Kırılan Linkler için Yönetim Ekibine Yeni Denetim Yetkisi

Yönetim ekibine kırık linklerle ilgili yeni yetkiler vermek istiyor musunuz?

• Evet

Oy: 40 90,9%
  • Hayır

Oy: 4 9,1%

• Toplam katılım
    44
  • Anket kapatıldı .

Whistle

Ruhsuz :/
Kurucu
Geliştirici
Yardımsever Üye
Ticaret Puanı
2
Nisan 2025 tarihinde yönetim arasında bi oylama konusu açmıştım ve öneri yarı yarıya oy alarak arafta kaldıydı. Üyelerimizi de ilgilendiren bi durum olduğundan dolayı karar vermeden önce yönetim tüzüğümüzün 3/F-1 maddesine göre bu öneriyi üyelerimizin oylarına sunacağım.

Bildiğiniz üzere MMO Tutkunları'nda her şeyden önce üyelerimizin faydasına olacak işleri yapmaya özen gösteriyoruz. Son zamanlarda çok fazla kırık link raporu alıyoruz ve bu konuda bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Konu içi materyallerin uzun süre sağlıklı kalabilmesi için başta resim dosyaları olmak üzere foruma yüklenebilme özelliği vermiştik. Ayrıca düşük boyutlu dosyaların da yüklenmesine izin vermiştik. Ve yakın geçmişte tekli çok uzun satırlı kodların paylaşımı için harici bir kod paylaşım sistemi üzerinde çalışıldığını ve uzun süredir başka alanda sistemin kullanıldığını belirtmek isterim.

Biz yönetim olarak imkanlarımız dahilinde site hizmetlerimizi uyguna tutmak amacıyla üyelerin yararına ve mali disiplini göz önünde bulundararak imkanları sonuna kadar zorluyoruz. Ancak kırık linkler can sıkıcı bi durum olabiliyor. Bu yüzden yönetim ekibine yeni denetim yetkisi ve uyarı puanlarını vermeyi düşünüyoruz.

Forumu aktif halde kullanıp kırılan linki doğru bir gerekçe göstermeden yenilemeyen üyelere ceza yaptırımı uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Sürecin işleyiş şekli nasıl olacak?
  1. Linkin kırık olduğu bildirildikten sonra her zamanki gibi konuya yorum atarak linkin kırık olduğunu ve 1 ay içerisinde güncellemesi gerektiğini eğer güncelleyemezse konu sahibi tarafından gerekçesini rapor yoluyla bize iletmesini bekleyeceğiz. Ayrıca bu süreçte dileyen üyelerimiz ilgili dosyanın güncel linkini bizlere iletebilir.
  2. Forumu aktif olarak kullandığı halde 1 ay içerisinde dönüş yapmayan üyeye 3 ceza puanı - forum düzeni bozmak - eksik konu materyalleri başlığıyla uyarı vereceğiz.
  3. Eğer link yenilerse veya bize ilettiği gerekçe haklı ise hiçbir ceza puanı vermeyeceğiz.

Aynı üye tarafından tekrarlı bir şekilde bu tarz şikayetler alırsak ve aynı ihlalden aldığı ceza puanları (aktif olan - zaman aşımı dahil edilmez) 12'yi aşarsa ilgili üyenin forum genelinde konu açmasının yasaklanması veya kazanılmış geçmişe dönüp haklarının dondurulması (usta üye ve yazar rankları vb.) dahil her tür adımın atılması.

Bu değişiklik kabul edilirse geçmişe dönük linki kırılan konularda bu işlem uygulanmayacaktır. Kabul edilip yürürlüğe girdikten sonraki linki kırılan içerikler bu değişikliğe göre değerlendirilecektir.

Bu değişiklik kabul edilirse geçmişe dönük linki kırılan konularda bu işlem uygulanmayacaktır. Kabul edilip yürürlüğe girdikten sonraki linki kırılan içerikler bu değişikliğe göre değerlendirilecektir.
zaten aleyhe karar geçmişe yürümez lehe karar geçmişe yürür

Nisan 2025 tarihinde yönetim arasında bi oylama konusu açmıştım ve öneri yarı yarıya oy alarak arafta kaldıydı. Üyelerimizi de ilgilendiren bi durum olduğundan dolayı karar vermeden önce yönetim tüzüğümüzün 3/F-1 maddesine göre bu öneriyi üyelerimizin oylarına sunacağım.

Bildiğiniz üzere MMO Tutkunları'nda her şeyden önce üyelerimizin faydasına olacak işleri yapmaya özen gösteriyoruz. Son zamanlarda çok fazla kırık link raporu alıyoruz ve bu konuda bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Konu içi materyallerin uzun süre sağlıklı kalabilmesi için başta resim dosyaları olmak üzere foruma yüklenebilme özelliği vermiştik. Ayrıca düşük boyutlu dosyaların da yüklenmesine izin vermiştik. Ve yakın geçmişte tekli çok uzun satırlı kodların paylaşımı için harici bir kod paylaşım sistemi üzerinde çalışıldığını ve uzun süredir başka alanda sistemin kullanıldığını belirtmek isterim.

Biz yönetim olarak imkanlarımız dahilinde site hizmetlerimizi uyguna tutmak amacıyla üyelerin yararına ve mali disiplini göz önünde bulundararak imkanları sonuna kadar zorluyoruz. Ancak kırık linkler can sıkıcı bi durum olabiliyor. Bu yüzden yönetim ekibine yeni denetim yetkisi ve uyarı puanlarını vermeyi düşünüyoruz.

Forumu aktif halde kullanıp kırılan linki doğru bir gerekçe göstermeden yenilemeyen üyelere ceza yaptırımı uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Sürecin işleyin şekli nasıl olacak?
  1. Linkin kırık olduğu bildirildikten sonra her zamanki gibi konuya yorum atarak linkin kırık olduğunu ve 1 ay içerisinde güncellemesi gerektiğini eğer güncelleyemezse konu sahibi tarafından gerekçesini rapor yoluyla bize iletmesini bekleyeceğiz. Ayrıca bu süreçte dileyen üyelerimiz ilgili dosyanın güncel linkini bizlere iletebilir.
  2. Forumu aktif olarak kullandığı halde 1 ay içerisinde dönüş yapmayan üyeye 3 ceza puanı - forum düzeni bozmak - eksik konu materyalleri başlığıyla uyarı vereceğiz.
  3. Eğer link yenilerse veya bize ilettiği gerekçe haklı ise hiçbir ceza puanı vermeyeceğiz.

Aynı üye tarafından tekrarlı bir şekilde bu tarz şikayetler alırsak ve aynı ihlalden aldığı ceza puanları (aktif olan - zaman aşımı dahil edilmez) 12'yi aşarsa ilgili üyenin forum genelinde konu açmasının yasaklanması veya kazanılmış geçmişe dönüp haklarının dondurulması (usta üye ve yazar rankları vb.) dahil her tür adımın atılması.

Çok güzel ve yerinde karar. Açıkcası daha önce açılan oylamayı görmedim. Birde kapatılan konuları farklı bi alana alsanız ve güncel aktif olan konular orda kalsa güzel olur.
Extra olarak bu puan sistemi güzel ama biz göremiyoruz kişisel olarak puanımı görmek istiyorum. Açtığım konulardan iyi niyetimden ve aktifliğimden de + puan almak isterim. En azından çok düşük tutulabilir. Bu sayede ne kadar puanım var nerde ne hata etmişim görmüş olurum.

zaten aleyhe karar geçmişe yürümez lehe karar geçmişe yürür
Kesinlikle en temel kurallardan birisidir fakat bilmeyenler için not düşmek gerekti

Çok güzel ve yerinde karar. Açıkcası daha önce açılan oylamayı görmedim. Birde kapatılan konuları farklı bi alana alsanız ve güncel aktif olan konular orda kalsa güzel olur.
Extra olarak bu puan sistemi güzel ama biz göremiyoruz kişisel olarak puanımı görmek istiyorum. Açtığım konulardan iyi niyetimden ve aktifliğimden de + puan almak isterim. En azından çok düşük tutulabilir. Bu sayede ne kadar puanım var nerde ne hata etmişim görmüş olurum.
Yönetim odasına açılan oylamaları göremezsiniz oylama arafta kaldığı için ne yapacağıma karar verememiştim hatta vazgeçtiydim bu düzenlemeden fakat şu öneri konusunu görünce madem üyelerimizin gündemine taşındı en iyisi açayım dedim. Tabii burada kabul edilse bile tüzük gereği yine yönetim ekibi onayı gerekecek. Çok fazla işlem var ancak yavaş olsun hatalı kararların önüne geçelim bu yeterli.

Taşıma işleminin uygulanamayacağını diğer öneri konusunda yazdım. Zaten kilitli statüsünde oluyor.
Ayrıca linkleri olmayan konuları başka yere taşıyamayız zaten link kırılmışsa konuyu kilitliyoruz ve kırıldığına dair bilgi yazıyoruz. Çoğu kişi google gibi arama motorlarını kullanarak içerikleri buluyor kategorileri açıp sayfa sayfa acaba ne varmış diye bakanlar genelde ya içerik üretenler olur ya da siteyi yeni keşfedip neler varmış diye kurcalayan olur.

Kesinlikle en temel kurallardan birisidir fakat bilmeyenler için not düşmek gerekti

Yönetim odasına açılan oylamaları göremezsiniz oylama arafta kaldığı için ne yapacağıma karar verememiştim hatta vazgeçtiydim bu düzenlemeden fakat şu öneri konusunu görünce madem üyelerimizin gündemin taşındı en iyisi açayım dedim. Tabii burada kabul edilse bile tüzük gereği yine yönetim ekibi onayı gerekecek. Çok fazla işlem var ancak yavaş olsun hatalı kararların önüne geçelim bu yeterli.

Taşıma işleminin uygulanamayacağını diğer öneri konusunda yazdım. Zaten kilitli statüsünde oluyor.
Evet kapalı statüsünde oluyor ama kategori çok doluyor. Çalışan sistemler arkalarda kalıyor. 1 sistemi ararken sayfa sayfa gezmek zorunda kalıyoruz. En azından biraz rahatlar orası diye düşünmüştüm.

Evet kapalı statüsünde oluyor ama kategori çok doluyor. Çalışan sistemler arkalarda kalıyor. 1 sistemi ararken sayfa sayfa gezmek zorunda kalıyoruz. En azından biraz rahatlar orası diye düşünmüştüm.
Filtreleri kullanabilirsiniz ayrıca arama yerini de kullanabilirsiniz :ao-saint:

Bence böyle bir yol izlemek çok da sağlıklı sayılmaz. Çünkü bu yöntem, konu sahiplerinin kendi konularının silinmesini/kaldırılmasını talep etme hakkıyla çelişiyor.
Üyeler dosya veya rehber olması fark etmeksizin bir paylaşım yapıp daha sonra bu paylaşımın kaldırılmasını da talep edebiliyor, çünkü böyle bir hakları var.

Yukarıdaki duruma bağlı olarak bu hak, aşağıdaki hakları doğuruyor;

Üye, paylaştığı dosyayı yine kendi isteğiyle kaldırabilir. (Kafasına göre konuyu editlemeden konuyu raporlamak şartıyla)
Üye, kırık olduğunu bildiği linki kendi isteğiyle yenilememek isteyebilir ve konunun kapatılmasını talep edebilir.
Üye, linki sağlam olsa bile kendi konusunu sildirme/kapatma talebinde bulunabilir.
Üye'nin paylaştığı konu ve indirme linki alıntı olabilir, bu durumda üye sorumlu tutulamaz.
Bu talepler doğrultusunda yönetim ekibi talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

Yani bu konudaki yolun izlenmesi durumunda burada bahsedilmeyen pek çok şeyin gözden geçirilmesi gerekecek.
Bana kalırsa bu tür konuları "Çöp" vb. kategori oluşturup oraya taşımak en doğrusu. Ancak bu taşıma kalıcı olacak. Bir konu çöp kategorisine taşındığında, o konunun sahibi o konu üzerindeki tüm haklarını kaybedecek ve aynı içerik bir başkası tarafından yeni bir konu olarak açılabilecek.
Böyle bir durumda, önceki konu sahibi, bir başkası tarafından yeniden açılmış olan (aynı)konu üzerinde hiçbir söz hakkına sahip olamaz.

Filtreleri kullanabilirsiniz ayrıca arama yerini de kullanabilirsiniz :ao-saint:
Evet haklısınız ama sistem isimleri genelde yabancı oluyor. Ve unutuyorum isimlerini. 🥺
Bence böyle bir yol izlemek çok da sağlıklı sayılmaz. Çünkü bu yöntem, konu sahiplerinin kendi konularının silinmesini/kaldırılmasını talep etme hakkıyla çelişiyor.
Üyeler dosya veya rehber olması fark etmeksizin bir paylaşım yapıp daha sonra bu paylaşımın kaldırılmasını da talep edebiliyor, çünkü böyle bir hakları var.

Üye, paylaştığı dosyayı yine kendi isteğiyle kaldırabilir. (Kafasına göre konuyu editlemeden konuyu raporlamak şartıyla)
Üye, kırık olduğunu bildiği linki kendi isteğiyle yenilememek isteyebilir ve konunun kapatılmasını talep edebilir.
Üye, linki sağlam olsa bile kendi konusunu sildirme/kapatma talebinde bulunabilir.
Üye'nin paylaştığı konu ve indirme linki alıntı olabilir, bu durumda üye sorumlu tutulamaz.

Yani bu konudaki yolun izlenmesi durumunda burada bahsedilmeyen pek çok şeyin gözden geçirilmesi gerekecek.
Bana kalırsa bu tür konuları "Çöp" vb. kategori oluşturup oraya taşımak en doğrusu. Ancak bu taşıma kalıcı olacak. Bir konu çöp kategorisine taşındığında, o konunun sahibi o konu üzerindeki tüm haklarını kaybedecek ve aynı içerik bir başkası tarafından yeni bir konu olarak açılabilecek.
Böyle bir durumda, önceki konu sahibi, bir başkası tarafından yeniden açılmış olan (aynı)konu üzerinde hiçbir söz hakkına sahip olamaz.
Bu daha mantıklıymış bu sayede çöpe çıkan konularda aktif olanlara içerik olur.

Bu haklar kalacak zaten öneri konusunda birinci maddede belirtilen gerekçe bunları kapsıyor. Geçmişte haklı gerekçeler ile içerikleri nasıl sildiysek bunda da aynısı olacak. Sadece ek bir uyarı türü eklemek geçmişe dönük arşivleme açısından daha sağlıklı olacaktır. Açıkçası tam olarak anlamadığınızı ve karıştırdığınızı düşünüyorum. İçerik kaldırma talebi ile bir şekilde konu materyallerinin herhangi birisinin silinmesi durumunda üye içeriğin kilitlenmesini aynı taleple belirtebilir veya yenileme yolunu tercih edebilir. Zaten üyelerimizin ve yönetim ekibimizin onayından geçerse denetimin nasıl işleyeceği ile ilgili detaylı bir rehber oluşturmamız gerekecek. Geçmişte bu hakları suistimal edenlere karşı uyguladığımız prosedür işleyecek. Özetle bu konuda endişelenecek bir durum yok

Bu haklar kalacak zaten öneri konusunda birinci maddede belirtilen gerekçe bunları kapsıyor. Geçmişte haklı gerekçeler ile içerikleri nasıl sildiysek bunda da aynısı olacak. Sadece ek bir uyarı türlü eklemek geçmişe dönük arşivleme açısından daha sağlıklı olacaktır. Açıkçası tam olarak anlamadığınızı ve karıştırdığınızı düşünüyorum.
Demek istediğim de bu zaten, üye zaten böyle haklara sahipken uyarı verilemez. Çünkü bu haklar zaten uyarı almasının önüne geçiyor.
Herhangi bir özel gerekçe belirtmeksizin "Konuyu silin veya kapatın" da diyebilir. Bugüne kadar bu gibi talepler hep yerine getirildi, çünkü özel bir gerekçeden önce konunun sahibi olması başlı başına yeterli bir neden oluyor.
Olası bir senaryoda; üyeye 1 ay süre tanındığında ve geri dönüş alınmadığında üyeye ceza puanı verilecek. Ancak üye 31.gün gelip "konumu kapatın" diyerek bu cezayı bertaraf edebilir. Önceki 30 gün boyunca nerede olduğu konusunu sorgulamak ise yönetim ekibi olarak bizlere düşmez. Belki hastanedeydi, belki başka sorunlar vardı vs vs. Yani derinlemesine düşünüldüğünde çok teferruatlı bir olay olduğunu düşünüyorum.

Sayın Değerli Yöneticiler,

Bu tür konular hakkında çok fazla bilgi sahibi olmasam da, önerilen çalışmanın güzel bir kategoriye dönüşeceğine inanıyorum. Adminlerımın vereceği karar, elbette hepimiz için en önemlisi olacaktır.

Açık konuşmak gerekirse, ben Yabancı forumlarda çok aktif biri değilim. Ancak gerek bir dosya ararken, gerekse herhangi bir içerik arayışında kırık linklerle karşılaşmak gerçekten insanı zorluyor. Bu durum, ister istemez aradığımız şeye ulaşmayı güçleştiriyor.
Forumun, diğer platformlara göre daha çok tercih edildiğini ve bu yüzden daha canlı olduğunu da gözlemliyorum. Bu nedenle, bu tür konularda çok bilgim olmasa da farkındayım ki kırık linklerin kaldırılması hem düzen hem de erişilebilirlik açısından çok daha mantıklı olacaktır.
Sonuç olarak, bu sadece benim kişisel Fikrim Bir Aktif Üye Olarak Konusuyorum Elbette en doğru kararı siz değerli yöneticilerimiz vereceksiniz.

Demek istediğim de bu zaten, üye zaten böyle haklara sahipken uyarı verilemez. Çünkü bu haklar zaten uyarı almasının önüne geçiyor.
Herhangi bir özel gerekçe belirtmeksizin "Konuyu silin veya kapatın" da diyebilir. Bugüne kadar bu gibi talepler hep yerine getirildi, çünkü özel bir gerekçeden önce konunun sahibi olması başlı başına yeterli bir neden oluyor.
Olası bir senaryoda; üyeye 1 ay süre tanındığında ve geri dönüş alınmadığında üyeye ceza puanı verilecek. Ancak üye 31.gün gelip "konumu kapatın" diyerek bu cezayı bertaraf edebilir. Önceki 30 gün boyunca nerede olduğu konusunu sorgulamak ise yönetim ekibi olarak bizlere düşmez. Belki hastanedeydi, belki başka sorunlar vardı vs vs. Yani derinlemesine düşünüldüğünde çok teferruatlı bir olay olduğunu düşünüyorum.
Yorumlarınızda haklılık payı veriyorum ancak lütfen okuyun ve anlamadığınız yerleri sorun. Geçmişte bu hakları suistimal edenlere uyarı verdik.

Forumu aktif olarak kullandığı halde 1 ay içerisinde dönüş yapmayan üyeye 3 ceza puanı - forum düzeni bozmak - eksik konu materyalleri başlığıyla uyarı vereceğiz.
30 gün içerisinde üye forumu kullandığı halde herhangi bir dönüş yapmaması durumunda diyor. Üye forumu bırakmışsa veya dediğiniz gibi bir durum varsa zaten ceza veremeyiz.

Her şeyi geçtim zaten kimseye haksız işlem uygulanmaması için zamanı geliyor aramızda kavga ediyoruz. Diğer denetim yetkilerinde olduğu gibi bu yetkileri kötüye kullanan kişiler tabii ki de yönetim ekibinde yer alması imkansız

Ceza sistemi yerine bence kendi depolama sitesi olsa (metin2download gibi) daha sağlıklı ilerler ve linkler kırıılsa bile aktif olarak devam edilebilir ve güzel olur.

Ceza sistemi yerine bence kendi depolama sitesi olsa (metin2download gibi) daha sağlıklı ilerler ve linkler kırıılsa bile aktif olarak devam edilebilir ve güzel olur.
Her zaman kendiliğinden silinmiyor. Aynı depolama servisine yüklenen bi dosya uzun süre kalırken kimisi 3-4 günde silinebiliyor.

Konu materyalleri eksikliği zaten geçmişte de uyarı sebebiydi fakat bunlar tek başlık altındaydı. Bu yüzden alt kategoriye ayırmak gerekiyor. Biz depolama sistemi sunsak bile silme seçeneği her zaman olacak. Zaten foruma ek yüklenebiliyor. Sadece eğer sitede içerik üretecekseniz ve aktif tutmak istiyorsanız sizlere düşen görev bu bize düşün görev bu diye temel kurallara bağlamak

Katılıyorum.Forumdan ayrı bir up sitesi açılabilir veya diğer konuda da belirttiğim gibi dosyaların bulunduğu ayrı bir websitesi çalışması yapılabilir. metin2 download sitesi gibi.

Ayrıca,
Kırık linki olan konuların ÇÖP kategorisine taşınması daha sonrasında aynı konudan tekrar açılması SEO açısından siteye olumsuz yansıyacaktır.

herkes metin2downloada yüklesin bizde orayı kullanak ne olabilir ki beleş servis amma büyüttünüz meseleyi hee

Katılıyorum.Forumdan ayrı bir up sitesi açılabilir veya diğer konuda da belirttiğim gibi dosyaların bulunduğu ayrı bir websitesi çalışması yapılabilir. metin2 download sitesi gibi.

Ayrıca,
Kırık linki olan konuların ÇÖP kategorisine taşınması daha sonrasında aynı konudan tekrar açılması SEO açısından siteye olumsuz yansıyacaktır.
herkes metin2downloada yüklesin bizde orayı kullanak ne olabilir ki beleş servis amma büyüttünüz meseleyi hee
Site yazılımımız çok gelişmiş. Kendi içerisinde dosya yönetimini sağlıyor. Ek olarak yükleyemeyen büyük boyutlu dosyaları istediğiniz siteye yükleyebilirsiniz yakın gelecekte büyük boyutlu dosyalar için local depolama seçeneğini sunamayacağımızın gerekçesini belirttim.

Konu içi materyallerin uzun süre sağlıklı kalabilmesi için başta resim dosyaları olmak üzere foruma yüklenebilme özelliği vermiştik. Ayrıca düşük boyutlu dosyaların da yüklenmesine izin vermiştik. Ve yakın geçmişte tekli çok uzun satırlı kodların paylaşımı için harici bir kod paylaşım sistemi üzerinde çalışıldığını ve uzun süredir başka alanda sistemin kullanıldığını belirtmek isterim.

Biz yönetim olarak imkanlarımız dahilinde site hizmetlerimizi uyguna tutmak amacıyla üyelerin yararına ve mali disiplini göz önünde bulundararak imkanları sonuna kadar zorluyoruz.

Yerinde bir karar kırık link olayından bir çok forum üyesi muzdarip oluyor. Ben şahsen daha uzun link tutabilen platformları kullanıyorum kullanıcı olarakta bunlara dikkat etmek gerekiyor. Bu konuya değindiğiniz için teşekkürler.

Tekrardan söylüyorum arkadaşlar burada ceza kısmı sadece siteyi kullandığı halde görmezden gelen kişilere yönelik yaptırım amaçlanıyor. Şu 3 maddenin detaylıca okunulup anlaşılması önemlidir. Oy kullanmadan önce çekinceleriniz ve sorularınız varsa lütfen sorun. Ayrıca ana gündem haricinde yorum yapmayalım.

Ayrıca oylama süreci yönetim tüzüğü 5. maddeye göre yürütülmektedir. Detayları merak edenler şuradan erişebilir;

Konu bambaşka yerlere gidiyor sanırım. Benim o konuyu açmamdaki tek neden, en kısa sürede arşivin kaybolmasını önleyecek adımlar atılmasını sağlamaktı. Zararın neresinden dönersek kârdır.
Bahsettiğim şey bu kadar büyük bir yenilik değildi.

Önerimi tekrar hatırlatmak istiyorum:
- İlgili kategorilerde açılmış konularda, konu başlığının yanında uygun yere bir checkbox ve gönderme butonu olacak.
- Konular yeni açıldığında linkler hemen ölmeyeceğinden yaklaşık 1 ay kadar bir süre bu raporlama seçeneği gizli tutulabilir.
- Bu süre geçtikten sonra konu, bir yetkili tarafından "ölmüş link olarak raporlanamaz" hale getirilmediyse seçenek otomatik olarak aktif hale gelecek o konu için.
- Zaten raporlanan konularda bu seçenek, yetkilileri gereksiz meşgul etmek amacıyla kullanılamaması için gizli tutulacak.
- Yetkililerden birisinin bu konudaki sistemi indirip sitenin yükleme sınırını aşmayacak şekilde arşivleyip tekrar konuya dahil etmesi durumunda (veya bunu konu sahibinin yapmasını da (iletişime geçilebiliyorsa) isteyebilir ) konuyu raporlanamaz olarak işaretleyebilecek.
- Bazı sistemler tekil arşiv olarak sınırı geçiyorsa iki arşiv dosyası haline getirilip dahil edilebilir.

Sistem dediğimiz dosyaların boyutu çok küçük olduğundan ek bir maliyet getireceğini düşünmüyorum.

Böylelikle arşivin önemli bir kısmı hayatta tutulmuş olacak ve bundan sonra açılacak konuların takibi de çok daha kolay olacaktır.

Son düzenleme:
Geri