakalı :( kamehamehaya çalışmıyon gidiyon ondan sonra ben neden böyleyim kendini yerlere atıyon anne bana da piskevüt al piskevütüm nirde piskevütün olsa susar mı susmaz çünkü ozamanda yanına içmek için süt istersin bunun sonu yok çünkü şöyle düşün hayat bir bavul olsaydı o bavul taşardı o kadar fazla isteği dolduruyoruz ki en sonunda mental olarak 404 not found yiyoruz acı çekmek için doğduk hayatın gerçekleri bunlar bizi kutsayan şeyler çektiğimiz acılarımız ve vücudumuzda taşıdığımız yaralarımız aynı bir samuray misali ama hafifinden dopamin şart birazda delilik

Hmm, dediklerin bana pek uymuyor gibi çünkü ben 10 yıldır birşeyler düşünüyorum yapmak ve yaptırmak istiyorum lakin çok zaman alınca reele dönüyorum içiyorum takılıyorum ve geri geliyorum yine aynı yerdeyim benle işe başlayanlar şuan bilmem kaçıncı sunucusunu açarken ben hala eleştirme kısmında kalmışım ya zaman çok hızlı geçiyor yada ben korkağım :D

Zaten büyük bi proje açacaksan ekip kurabilirsin, her türlü dev'i kiralayabilirsin eğer bu aşamada maddiyattan kaçıyosan büyük bi proje hedefin de yoktur ya da bütçen yoktur o yüzden çok takılmanı önermem, dilediğin gibi yap hatalı olsa ne olur live'a almayacaksın zaten.

Ben sizin yerinizde olsaydım, 1-2 ay kar amacı gütmeden bi 98-99 açar hazırladığım files'i dener sonra asıl projeyi açardım. Herşeyi dev'e yaptırayım sistemleri hazır parasını ödeyeyim alayım gibi düşünürseniz neredeyse reklama harcayacağınız para kadar yazılımcılara da para ödersiniz
Bazı insanlar reelden öyle bir arkadaş grubu kurarki biri yazılımcıdır biri modellemecidir biri pazarlamacıdır, bizim ortam alkol, hayatı sorgulama, iş muhabbetleri geçip gidiyor :D
İşin özü reelden bir kaç arkadaşım olsaydı yazılımcı, şuan durum çok daha farklı olabilirdi :D
Maddiyat elbetteki sorun ve vs lik sunucu açma fikri kesinlikle var ama yinede boş bir sunucu açmak istemiyorum sadece vs likle kalmayıp bunu emeğe çevireceğim için emekte kullanacağım sistemleride vs likte kullanmam gerekiyor ki emek sunucusuna geçtiğimde sistemlerim test edilmiş olsun dahili bir sistem yüzünden patlamayalım.
Bunun içinde maalesef ki sistem almam yazdırmam gerek.
Mesela vs lik bir sunucuda cube sistemi olmazmı? mesela sıralama sistemi olmazmı? mesela pvp turnuva sistemi olmazmı? ki bunlar büyük sistemler bence.
Gerçi ben biraz abartıya kaçıp dracarys ın pvp turnuvası sistemini istiyor olabilirim ama basit bir questlede vs turnuvası yapılabilir ne bileyim yapmışken bir isme sunucu açmışken o kadarda basit bir sunucu olsun istemiyorum sanırım :D

Hmm, dediklerin bana pek uymuyor gibi çünkü ben 10 yıldır birşeyler düşünüyorum yapmak ve yaptırmak istiyorum lakin çok zaman alınca reele dönüyorum içiyorum takılıyorum ve geri geliyorum yine aynı yerdeyim benle işe başlayanlar şuan bilmem kaçıncı sunucusunu açarken ben hala eleştirme kısmında kalmışım ya zaman çok hızlı geçiyor yada ben korkağım :D
bilim adamları bir araştırma yapmış ve zamanın hızlı aktığını söyleyenlerin çoğunun sharinganını uyandırmış olma olasılıklarının olduğunu, ama eğer uyandıramazlarsa tuvalette biraz daha vakit geçirip ıkındıkları zaman uyandırabileceklerini ve hiç uyandıramayanlar da ise kazara hayat boyu kapalı kalabileceği söyleniyor

mıçım

bide gel benle içiver :D idris usta motivasyon videoları izlersen yaparsın bu arada korkak değilsin korkak olsa olsa vombatdır

1755209040733.webp

Geri