Keyfi Geliştirme Önerileri

Larry Watterson

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba,

Boş zamanlarımda tamamen keyfi olarak kodlayacağım ve public(github üzerinden) olarak paylaşacağım bir sistem(veya plugin/eklenti vs. kendi jargonunuzda ne diyorsanız) geliştirmeyi planlıyorum. Metin2 özelinde güncel sistemlere çok hakim değilim, bu yüzden geliştirilmesini istediğiniz sistemleri detaylandırarak öneri olarak sunabilirsiniz.

Detaylar:​

• C++23 standartları kullanılacak. Backward compatibility son kullanıcıya kalmış, ilk etapta bir destek vermeyi düşünmüyorum
  • Kodlar repoda yer alacak. Süreci konu açıp commitlerle birlikte paylaşacağım
  • Kimseden PR beklentim yok ancak gelen PR'ları inceleyip standartlarıma uygun olanları kabul edebilir, diğerlerini kapatabilirim
  • Grafik düzenlemeleri ilgim dışı, bu sebeple talebinizin fonksiyonel bir sistem veyahut refactor olması tercihim
  • Projeyi geliştirirken kullanmam gerekirse "boost" kütüphanesinin projenizde olduğunu varsayacağım

Aklıma gelenler:​

• Yeni modern bir Cube sistemi
  • Item Shop
Not: Bu tamamen zevki. İş ve özel hayatımdan arta kalan zamanlarda uğraşacağım için bir bitiş süresi söylemem/söyleyemem. Aklıma yatmayan veya teknik olarak bana "keyif vermeyecek" taleplerle ilgilenmeyeceğim. Herhangi bir şekilde hiçbir maddi/manevi beklentim yok. Çıktıyı farklı platformlarda da paylaşacağım.

Bence İyisinden bi battlepass geliştirmelisin. Şuan güncel Bpler çok metinli sunucularda oldukça fazla şişme yapıyor. Sürekli ftp veya sql`ye yeni sorgu gönderiyor bunu örn: 500 oyuncu aynı anda yaptığında değerlerde haliyle arşa çıkıyor.

Knight Online oyununda bulunan BUY Pazar sistemi yapılsa gerçekten çok hoş olur. Hem fiyatı düşük de olsa acil item satmak isteyenler için, hem de benim vaktim bol, açayım pazarı, aciliyeti olan düşük fiyattan bana bu itemleri satar diyen bir ticaret adamı için çok mantıklı bir sistem. Yıllardır nasıl Metin2 oyununa gelmediğine hayret ediyorum doğrusu.

Öncelikle böyle bir işe ücretsiz olarak girişme düşüncen gerçekten takdire değer. Kendi aklıma gelen özgün 1-2 sistem mevcut; ancak henüz vakit bulup başlayamadım. Özelden detaylı şekilde paylaşacağım. Uygun görürsen, benim önerilerim onlar olacaktır.

yeni düzgün, temiz yazılmış bir offline shop ve buna entegre auction ve albion'da ki black market mantığında genel bir market ekosistemi. rmt desteği ilede genişletilebilir. mevcut piyasada oyuncuların çoğu artık para kazanmak için oynadığına göre hem oyun ekonomisini hemde oyuncu kazancını topluca destekleyecek bir sistem olur.

Öncelikle böyle bir işe ücretsiz olarak girişme düşüncen gerçekten takdire değer. Kendi aklıma gelen özgün 1-2 sistem mevcut; ancak henüz vakit bulup başlayamadım. Özelden detaylı şekilde paylaşacağım. Uygun görürsen, benim önerilerim onlar olacaktır.
Tabii dc veyahut dm'den atarsanız müsait anımda okuyabilirim.

yeni düzgün, temiz yazılmış bir offline shop ve buna entegre auction ve albion'da ki black market mantığında genel bir market ekosistemi. rmt desteği ilede genişletilebilir. mevcut piyasada oyuncuların çoğu artık para kazanmak için oynadığına göre hem oyun ekonomisini hemde oyuncu kazancını topluca destekleyecek bir sistem olur.
Makul aslında, ek bir servis olarak shop yazılabilir(şu an ezebre konuşuyorum, detaylar belirlenip mimari çıkarılması gerek). Oyuncuların kazanç sağlaması içinde bahsettiğiniz gibi bir resmi RMT desteği sunulabilir. Benim için makul, bu işe girecek alanında yetkin bir full-stack veyahut back ve frontcu arkadaş olursa katılacak güzel olur hatta globalede sunulabilir diye düşünüyorum.

Ben bahsettiğim gibi bir maddi beklentim yok, aynı niyetle katılımcı olmak isteyen olursa(özellikle web tarafında ve UI tarafında, yetkin olduğum bir alan değil, gerçek kişiler tercihim) böyle büyük ölçekte bir projeye uzun sürse dahi yapılabilir. Burada tek beklentim (büyük ölçekli olduğu ve saçma shopların 3-5k euro gibi fiyatlara satıldığını daha önce gördüğüm için) süreci desteklemek amacıyla bir "bağış" açılması olur, buna ek olarak RMT marketplace oluşturulursa komisyondan elde edilecek sitenin bakım masrafları haricinde gelirlerin yine bağışlanmasıdır, tabii şahsıma değil bir yardım kuruluşuna (LÖSEV, ahbap, TSKGV vb.), forumunda kafasına yatarsa okeydir.

Geri