Konu Uplamayla İlgili Rahatsızlığımız

• Konuyu açan Konuyu açan Whistle
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 25
  • Gösterim Gösterim 348
Aslında ilgili kategoride konunun yukarı çıkmaması gerekiyor yeni cevap verildiğinde anasayfada ki son cevaplananlarda gözükmesi normal ama haklı olarak görüntü kirliliği oluştuğundan şikayetçisiniz.

Ama büyük bi webmaster forumun da da bu böyle.

Sanırım mmo tutkunlarında bunun sorun olmasının sebebi, genel olarak kategorileri takip etmekten ziyade son cevaplananlar ya da yeni içerikler kısmının daha çok takip edilmesi.

Birde önce bindiriyoruz sonra indiriyoruzcular var. Sürekli indirim yapıp indirim var diye mesaj yazıp yine konusunu üste çıkaranlar. ;)

Anasayfada yer alan son cevaplananlar kısmı site genelini kapsar. Belirli konu türlerine ayrımlar zaten tablarla belirttik.
Yeni konular, soru-cevap ve ticaret. Burası konu açılış tarihine göre gösterir. Bunun sebebi ise aktiflik fazla olduğu için hızlı bir şekilde yeni açılan konuların gözden kaybolmasını engellemek ve daha fazla kullanıcının fark etmesini sağlamaktır.

Son cevaplar kısmı ise bu ayrı ayrı başlıklarda böldüğümüz konulara yeni yorum yapıldıysa veya up edildiyse listelenir. Hatta yakın zamanda soru-cevap konusu çok açıldığı için yeni konular gözden kayboluyor diye soru-cevap bölümü açtık. Mümkün olduğunda bu mantığı korumak istiyoruz ve son cevaplar kısmında içerik kaldırımı gibi bir şeyi düşünmüyoruz. Konu up sisteminde yapacağım yeni eklemeler ile zaten sorunları büyük ölçüde çözmüş olacağız. Eğer yeterli olmazsa ticaret tabını son cevaplananlara göre listeletip up desteğini de ekleyeceğiz ve son cevaplardan ticari konuları filtreyeceğiz. Fakat bunu yapmaya gerek kalmayacağını düşünüyorum.

#Gündem kısmı ise farklı çalışmaktadır. Twitter'daki TT'ye benzer mantıkla çalışıyor.

Periyot başına x adet konuyu yukarıyı taşıyabilirsin özelliğini aktif ettik. Duyuru şurada;

Rank gruplarına göre yeni süre ve kotalar;
Üye Ranları - 48 saatte bir farklı konuyu yukarı taşıma hakkı
Meslek Rankları - 36 saate bir farklı konuyu yukarı taşıma hakkı
Yönetim ve Özel Görev Rankları - 24 saatte bir farklı konu yukarı taşıma hakkı
Premium Üye - 8 saatte bir farklı konu yukarı taşıma hakkı
Kurumsal - 3 saate bir 2 farklı konu yukarı taşıma hakkı

Periyot başına konu limiti eklediğimizden ötürü Premium Üye için tanımladığımız her konu için 12 saat süresi 8 saate inmiş oldu. (Kısa bi dönem kod hatası yüzünden 3 saatdi bunu fark ettiğimizde düzeltmiştik.)

Şu aşamada gözlemleyeceğiz gerekli görülürse süre ve kotada değişiklikler yapabiliriz. Sitemizin gerekli tüm alanlarında yeni bilgiler girilmiştir.

2. kademe için olan değişikliği şu an gündemimize almıyoruz. "Son cevaplar" kısmının asıl amacının bozulacağını düşünüyorum. Zaten yeni açılan konu, soru ve ticaret konularına diğer menülerden erişebilirsiniz ayrıca spesifik olarak takip ettiğiniz kategori ve konular için yakında ek bir menü ekleyeceğiz.

Son düzenleme:
Bence şu seçeneklerin biri yada birkaçı da olabilir;

- Sadece VIP kullanıcıların yukarı taşımasına izin

- Normal konular yerine satış konularına sınır getirilmesi yani satış konusu açan kişiler her 3 günde 1 kez yukarı taşıyabilsin gibi

- Normal kullanıcılar için satış konularını gizleme veya istediği konuyu gizleme seçeneği olabilir böylece sürekli görmek istemedikleri konuları kendilerinde gizleyebilirler ve tekrar önlerine çıkmaz.

önceki yorumlarımda ve bir üst yorumda söylendiği gibi filtreleme mantığı getirmek daha iyi mesela ara sıra kitap konusu açan bi abi var onun konuları da görmek istemiyorum ben filtreleme getirilsin herkes kurtulsun

Geri