- Ticaret Puanı
- 0
AVM'de gezerken Huawei mağazasının önünden geçiyordum. Gözüm bu tablete çarptı ve ilk bakışta ekranına hayran kaldım. Elime alıp biraz kullandım, çok hoşuma gitti ve ciddi bir indirimi de olunca satın aldım. Bir aydır kullanıyorum ve çok memnun kaldığım için size de tanıtmak istedim.
Resmi mağazadan almama rağmen epey bir hediyeyle geldi. Kutu içeriği de doluydu:
- M-Pen
- Standlı manyetik kılıf
- Manyetik klavye
- Tablet çantası
- Sırt çantası
- Mouse
Satın alırken ne renk istediğimi söylemeyi unutmuştum, kutuyu açınca Altın rengi olduğunu gördüm, normalde tercih ettiğim bir renk değil ama beğendim.
Diğer tabletlerin aksine Huawei, Android değil, kendi geliştirdiği HarmonyOS işletim sistemini kullanıyor. Ancak bu işletim sisteminin tabanı AOSP(Android Open Source Project) olduğu için tüm Android uygulamarını destekliyor. Yani APK kurabiliyorsunuz.
ABD-Çin politik gerilimleri yüzünden Huawei tabletler Google Play servisleri kurulu gelmiyor. Ancak bunun olumsuz bir yanını görmedim. MicroG + YouTube Vanced kurdum ve sorunsuz çalıştı. Ayrıca Aurora Store ile hiçbir Google hesabına giriş yapmadan, tamamen anonim bir şekilde Google Play'deki tüm uygulamaları yükleyebiliyorum.
Tabletin kısaca özellikleri:
- 13.2", 2880 × 1920, 262 ppi, Flexible OLED PaperMatte, 1000 nit parlaktıkta, P3 geniş renk gamutunu destekleyen ekran
- Kirin T92, Octa-Core işlemci
- 512 GB ROM, 12GB RAM bellek
- 50 MP (f/1.8 aperture, AF) + 8 MP (wide angle length, f/2.2 aperture, FF) LED flash arka kameralar
- 16 MP (wide angle length, f/2.0 aperture, FF) ön kamera
- 5050 mAh (7.7 V), equivalent to 10,100 mAh (3.85 V), typical energy 38.89 Wh + 5000 mAh (7.7 V), equivalent to 10,000 mAh (3.85 V), rated energy 38.5 Wh çift hücreli pil
- 100 Watt kablolu şarj desteği
İş yerime artık oyun laptopu yerine bu tableti götüreceğim.