- Ticaret Puanı
- 0
Ben ikisini de yıllarca oynamış biri olarak birkaç yorum yapmak isterim. Knight'taki pk, clan, buy pazar sistemi, krallık seçimleri, CSW, NP sistemi göz önüne alınarak uyarlama yapılması güzel olur. Ama çıkacak herhangi bir oyunun knight kitlesini kendine çekeceğine hiç inanmıyorum. Rise online birebir kopyası olmasına rağmen şuan knight daha popüler. Sizin hitap edeceğiniz kitle metin2 kitlesi olacaktır ve tabii gelirse yeni oyuncu kitlesi. Sürekli sizi oyunda aktif tutan eventler göz önüne alınarak benzer içerikler üretilebilir. BDW, Chaos, JR ve sonradan gelen royale sistemi(birkaç kez girdim sarmadı mesela), bunlara benzer içeriklerin oyuna uyarlanması güzel olabilir. Zaten ikisini oynadığım için bu saydıklarımdan projeme dahil edeceğim içerikler tabii ki mevcut. Daha önceden açmış olduğum Metin2 Serverinde Metin Yarışı diye bir event yapmıştım yeni harita tasarlatmıştım. Tasarımı yapan arkadaşla bu forumdan tanışmıştık ismini hatırlamıyorum tabi ama quest ile sistemi oturtamadım. C++ bilgim olmadığı için de tamamlayamadan öyle kalmıştı. Kesinlikle aktaracağım sistemler CZ pk benzeri sistem jr benzeri sistem. olmazsa olmaz buy pazar sistemi bunu kesinlikle eklemeyi düşünüyorum. Metin2 de en büyük aktivite lonca savaşları ve onun da bir anlamı yok. kazansan da birşeye yaramıyor. Oyuncular bir süre sonra çarını dizince şehirde boşboş 1v1 vs atıyorlar. bunu daha aktif tutmak gerekir ki oyuncular oyundan soğumasın. Ayrıca bence metin2 ekosistemini katleden iki item var ve bunlar Büyülü metal ile Kutsama kağıdı. Büyülü metalin kesinlikle oyunda olmaması gerekiyor. Kutsamanın da çok zor elde edilen birşey olması gerekiyor diye düşünüyorum. Knightta mesela logos var (ismini yanlış hatırlamıyorsam), %5 + geçme ihtimali, %5 seviye düşme ihtimali, %90 da aynı seviyede kalma ihtimali sunuyor + basarken. Ama bu açık artırma gibi bir sistemle satılıyor oyunda yani çok kıymetli. Ama knight içinde çok güzel bir ekosistem var, bundan ötürü de tüm slotlarda oyuncular aktif farm yapıyor.
-CZ tarzı sürekli PvP haritası
-NP / rank sistemi
-Party zorunluluğu (herhangi bir olayda tüm sınıflardan en az 1 adet karakterin olması)
-Clan vs clan + map control
-Event PvP (BDW tarzı)
Özellikleri oyunda olmalı, ayrıca clan/guild/lonca konseptinde yenilikler gerekiyor:
Örnek:
Lonca seviyesi:
-İLK 20 seviye exp bağışlanarak
-Sonraki 20 seviye lonca boss'larını birlikte loncadan en az 10 oyuncu ile keserek kasmak
-son 20 seviye ise oyun içi itemlerle kastırmak
Lonca full olunca ise hem pvp hem pvm efsunları süreli şekilde kazanacak, süre yenileme eşyaları ise party/clan dungeonları dropları ile elde edilecek.
CZ'deki slotlar:
Tüm boss ve normal slotların zorluğu artrırılarak klanların hakimiyetine dayalı savaş sistemi fakat bazı sınırlanamalar getirilmesi gerekiyor, clan başına max 20 oyuncu, her clanın ise diğer clanları düşman ve nicksiz olarak görür. Ayrıca LoL deki gibi çalılara geçince görünmezlik durumu çeşitli baskınlara stratejik çeşitlilik katacaktır.
Karakter dengesi ve item random nadirlikleri: her karakterin eşit olması saçmalığının bitmesi gerekiyor nadide eşyalar sadece "elit" kişilerde olmalı.
Ben ko veya metin2 ye aynı yıl başlamıştım. Knightın pvp sinde bile bi item 20 30 milyar edebiliyor gene hesaplar yüksek miktar edebiliyor
orjinalinde yani usko da ise bi hesap araba parası ediyor hatta eski yıllarda sadece Bir item bile araba parası ediyordu şimdiki yıllarda da
gene yüksek artılı itemlerde gene araba parası eder. özel itemler çok para ediyor ko da.
bence tek oyunda toplamak zor iş kankaknight tayfası daha tryhard pk manyağı metin kitlesi ise rahat kasılma, farm ve pazar kurma seviyor
ikisinin beklentisi çok farklı olduğu için tek sistemde buluşturmak çok riskli duruyor ya da ben bilemedim :/
2 oyunu birleştirmek bence mantıksız olur, metin2 kitlesi belirli kalıpları severek oynuyor bu kalıpların değişmesi ilgilerini çok çekmez diye düşünüyoum. Knight tarafıda metin2'ye çok ılımlı bakmıyor.
Buradaki önerim 2 oyunu harmanlamak yerine yeni bir tarz çıkartmak daha avantajlı olabilir diye düşünüyorum. Tabi yapımda çeşitli oyunlardan asset kullanarak daha hızlı ilerleyebilirsin. Global taraftan düşünürsen projeyi kitle oluşturma konusu çeşitli reklamlar ile yakalanabilir.
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim yorumlarınız, zahmetleriniz için bu tartışmadan anladığım kadarıyla bu projenin gerçekleşmesi pek yararlı olmayacak o yüzden dün verdiğim karar üzerine mobile metin2 projeme ara verip orda öğrendiklerim ile harmanlanmış bir mmorpg oyununa geçiş yaptım yakında Devlog olarak foruma da aktarıcam önerilerinizi fikirlerinizi o konuda da beklerim

knight tayfası daha tryhard pk manyağı metin kitlesi ise rahat kasılma, farm ve pazar kurma seviyor
ikisinin beklentisi çok farklı olduğu için tek sistemde buluşturmak çok riskli duruyor ya da ben bilemedim :/