Huawei MatePad Pro 13.2" PaperMatte Edition Tablet (2025)

Kaptan Yosun

Co-Co Admin
Moderatör
Geliştirici
Yardımsever Üye
Usta Üye
Ticaret Puanı
0
1778677917803.webp

AVM'de gezerken Huawei mağazasının önünden geçiyordum. Gözüm bu tablete çarptı ve ilk bakışta ekranına hayran kaldım. Elime alıp biraz kullandım, çok hoşuma gitti ve ciddi bir indirimi de olunca satın aldım. Bir aydır kullanıyorum ve çok memnun kaldığım için size de tanıtmak istedim.

Resmi mağazadan almama rağmen epey bir hediyeyle geldi. Kutu içeriği de doluydu:
  • M-Pen
  • Standlı manyetik kılıf
  • Manyetik klavye
  • Tablet çantası
  • Sırt çantası
  • Mouse
1778678583514.webp

Satın alırken ne renk istediğimi söylemeyi unutmuştum, kutuyu açınca Altın rengi olduğunu gördüm, normalde tercih ettiğim bir renk değil ama beğendim.

1778678776345.webp

Diğer tabletlerin aksine Huawei, Android değil, kendi geliştirdiği HarmonyOS işletim sistemini kullanıyor. Ancak bu işletim sisteminin tabanı AOSP(Android Open Source Project) olduğu için tüm Android uygulamarını destekliyor. Yani APK kurabiliyorsunuz.

ABD-Çin politik gerilimleri yüzünden Huawei tabletler Google Play servisleri kurulu gelmiyor. Ancak bunun olumsuz bir yanını görmedim. MicroG + YouTube Vanced kurdum ve sorunsuz çalıştı. Ayrıca Aurora Store ile hiçbir Google hesabına giriş yapmadan, tamamen anonim bir şekilde Google Play'deki tüm uygulamaları yükleyebiliyorum.

Tabletin kısaca özellikleri:
  • 13.2", 2880 × 1920, 262 ppi, Flexible OLED PaperMatte, 1000 nit parlaktıkta, P3 geniş renk gamutunu destekleyen ekran
  • Kirin T92, Octa-Core işlemci
  • 512 GB ROM, 12GB RAM bellek
  • 50 MP (f/1.8 aperture, AF) + 8 MP (wide angle length, f/2.2 aperture, FF) LED flash arka kameralar
  • 16 MP (wide angle length, f/2.0 aperture, FF) ön kamera
  • 5050 mAh (7.7 V), equivalent to 10,100 mAh (3.85 V), typical energy 38.89 Wh + 5000 mAh (7.7 V), equivalent to 10,000 mAh (3.85 V), rated energy 38.5 Wh çift hücreli pil
  • 100 Watt kablolu şarj desteği
1778679011366.webp

İş yerime artık oyun laptopu yerine bu tableti götüreceğim.

Fiyatı hariç güzel tablet.
F/P tablet arayanlar varsa klavyeli vs. Lenovo bakabilirler.

macbooklar gibi çentik koymuşlar 😭

Lazım bence, tablette sonuçta zoom toplantıları yada whatsapp aramaları gibi şeyler yapacağız
Nedense çentik beni rahatsız ediyor. Komple ekranın üst kısmını kalın yapsalar daha iyi olurdu. macOS'da çentiğin oraya menü geliyor ama yine de sevmiyorum ben :d

Nedense çentik beni rahatsız ediyor. Komple ekranın üst kısmını kalın yapsalar daha iyi olurdu. macOS'da çentiğin oraya menü geliyor ama yine de sevmiyorum ben :d
Ben de kalın çerçeveye tahammül edemiyorum, devri geçti çerçevelerin. PC monitörlerinde bile, MSI gibi ekranın alt tarafını sırf marka logosu yazmak için kalın tutan bir marka tercih etmezdim. Şu alta marka yazmak yerine ekranın bana bakan kısmı çerçevesiz olsa çok daha estetik bir monitör olurmuş mesela.
MSI-MAG-272QPW-QD-OLED-27_-280Hz-_-SpeedCom-409390680.webp.webp

Markayı illa yazarlar ondan vazgeçeceklerini sanmıyorum

Geri