Gregtech 6 Burner Reactor

Whistle

Ruhsuz :/
Kurucu
Geliştirici
Yardımsever Üye
Ticaret Puanı
2
Gregtech 6 modunda nükleer fission ile uğraşırken daha iyi yakıtlar elde edebilmek için yakıt çubuklarının hızlıca yarı ömrünü tamamlamasını sağlamak için kurmamız gereken burner reactor türünden bu konuda bahsedeceğim.

Burner Reactor Nedir?​

Her ne kadar breeder reactor kurulumuna benzede bu reactörde amaç yakıt çubuklarının hızlıca tükenmesini sağlamak için moderator çubuğuna tabi tutarak ve/veya daha da hızlandırmak için kritik hale getirerek maksimum nötron üzerine çıkmamızı sağlar. Gregtech 6'da fission reactorler için kullandığımız soğutma sıvısı yakıt çubuklarının değerlerini değiştirir. Oyundaki en hızlı burner reaktörünü elde etmek için Tritiated Water kullanacağız.

Tritiated Water elde etmesi uzun süren bir süreç. Çok fazla suyu Centrifuge'den geçirmeniz gerekiyor. Bunla ilgili detaylara erişmek için Fusion Reactor rehberime bakabilirsiniz.

Ben bu burner reactor'ü Enriched Naquadah yakıt çubuklarını hızlıca yakıp daha iyi yakıt çubuğu olan Naquadria 'yı elde etmek için kurdum. Bu rehberde de buna göre nasıl kurulacağını anlatıyorum. Nasıl çalıştığını öğreneceğiniz için istediğiniz her yakıt çubuğu için burner reactor nasıl inşaa edebileceksiniz.

Burner Reactor kurulum şeması;
Gregtech 6 Burner Reactor.webp

Burner Reactor kurulumunda kullandığım Enriched Naquadah Fuel Rod istatistikleri şu şekilde değişecektir;

Gregtech 6 Enriched Naquadah Fuel Rod with Tritiated Water.webp

İstatistik kısımlarında bizim ilgimizi çeken kısımlar şunlar;
  • Remaining: 100.000 Dakika (tükenmesi gerçek hayattaki 69 güne denk. )
  • Maximum: Enerji üretirken mümkün olduğunca yakıt çubuğunu verimli kullanmaya çalışırız. Buradaki değer buradaki geçerseniz geçtiğiniz nötrona başlı olarak yakıt çubuğu daha hızlı tükeneceği anlamına gelir. Stabil enerji üretim reactörlerinde IC2 coolant Enriched Naquadah için Maksimum değeri 8192N 'dir. Bizim burada amacımız yakıt çubuğunu hızlıca tüketmek olduğu için Maximum değerini en çok düşürek Tritiated Water kullanacağız. Tritiated Water 512N'ye düşürür ayrıca moderated işlemine tabi tutmamız izin verir.
  • Fuel rods will be Moderated: Moderated çubuğuna tabi tutulan yakıt çubuklarının yarı ömrü 4 kat daha düşer. Ayrıca Moderated çubuğu reflektor çubuğu gibi bir faktör harcar.
  • Factor: 1/4 - Zincirleme reaksiyonu başlatmak için gerekli faktör. Kritik hale gelmesi için yakıt çubuğu etrafına reflektor çubuğu yerleştiririz. Breeder reactor'de de bunu kullanmıştık. Burner reactor'de bir tanesini moderated çubuğuna ayırıyoruz.

Bu reactör Gregtech 6'da elde edeceğiniz en hızlı Burner Reactor'dür ve Enriched Naquadah'ı 3 - 4 saat gibi bir sürede yakacaktır.
Reaktörümüz kritik olacağı için nötron seviyesi belirli değerler arasında sürekli gidip gelecektir. 49000 ~ 65535
Bu yüzden ilk önce Burner Reactor ümüze göre ortalama aldığımız nötron seviyesini hesaplamamız gerek. Bizim için şudur: 57.264

Hesaplamak için formül: (remaining) / ((mevcut nötron/Maximum) / moderated rod)
Sonuç: 100000 / ((57264 / 512) / 4)

Tükenmiş yakıt çubuklarını Centrifuge'den geçiriyoruz. Bir sonraki elementi/izotopu elde etmek için 12 tane yakıt çubuğunu tüketmeniz gerekiyor. Bu reaktör bize her 40 saatte bir Naquadria verecektir. Ayrıca düzenli bir şekilde Enriched Naquadah üretmeniz için Breeder Reactor kurmanızı tavsiye ederim. Rehber için şuraya bakınız;

Soğutmak için yapılanlar nelerdir?​

Yakıt çubuğunu hızlı bir şekilde tüketmek istediğim için reaktörü oyunun sensörünün izin verdiği en yüksek nötron akışına kadar çalıştırmayı amaçlıyorum. Tritiated Water'da her nötron bir HU (gregtech 6 ısı birimi) verir. Tritiated Water'ın darboğaza girmeden sürekli bir şekilde soğuması için 4 tane Large Heat Exchanger kullandım. Oyun içinde Burner Reactor kurulumumum resmini dahil ediyorum. Eğer 5x5 tank kullanırsanız 4 tane Large Heat Exchanger'i çok rahat bir şekilde fazla boru çekmeden kullanabilirsiniz.

Gregtech 6 Burner Reactor ingame.webp

Burner Reactor ile enerji üretilir mi?​

Çok fazla ısı çıkışı verdiği için enerji üretmek isteyebilirsiniz. Ancak şu sebeplerden ötürü ben Burner Reactor'ü elektrik üretmek için kullanmadım.
Yakıt çubukları hızlıca tükeneceği için istediğiniz yakıt çubuğunu elde ettiğinizde ve onu tüketene kadar tekrar çalıştırmaya ihtiyacınız olmayabilir. Ekstra iş yükü olmaması için stabil enerji ürettiğim reaktörleri kullanıyorum.

Örnek stabil enerji üretim reaktörü için şuraya bakın;

Not: Gelecekte ZPM seviyesinde enerji elde edebileceğiniz Süper Kritik Naquadria fission reaktör rehberi gelecektir. Ancak o zamana çok var çünkü çook fazla adamantium lazım

Son düzenleme:
Neler olmuş bu oyuna böyle

Geri