Kırılan Linkler için Yönetim Ekibine Yeni Denetim Yetkisi

Yönetim ekibine kırık linklerle ilgili yeni yetkiler vermek istiyor musunuz?

• Evet

Oy: 40 90,9%
  • Hayır

Oy: 4 9,1%

• Toplam katılım
    44
  • Anket kapatıldı .
Öneri konunuz aktif bu yüzden önerilerinize katılmak isteyenler konunuza katılabilir. Bu aynı sorun için farklı bi öneri konusu birisi denetim altyapısını kuruyor sizin ise sistemde bir takım değişikler. Sizin öneri konunuzu görünce bu konuyu da üyeler nezdinde tartışmamız gerektiğini düşündüm (y)
Bahsettiğim şey bu kadar büyük bir yenilik değildi.

Üyemizin öneri konusu şudur. Buraya da katılım sağlayabilirsiniz;

Ayrıca ek bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Biz yönetim ekibi olarak üye ve sitemizin yararını öncelik alıyoruz. İçerik üreten ve içerikleri tüketen üyelerin haklarının korunması için mümkün olduğunca dengeli olmaya çalışıyoruz. Örneğin soru-cevap konularında harici linklerin izin verilmesi üyelerimizin genel yararı site yararına göre daha çok baskın olduğu için tercihimizi izin vermekten yana kullandık. Burada da içerik üreticilerine sadece ek verdiğimiz sorumluluk; konusundaki herhangi bi materyale erişim olmadığında siteyi aktif kullanırken yönetim ekibinin raporlarına olumlu veya olumsuz bilgi vermeleri. Sadece bu kadar. Görmezden gelinmesi durumunda geçmişte verdiğimiz uyarıyı alt başlıklarına bölüyoruz.

Biz forum sitesi olarak yer sağlayıcı konumundayız. Burada insanlar bilgi alışverişinde bulunuyor içerikler paylaşıyor. Kimisi hem yeni şeyler öğreniyor kimisi öğretiyor veya kimileri de çalışmalarını paylaşıyor. Aslında burada her iki tarafında yararına olan bi iletişim bi söz konusu. Platformumuz aracılığıyla insanlar isimlerini duyuruyor. Biz yönetim ekibi olarakta mümkün olduğunca sağlıklı işlemesini sağlamak için üstümüze düşen görevleri yerine getirmek.

Yabancı forumlar çok örnek veriliyor öyle forumlarla karşılaştım ki çok ilginç kuralları vardı. Şu zamana kadar aldığımız geri dönüşleri değerlendirince ve yayında olduğumuz uzun yılları ele alınca en azından ufak tefek hatalar yapmış olsak bile genel olarak olumlu bir yönetim sergilediğimizi düşünüyorum.

Ayrıca yönetim tüzüğü bize şunu diyor;
Madde 3 – MMO Tutkunları'na kayıtlı olan ve yetkili olmayan herkesin doğal olarak bulunduğu topluluktur. Bu topluluk çalışmalarını MMO Tutkunları kategorisi altındaki Şikâyet, İstek ve Öneribölümünde gerçekleştirebilir. Sitemiz ile ilgili öneriler sunmak, yeni oluşumlar oluşturmak için önerilerini anket konusuolarak açmalıdırlar. Eğer açılan öneri konusu üyeler tarafından destek görürse bir üst merci olan Yöneticiler Kurulunun gündemine alınır ve yöneticiler tarafından tekrardan oylanır. Oylama sonucu öneri konusu altından tüm üyelere duyurulur.

Bu bölüm altında yürütülen tüm faaliyetler tekrardan yönetim ekibi onayına sunulacak. Zamanında böyle bi kural eklememizin sebebi ise üye ile yönetim ekibinin site içerisindeki yetki alanı farklılığından kaynaklı. Yönetim ekibi denetim görevine sahip olduğu için öneri konularına tekrardan kendi içerisinde ele alıp kurallara, tüzüğe, site yazılıma veya diğer etkenleri göz önünde bulundarak karar vermesi gerekiyor. Bu süreçte red edilebilir veya revize edilebilir

bence kendi depolama sitesi olsa (metin2download gibi) daha sağlıklı ilerler ve linkler kırıılsa bile aktif olarak devam edilebilir ve güzel olur.
Konu bildirimi geldiğinde böyle bir gelişme olacağını düşündüm ve gerçekten umutlandım. Bu sistem, kullanıcılar yüklemese bile gönüllü üyelerimiz veya admin arkadaşlarımız sayesinde kolayca sürdürülebilir. Yüksek dosya boyutları için de güçlü internet bağlantısına sahip kişiler bu süreci rahatlıkla üstlenebilir. Alternatif olarak, forum yönetimine özel bir Windows sunucusu tahsis edilebilir. Bu işte görev alan yönetim ekibine ödüller verilmesi de motivasyonu artırabilir ve süreci daha sürdürülebilir hâle getirebili
Eğer link yenilerse veya bize ilettiği gerekçe haklı ise hiçbir ceza puanı vermeyeceğiz.
Herhangi bir özel gerekçe belirtmeksizin "Konuyu silin veya kapatın" da diyebilir.
Bence burada Kaiser haklı konu sahibi içeriği kaldırmak isteyebilir. Ancak aynı konuyu tekrar yükleyen kullanıcılara ödül puanı verilmesi daha iyi olur. Bu şekilde bir karşılık verilmesi hem adil hem de teşvik edici olur.

Bence böyle bir yol izlemek çok da sağlıklı sayılmaz. Çünkü bu yöntem, konu sahiplerinin kendi konularının silinmesini/kaldırılmasını talep etme hakkıyla çelişiyor.
Üyeler dosya veya rehber olması fark etmeksizin bir paylaşım yapıp daha sonra bu paylaşımın kaldırılmasını da talep edebiliyor, çünkü böyle bir hakları var.

Yukarıdaki duruma bağlı olarak bu hak, aşağıdaki hakları doğuruyor;

Üye, paylaştığı dosyayı yine kendi isteğiyle kaldırabilir. (Kafasına göre konuyu editlemeden konuyu raporlamak şartıyla)
Üye, kırık olduğunu bildiği linki kendi isteğiyle yenilememek isteyebilir ve konunun kapatılmasını talep edebilir.
Üye, linki sağlam olsa bile kendi konusunu sildirme/kapatma talebinde bulunabilir.
Üye'nin paylaştığı konu ve indirme linki alıntı olabilir, bu durumda üye sorumlu tutulamaz.
Bu talepler doğrultusunda yönetim ekibi talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

Yani bu konudaki yolun izlenmesi durumunda burada bahsedilmeyen pek çok şeyin gözden geçirilmesi gerekecek.
Bana kalırsa bu tür konuları "Çöp" vb. kategori oluşturup oraya taşımak en doğrusu. Ancak bu taşıma kalıcı olacak. Bir konu çöp kategorisine taşındığında, o konunun sahibi o konu üzerindeki tüm haklarını kaybedecek ve aynı içerik bir başkası tarafından yeni bir konu olarak açılabilecek.
Böyle bir durumda, önceki konu sahibi, bir başkası tarafından yeniden açılmış olan (aynı)konu üzerinde hiçbir söz hakkına sahip olamaz.
bu daha mantıklı geldi bana.

Oylama süresi dolmuş. %90 evet / %9,1 hayır oyu çıkmış. Yönetim ekibi arasında bu konu tekrardan oylanacak ve hayır oyu verenlerin gerekçeleri dikkate alınarak gerekirse revize edilecektir. Herhangi bir gelişme olduğunda bu konuya yorum atarak bildireceğiz.

hocam metin2 ile ilgili sınırlı kaynak var
bence paylaşılmış bilgiler dosyalar artık herkesin hakkı 3 5 kişi foruma küsüp gidip entrylerini silerek bu açık kaynaklılığa zarar veriyor. trip atarak giden insanların belki de paylaşığı bilgi kırıntısı birilerinin işine yarayacak bence tüm konular ayrı arşivlerde yedeklenmeli yönetim full hak sahibi olmalıdır forumda paylaşılan her şeyin global forumlarda olduğu gibi.

bence paylaşılmış bilgiler dosyalar artık herkesin hakkı 3 5 kişi foruma küsüp gidip entrylerini silerek bu açık kaynaklılığa zarar veriyor. trip atarak giden insanların belki de paylaşığı bilgi kırıntısı birilerinin işine yarayacak bence tüm konular ayrı arşivlerde yedeklenmeli yönetim full hak sahibi olmalıdır forumda paylaşılan her şeyin global forumlarda olduğu gibi.
O konu aslında biraz ayrı bir konu. Bilerek kasten konu editleyip kirlilik yaratıldığında konuyu yönetim ekibi eski haline getirir ve konunun sahibi olan üyeye ceza uygulanır.
Elbette konu içerisinde kendisine ait bir indirme linki varsa ve bu linkteki içeriği silmişse(drive gibi..) bunu geri getirme şansımız olmuyor.
Fakat rehber / yazılı anlatımlı konularda içerik silinse de geri getiriyoruz. Bunlara ek olarak, konudaki "Ek"leri de geri getirme şansımız olsa iyi olurdu fakat şu an sanırım xf'de böyle bir destek yok. @Whistle daha aydınlatıcı olabilir.

Bunlara ek olarak, konudaki "Ek"leri de geri getirme şansımız olsa iyi olurdu fakat şu an sanırım xf'de böyle bir destek yok. @Whistle daha aydınlatıcı olabilir.
Dosya eklerine daha fazla yeni özellik eklemeyi planlıyorum. Bunla uğraşırken konularda olduğu gibi soft-delete özelliğini dosya eklerine de getirmeyi planlıyorum. En azından bi 30 gün çöp kutusunda durur

Böyle yapanlara forum düzenini bozmaktan ve 38 'den uyarı veriyorduk

Geri